31 December 2011 / Årskrönika.

Då var det slut på det här året då. Året som har varit 2011.
Kommer avsluta detta år med familjen. Middag hos svärfar, dit även mamma,pappa och familjen Tjernberg/Holmgren kommer komma. Ska bli super mysigt.

Det här året har varit ett väldigt speciellt år.
2 flyttar,skola,jobb och massa annat kul.
Det här året flyttade vi först från Granitvägen till Marmorvägen för att sen bege oss upp mot glada Huddik och det stora huset. Det var verkligen något spontant som vi gjorde. Det mest spontana det här året. Hur länge vi blir kvar uppe i Huddik återstår att se, men något säger mig att vi snart kommer bo här nere i Sigtuna igen.

I våras tog jag mig i kragen och började plugga upp mitt gymnasiebetyg. Minns hur spännande det var och hur nervös jag var inför första dagen. Men OJ va jag trivdes! Skaffade mig massa nya vänner och avslutade kurserna med betyg som jag är helt nöjd med. Skolan fick följa med mig upp till Huddik. Matte A kursen är den kursen som tillbringat stor del av min vardag.

Jobb. Jo, i sommras jobbade jag ju som bekant på Arlanda. Ett jobb som jag trivdes otroligt bra med. Men min tid där fick sig ett ganska tråkigt slut, pga flytt och dålig komunikation. Men vad gör det om hundra år? =)
Uppe i Huddik var det extra jobb på Hagmyren som gällde.

Det är många människor som har gjort det här året lite extra speciellt för mig. Fredrik,Familjen,Madelen,Systrarna Tjernberg,Catleen,Frida och Stich är dom som betytt mest. Sen finns det ju några till men orkar inte dra upp alla som bidragit med nånting det här året. Men till er som jag inte nämnt så vet ni det att jag är tacksam för det ni bidragit med. <3

Fredrik. Tack för det här underbara året som jag fått dela tillsammans med dig. Du ska veta det att du är den som betyder absolut mest. Utan dig,inget jag. Jag älskar dig min prins och hoppas att vi ska få många fler underbara år tillsammans. All kärlek till dig! <3

Jag hoppas att 2012 ska bli ett lika bra år, om inte bättre. Något som jag iallafall ska göra bättre nästa år är att jag ska börja tänka mer på mig själv och göra sånt som får mig att må bra. Mer träning och sunda val. Ska satsa på att hinna med så mycket som möjligt av skolan och förhoppningsvis börja Omvårdnadsprogrammet i höst. Jag ska ta vara på den tiden jag får med familjen och mina underbara vänner. Jag ska följa mina mål och drömmar.

När jag sitter här igen nästa år och skriver årskrönikan så ska många utav mina mål vara uppfyllda.

Men nu tackar jag för det här året. Tack till alla underbara som varit med och gjort det här året lite extra speciellt. Tack till alla mina läsare. Ni är bara för bäst!
Nästa år ska även bli ett bra bloggår och jag hoppas att ni följer med mig på nästa års resa.

Till sist..
Ta hand om varandra och följ era drömmar.

GOTT NYTT ÅR ALLA UNDERBARA!
Vi ses nästa år. =)

Uppladdning.

Här sitter vi åter igen vid köksbordet. Jag och lillebror.
Jag har som vanligt roffat åt mig hans dator o själv så sitter han o spelar nåt spel på sin mobil.
Det sprakar i brasan och värmen här inne i köket har gått upp till 21.6 grader.
Vi har gjort oss lite o'boy. Jag kall och lillebror lyxar till det med varm i sin nya termos som han köpte i julklapp åt sig själv. Haha.
Med andra ord så laddar vi upp inför den 2½ timmes bilresan vi har framför oss!

Vi inväntar bara pälsk som är på ingång hem.När han kommer hem ska han bara packa lite kläder och sen bär det av mot Sigtuna.

Kanske ses vi på vägen nånstans! =)

Segisar.

