20 FEBRUARI 2015- Jag och min soffa!

Då satt man här igen i soffan. Typ standard för mig varje morgon. 
Har inte kunnat somna om en enda morgon denna vecka och det har bidragit till tidiga frukostar och ganska långa dagar som gått på tok för sakta enligt mig. Tycker denna vecka gått långsammare än vanligt.. Nån annan som också tycker det, eller är det bara jag? 
Har varit en riktigt tråkig vecka om jag ska vara ärlig. Inte hänt mycket alls. Det har mest varit jag och soffan hela veckan lång... 
 
Men idag är det fredag och jag ska se till att få nånting gjort idag iallafall. Men som vanligt så handlar det enbart om dom vanliga hemmasysslorna. Disk och tvätt.. Tjohoo! Så skojj asså! 
Sugen på en promenad och skulle ju behöva en. Men som vanligt så måste jag hitta orken och motivationen till detta. Så vi får se. 
Det suger ju lite att jag för bara nån månad sen, eller ja typ ett halvår sen, var ute på dagliga powerwalks/löparrundor, skötte kosten (enligt lchf), sprang lopp och kände mig piggare och sundare än någonsin, och nu spenderar jag i stort sätt hela dagarna här i soffan, framför tv'n/datorn och inte alls är så hurtig som jag va för ca ett halvår sen.. Jaja, jag är gravid, men tycker inte jag kan skylla på det riktigt! Eller? Men jaja, så fort bebis G är ute så är det "back to healthy life". Kommer köra igång med lchf-kost så fort jag kan/"får", och träningen ska jag också komma igång med ganska snabbt. Ska införa dom dagliga promenaderna igen och även löparrundorna så fort jag får tid över. Mitt mål är ju att springa Topploppet i september i år så! =) 
Fram tills dess är det jag och min soffa! ;P Haha..
 
Gusch va sugen jag är på en Magnum! Magnum orginal... Mmm.. Varit sugen på det typ hela veckan o när jag äntligen skulle köpa mig en igår så va just den slut!? But whaat? Det går ju inte... Fick bli en sandwish istället. funkade ju det också, men jag vill ju ha magnum, ORGINAL! Ska se om jag kan hitta en idag nånstans. Den kan ju inte bara va slut överallt.... =/ 
 
Bebis G verkar ha party där inne för tillfället. Kommer sprakar/slag lite överallt just nu.. Haha! En sån underbar känsla att känna hur han lever runt där inne! <3 Längtar så efter dig! 
 
XOXO
 

 
 
 
 

16 FEBRUARI 2015- Ett år äldre!

Då var denna helg över också och den har väl varit helt ok. Kunde ha varit liite bättre kanske, men äsch jag är nöjd.
 
Lördagen, självaste alla <3's dag firade vi med att åka till Uppsala för att fira Emila som fyllde 5år. Bjöds på massa go fika och var ganska så proppmätta när vi åkte hem. Resten av dagen var lugn, vi gjorde inget spec. Åkte och handlade lite och kollade på Mello på kvällen. Ingen sån där super romantisk dag med blombud, middag ute och hotell, men den funkade. fick en stor familjepåse "Gott & Blandat" av Pälsk i alla <3's dag/förlovnings present. =P Haha..Jo, vi firade ju 6 år som förlovade i lördags också. =) <3 
 
Igår var det söndag och min födelsedag! =) Hela 27år blev jag och dagen firades med en lång promenad i solen på dagen och senare på eftermiddag kom mamma,pappa,farmor och lillebror Martin över på lite fika. Prinsessorna E och A kom förbi på dan också med fina teckningar, armband/halsband som dom gjort själva och en söt liten blomma. =) Ah, svärfar kom in med en chocklad ros och en chocklad ask också.. 
Inget speciellt firande, men fyllde ju ignet jämt eller så och sen så hade jag för ont i ryggen för att orka ha hit en massa folk.
Hade en dålig gravid dag igår dagen till ära, med hemsk foglossning på kvällen som höll på att ta kol på mig där ett tag. Så innan vi kröp ner för att sova så gav Pälsk mig lite massage. Han är bara för bäst ibland asså den där karln! <3 
 