Varken jag eller lillebror har riktigt orkat gå upp än.
Ser säkert skit kul ut när vi liger i varsin säng med varsin dator. Eller ja, jag har hans latop o hn sin mobil.
Men va fan... Vi oooorkar verkligen inte^^
O bara därför så går lillebror upp o gör sig frukost. haha..
Måste jag också gå upp då ? ^^

30 December 2011

Först o främst vill jag ägna några ord till min underbara och bästa Madelen.
I FUCKING MISS YOU TO !! <3

Sådär ja.
30 December, näst sista dagen på detta år. Helt sjukt att det redan gått ett år. Det här året har gått grymt fort och oj vad massa saker det är som har hänt.
Tänkte göra en slags liten årskrönika senare idag och se efter vad som hänt under detta år. :)

Över till nåt helt annat.
Jag har åkt på den här jävla magsjukan som alla springer runt och har. Nu är det tydligen min tur. Lagom till når å allt. Så jävla typiskt! Hopps det bara håller sig kvar över dan eller som max 2 dar. Men sånt där kan man ju aldrig veta. SUCK!

Ikväll åker vi med största sannorlighet ner till Sigtuna för att fira nyår där med familj o vänner. Jag bara MÅSTE hinna träffa Madde och förhoppningsvis Pauline också.

Nu börjar min mage kurra efter lite frukost. Men frågan är om man vågar äta eller om allt kommer ut igen ? =/ Gör ett försök, för nu börjar ja bli hungrig.
Lillebror ska väckas snart också...^^

Coffee <3

Finns det nåt godare på morgonen ?

29 December 2011.

God morgon,God moooorgoon!

Idag är man minsan uppe med tuppen. Fast jaja, klockan har redan hunnit  bli 9, men jag har då varit vaken sen kl 7. Så de så!! ;P
Pälsk har åkt iväg och jobbat och lillebror ligger fortfarande och sussar. Han och jag fick stanna hemma idag. Skönt med lite lediga dagar. Tror vi ska ut och fixa lite mer ved o sånt idag. För ved är nåt som alltid behövs i det här huset.
På tal om lillebror. Han låter jävligt roligt när han sover. Han typ skrattar och mumlar. Är skit kul att lyssna på. Min lille skitunge!

Hela kvällen igår hade vi filmmys. Tände massa ljus,tog fram lite gottigott och kollade på filme som lillebror fick av oss i julklapp. Eller ja,det är en serie som han fick säsong 1 av. The Unit. Nån som sett den serien? Den verkar ganska bra av det vi såg igår. Blir no lite mer av den ikväll skulle jag tro.

Asså det är så skönt att vårt internet är tillbaks igen! Som jag har längtat. Nu blir mit liv komplett igen. Haha.. Fast tror jag ska önska mig en ny laptop när jag fyller år,som jag gör ganska snart faktiskt. I februari. För den laptopen som vi har fått låna av lillebror är helt fuck up. Hatar den! Men nu när lillebror är här på besök så lånar man hans skol dator. Han är så snäll som lånar ut den. =)

En kaffe på det här skulle inte vara så dumt. Men tror jag ska låta lillebror sova ett tag till. Stackarn har ju faktiskt jullov.
Kaffe var det ja!

28 December 2011.

Sådär ja!
Nu är jag hemma på Skarplycka igen och här har både elen,vattnet och vårt INTERNET kommit tillbaks!
Elen och vattnet kom tillbaks igår kväll och vårt internet idag. Så nu är allt som det ska här hemma. Me so happy! =)

Resan hem igår blev ju lite speciell kan man ju kanske säga. Det som var agt var att tåget skulle gå hela vägen hem till Huddik, men som vanligt när jag åker tåg långt så går nåt fel. Den här gången var det ett signalfel mellan Söderhamn och Huddik, så vi blev först ståendes iSöderhamn i ca 1½ timme och sen fick vi tar buss där från resten av vägen. En bussresa på ca 40 min. Detta gjorde att jag kom fram senare än bestämt, men det gjorde inte så jätte mycket. Jag hade ingen tid eller så att passa och jag kom ju hem iallafall.
Stich var jätte duktig under hela resan och han verkade gilla att åka tåg. Han var ju inte ända hunden direkt och skaffade sig lite kompisar.