Idag Ska jag bara vara hemma. aknske tar mig en promenad senare i solen. Men inget jag bestämt än, men kan bli så. 
Nu ska jag vara lite social med min fina vän Madde som kom över på besök! Bäst att ta vara på den tiden man får med henne för det är inte varje dag vi ses direkt nu för tiden.. <3 
 
 
 
 
 
 

13 FEBRUARI 2015- Fredag den 13e......

Idag är en sån dag då jag tänker hålla mig inne och helst nerbäddad i soffan eller sängen. 
Tänker inte ge denna dag en anledning till att straffa mig. Det är FREDAG DEN 13e gott folk om ni missat det!!? 
 
Morgonen har väl varit sådär. Låg kvar i sängen när Pälsk gick upp, brukar gå upp och säga hej då annars men stannade kvar i sängen då jag va sjuuukt trött efter gårdagens äventyr. Dock kunde jag inte riktigt somna om mer än ca 30 min. Men låg kvar i sängen till ca 8.30 och glodde på tv. 
Nu är jag uppe och har just ätit lite frulle och har Nyhetsmorgon på i bakrunden. 
 
Jo men just ja. Gårdagens äventyr va det ja. Klev upp med tuppen kl 05.15 och blev en timme senare upphämtad av faktiskt hela min familj. Vi körde lillebror Peter till hans jobb och sen pappa till hans, sen åkte jag, mamma och lillebror Martin vidare in mot huvudstaden och mot Södersjukhuset där lillebror skulle plocka bort stygn och få nytt gips på hans skadade tumme. När han var klar där åkte vi vidare till mormor en sväng där vi åt lite frukost och spenderade lite tid med henne i nån timme. 
Vid 12-tiden åkte vi mot Stinsen i Häggvik där det skulle shoppas för mitt och Pälsk's presentkort som vi fick i julklapp av mamma och pappa. det blev 7st klädesplagg till bebis G, ett linne till mig och en alla hjärtans dag-present till lillebrors tös. Har fortfarande pengar kvar på presentkortet så kommer bli ytterligare en sväng dit i framtiden. 
Vrålhungriga och ganska trötta (iallafall jag) efter shoppingen åkte vi över till farmor i hopp om att kunna äta nåt där, men när vi kom dit så hade hon nada hemma, så fick bli enbart lite digestivekex att "mätta" våra magar med. Vilket senare skulle visa sig inte räcka. För i bilen när vi är på väg och hämta pappa och lillebror Peter på deras jobb så känner jag hur illamåendet börjar komma, jag börjar kallsvettas,kände mig svimfärdig och fick en sjuk värk i magen och ryggen. Värken i ryggen kom tidigare, förmodligen pga att jag gått i massa trappor och gått omkring en massa hela dagen. Foglossning med andra ord och ett bäcken som värkte till tusen. 
När vi kommer till lillebrors jobb så går pappa och andra lillebror in i köket och fixar vatten och en dubbelsmörgås med skinka på till mig som dom sen kommer ut med. Bra att ha en lillebror som jobbar i ett skolkök och är köksansvarig ibland. ;P Haha.. Åt upp smörgåsen långsamt, tog nästan 20 min innan jag fått i mig hela smörgåsen och jag kände redan efter någon tugga att jag började må bättre. 
Det va faktiskt lite läskigt där ett tag då jag verkligen mådde skit för en stund och trodde att något var fel. Men insåg ganska snabbt att det berodde på att jag knappt ätit eller druckit nåt på hela dagen och dessutom rört på mig en hel del. Väl hemma så la ag mig raklång i soffan och inväntade Pälsk. Fick bli micromat till middag och en lugn kväll. Sov som en stock hela natten och hoppades på att kunna sova länge idag, men jaja jag får ta mig en vila under dagen. För idag tänker jag som sagt inte göra ett skit. Har typ inga krafter till att göra nåt och tänker bara vila hela dagen för att samla krafter till helgen som är ganska fullspäckad med både kalas för Emilia (Pälsk's brorsdotter) imorgon och kalas/fika för mig på söndag då jag fyller 27år! =)
 
Alla hjärtans dag imorgon + att vi firar 6år som förlovade imorgon. Vi kommer nog inte fira det på något speciellet sätt eftersom att jag fyller år på söndag + att vi ska iväg på kalas imorgon. Blir kanske en mysig middag framför melodifestivalen under kvällen, men annars blir det nog en lugn dag. 
 