Idag har Fredrik oc lillebror Martin som är på besök varit ute och fixat en massa ved. Så nu har vi ved så vi klarar oss ett tag. Iallafall i en vecka. Men det finns mer att hämta där ute.

Jaha,nu kom killarna hem från en liten shopping tur och jag fick genast order om att sluta upp med det jag håller på med och ta datorn upp till vardagsrummet. Det är film mys på gång! =)

LATER FOLKS!!

Victoria´s Secret.

Inte nog med att årets show går på tv just nu, mamma har gått och fått en VS bodyspray av en unge på dagiset hon jobbar. Hur fuskit är inte det på en skala!? =O
Strawberrie/champagne doft har den och luktar uuunderbart. Har önskat mig en sån av mamma när jag fyller år om ca 2½ månad. Jag bara måste ha den!!!

One more night.

Det blev ingen hemfärd för mig och Stich idag.
Det tåget jag hade tänkt ta skulle bara gå till Gävle och där skulle man få ta en ersättningsbuss till Hudiksvall. Det skulle göra att jag skulle komma hem ca 1-1½timme senare än beräknat och det kände jag inte riktigt för idag. Så nu är en biljett bokad åt mig och Stich imorgon bitti. Klockan 08.42 går tåget. Hoppas,hoppas att vi slipper byta till en ersättnings buss nånstans och att tåget går hela vägen upp.

Eftersom att jag blir kvar här en natt till hos mamma o pappa så passade jag på att ta en lång o härlig dusch. Mumsat i oss pizza har vi gjort också. ^^

Hos mormor var det som vanligt full håll i gång med god mat och skratt. Super mysigt. Morbror Gunnar kom dit med sin assistent och han uppsakttade allt till max. Men pricken över i:et var ändå att han fick träffa sitt först RIKTIGA barnbarn. Min kära kusin Tobbe o hans Jenny gick nämligen och blev föräldrar nu i början av månaden. En liten Svea blev det. Så otroligt söt och hennes farfar var stoltare än någon annan. Kom lite tårar från honom. Så underbart att se hur glad han var.
Jag knäckte extra som jultomte och delade ut valla paket som fanns under granen. Jag hade ju redan fått alla mina av mormor, så då var det jag som fick vara lite tomte.

Nej ni gott folk där ute. Nu ska jag ta och föna håret och sen ska jag nog faktiskt börja göra mig klar för natten. Ska ju upp tidigt imorgon.

GOD NATT!

26 December 2011

Annandag jul, och den ska självklart firas enligt traditionen hemma hos mormor med lite kusiner och morbröder. =) Men där är det ingen som vet att jag kommer med, ingen som vet att jag åkt med ner hit, så blir en liten överraskning ^^

Klockan 04.35 inatt ringde både min och pappas mobiler. Lillebror Martin som ringde till pappa och Pälsk som ringde till mig, o självklart blir man lite orolig när båda två ringer samtidigt och vid den tiden.
Det dom ville berätta var att hela våran gård hemma på Skarplycka höll på att blåsa iväg. Stormen Dagmar kom nämligen på besök.
Taket på boden flög,vårat staket flög,brevlådan flög,vår hyresvärds växthus flög och det flög massa plåt och hö frön stallet. Pälsk sa att hela huset knakade och att fönstrerna skakade. Han sa att det var tur att inte jag var där, för jag hade varit livrädd. Strömavbrott var det också och el ledningarna på järnvägen en bit bort hade rasat.
Så nu vet jag inte om jag och Stich tar oss hem ikväll som det är tänkt. Tågen ska tydligen börja gå runt 18 tiden ikväll och jag hade tänkt o ta ett tåg som går runt 18.40. Så vi får se om jag kommer hem, annars får det bli i morgon bitti.

Oj oj.. nu måste jag börja göra mig klar för att åka till mormor. Kanske hörs senare ikväll, om jag blir kvar här en natt till.
HEIPA !
Våran snögubbe som vi gjorde i förra veckan hemma i Huddik.
Är han inte fin så säg. =)

25 December 2011

Halloj i stugorna!