Nu ska jag ta mig ett stort glas vitamin och mysa ner mig här i soffan och se nåt avsnitt av andra avenyn. 
 
XOXO
 
 Gårdagens shopping till bebis G <3


11 FEBRUARI 2015- Bra dag!

Trots att jag varit vaken och uppe sen Pälsk gick imorse, så är jag ovanligt pigg och känner mig glad.
Musiken på högsta och tro det eller ej, men jag har precis tagit mig en svängom med både dammsugaren och golvmoppen! =) Vette fan vad som hände, men skyller på solen och det underbara vädret.Man blir ju så glad av solen och den ger så mycket energi, iallafall på mig. 
Kommer förmodligen däcka här i soffan senare under dagen, men gör inte så mycket för jag har ju faktiskt gjort en hel del nytta idag. Har satt igång en maskin tvätt också och hängt lite tvätt. Disken skulle behövas fixas med också... 
Tänk vad lite sol kan göra! =) 
 
Har suttit och kollat lite på banrvagn nu på morgonen också. Vi har hittat en som vi är sugna på. En duo vagn med tillhörande babyskydd(bilbarnstol), men jag vet inte riktigt längre om jag vill ha den. Den har ganska små hjul ifram, vilket jag har hört kan bli jobbigt att köra med. Men det är ju sommar när bebis G kommer så det kanske funkar med lite mindre hjul i fram då? 
Är ju värsta djungeln det här med vilken vagn man ska ha och så.. Börjar bli lite förvirrad och faktiskt lite stressad.. Är det nån som har nåt tips på en bra vagn? Helst en duo (med både ligg + sittdel).. Finns så många fina vagnar som jag vill ha, men som sagt, vad är bäst? =/ 
 
Nähe, om man kanske skulle ta en svängom med dammsugaren igen.. Man drar ju upp så mycket nytt skit och damm när man torkat golven, så måste damsuga igen och förmodligen torka golven också en omgång till. Torkar alltid golven två gånger när jag är igång. Bara för att veta att man verkligen tagit överallt. 
 
Ha en underbar dag solstrålar! 
 
XOXO

Dagens mage.

I brist på annat så tänkte jag att jag skulle slänga upp en liten magbild.
Den ser mindre ut än vad den är ska tilläggas. =P 
 
V.23-mage.
 

10 FEBRUARI 2015- V.23

Åh va underbart det är att sitta här med altandörren öppen och mötas av strålande sol och fågelkvitter! 
Man blir så glad av solen. Våren smyger sig sakta på.. Lovley! 
 
En vecka sen sist. Har inte haft nån motivation eller ork att skriva. Men får väl ta tag i det nu istället. 
Förra veckan va dessutom en ganska konstig vecka med många olika händerlser, dom flesta trista. Men nu är vi igång med en ny vecka och jag hopaps att denna vecka blir bättre.
Vi går idag in i vecka 23 och bebis G bökar och har sig där inne.. =) Har börjat känna ganska mycket rörelser nu och nu har även Pälsk fått sitt första "möte" med vår son. =) I söndags ville han lyssna om han kunde höra bebis G och han hann knappt lägga huvudet på min mage innan han fick en spark/ett slag mitt på örat! "Oh jävlar! det där kände jag! Han slog mig! " Haha, va en sån underbar känsla att se hur glad Pälsk blev över detta. Han har längtat ganska länge nu. Efter det mötet ville han inte sluta utan låg kvar där med huvudet på min mage en stund i hopp om att få känna mer. Men blev inte så mycket mer, men han var väldigt nöjd ändå. =) 
 
Igår va jag iväg med mina föräldrar till pappas moster som fyllde år och det lite komiska va att det var jag (Bebis G) som fick presenter av självaste födelsedagsbarnet med oss hem. Fick lite kläder som hon tvunget hade köpt. Jätte fina kläder! Dock kommer dom vara lite stora i början då alla plagg va i storlek 68, men då har han nåt att växa i. 
Tusen tack för detta! 
 