Det var då inte igår. Nä,det var faktiskt hela 20 dagar sen sist. Om man ska vara petig.
Under dom här dagarna har det hunnit vara både lucia och jul. En jul som har firats hemma hos oss på Skarplycka med hela min familj som kom upp i fredags och sen Pälsk´s mamma,halvsyrra o hennes farmor.
Blev en super mysig jul med massa god mat och fina julklappar. Ingen jultomte dock, men det fick funka.

Fick ett par super sköna och fina mys tofflor av min kära mormor och en massa parfymer och annat smått o gott.
Idag har jag och Stichi åkt iväg på äventyr. Jojjo mänsan.. Vi satte oss i mamma o pappas bil och åkte med dom ner till Sigtuna. Jag kände att jag ville åka med till farmor idag och till mormor imorgon och träffa lite kusiner och morbröder.
Men idag har det som sagt varit julfirande hos farmor. Hon blev glatt överraskad när jag och Stich kom in genom dörren. Ska bli kul att överraska mormor imorgon också. =)

Pälsk har jag lämnat kvar hemma på Skarplycka, men han är inte själv. Nä, lillebror Martin stannade kvar uppe hos oss och åker med oss ner sen på fredag då vi ska åka ner för att fira nyår här.

Anledningen till att jag inte är jätte aktiv på bloggen är för att våran dator inte funkar. Men tanken är att den ska gå att använda i slutet på nästa vecka. Så snart kommer jag igång med bloggen igen. Mitt nyårslöfte ska vara att lägga mer tid på bloggen och er läsare. ;P hehe..

Tror jag ska mysa ner mig i soffan brevid mamma o pappa nu och kolla på Jurassic Park som dom kollar på.
Kanske att jag hinner med ett inlägg imorgon bitti innan vi åker till mormor, men ananrs så hörs vi när vi hörs. =)

GOD JUL OCH GOD FORTSÄTTNING ALLA UNDERBARA LÄSARE !

4 December 2011

Julmusiken spelas,det sjungs och det doftar sockerkaka i hela lägenheten.
Mamma håller på och gör sig iordning, och Pälsk och pappa står nere och säljer julgranar.
Mormor är på ingång och sen lite senare även farmor o gänget.
Det är kalas på gång med andra ord! Det är pappa som ska firas, för på onsdag fyller han 49år.

Om en stund tänkte jag och Pälsk gå ner en sväng på julmarknaden och kika.

Parningen igår då ? Njaa, gick väl så där. Vår lilla prins visste inte riktigt hur han skulle göra. Lill grisen då. =P
Vi ska kanske testa en gång senare idag. Annars får vi skita i det. Kan ju inte tvinga dom.
Synd att det kanske itne blir några valpar, men jaja...

Tror jag ska ta och spackla fejjan lite. Kan ju inte se ut så här när det kommer folk. Med håret åt alla håll och kanter och gårdagens smink.. ;P Eller kan man det kanske ?

3 December 2011

Cha Cha !

Ja, nu har det gått ett tag sen senaste inlägget och massa har hänt.
Vi har börjat julpynta hemma,Martin har varit på besök över en helg och den första snön har kommit. :)
Förra helgen, på självaste 1a advent kom snön. Men den fick inte ligga kvar länge. I tisdags försvann den och nu har vi bar mark hos oss igen.

Kommer inte ihåg om jag berättade att vi var utan vatten, men tror jag skrev nåt om det. Vattnet är iallafall nu tillbaks. Vi fick tillbaks det i torsdags kväll. Men nu har vi ett  annat problem istället. RÅTTOR!!!!!!

Natten till i torsdag gick det verkligen inte att sova. Det lät som att vi har en hel armé råttor stora som katter uppe på vinden o i väggarna som hade rejvfest. FY FAN! säger jag bara.. Men nu har vär hyresvärd ringt anticimex, så dom kommer nog på måndag..

Igår åkte vi ner till Sigtuna och har tillbringat natten hos mamma o pappa. Ikväll blir det övernattning hos svärfar tror jag.
Just ja! Stich ska få ha lite skojj idag. Det är parning på gång. :) Kommer bli så söta valpar.. (Hoppas jag... :/ )
Nähe... Ska slänga in en tvätt här hos mamma nu..

HEIPA!!!!