Har mått lite halv kasst senaste dagarna med huvudvärk, foglossningar och en grym trötthet. Det är bättre idag, vaknade med huvudvärk from hell, men tog en alvedon och nu känns det bättre. Tog mig ett stort glas vitamin tilll frukosten också. 
 
Va sugen jag blev på en promenad i solen. Kanske ska ta mig en? Hade ju varit skönt faktiskt och jag behöver komma ut lite. Men skulle behöva städa också inför helgen då det kommer folk hit, på söndag. För på söndag fyller jag år och ska bjuda på lite fika för dom som vill. =) Meen, jag har ju några dagar på mig att fixa städningen, en promenad i solen lät roligare. ;) 
 
XOXO
 

5 FEBRUARI 2015- Pauline 25 år!

Vad är det för en dag? Är det en vanlig dag? 
Nej det är ingen vanlig dag, för det är PAULINES födelsedag! 
HURRA HURRA HURRAAAAA! <3
 
Börjar med denna grattishälsning till min underbart fina och underbara Pauline som idag fyller 25 år! Inte nog med att hon fyller 25, hon firar den dessutom i självaste NY med sin älskade Sido! 
Stort grattis Pullan! <3 <3 
 
Sådär ja, då var det gjort! 
Torsdag idag och jag har varit uppe sen Pälsk drog iväg till jobbet. Har spenderat morgonen med att fixa med disken och äta en god frukost. Har även suttit endel i telefon med både min kära mor,Pälsk och Madde. En fullspäckad morgon. 
Känner mig oförskämt pigg idag och funderar på om jag ska ta vara på det och ta en sväng om med dammsugaren och moppen kanske? Skulle ju behövas och Pälsk skulle ju bli typ överlycklig om han kom hem och golven var rena och fina... =P Vem vet, lägenheten kanske kommer skina och vara blänkande ren när han kommer hem ikväll.. Man ska ju inte hoppas på för mycket kanske, men det känns fan inte omöjligt idag! =) 
 
Bloggade inget igår då jag inte kände för det. Hände inget speciellt under dagen heller så. När pälsk kom hem så drog vi upp till lillebror en sväng med lite saker som jag plockat ihop här hemifrån. Så kul att se hur stolt han är! Det gör att man som storasyster själv blir stolt... ^^ 
Hade även en väldigt aktiv bebis igår. Nu börjar han verkligen visa att han finns där inne. Tror han va igång med sparkar och rörelser i stort sett hela dagen igår och det första jag kände imorse när jag vaknade var att han också va vaken. =) Så mysigt att jag iallafall börjar känna bebis nu. Har jag någongång tvivlat på att jag verkligen är gravid,, så kan jag nog sluta med det nu! =) <3 
 
Kanske släpper den där "nyheten" senare under dagen. Det där jag skrev om i förra inlägget, om att vi skaffat nåt till bebis.. Vi får se hur jag gör.. Så håll utkik! ;P 
 
XOXO
 
 
 

3 FEBRUARI 2015- V.22

Idag är det en sån där morgon då jag inte kunde somna om när Pälsk drog iväg till jobbet. 
Låg kvar i sängen i ca 1,5 timme innan jag insåg att det var menningslöst att ligga kvar där och gick upp istället.
Då jag inte var speciellt hungrig vid den tiden när jag gick upp så tänkte jag att jag skulle slå på stort denna morgon. Jag ställde mig och bakade scones! Jo men visst hörrni.. Har precis proppat i mig 1,5 nybakad scones och till det drack jag en kopp te och ett glas apelsinjuice. En liten "english breakfast". Har 2,5 st stoora scones kvar som blir perfekt att ta i eftermiddag när hungern kommer.. 
 
Idag går vi in i v.22 av denna graviditet och det känns som att tiden går väldigt långsamt just nu.. Vill att den ska gå fort, fort, fort ju! Men den kanske gör det snart. Folk säger ju det iallafall. =P Tycker även att det inte händer så mycket med magen för tillfället. Visserligen så är det min "gamla" mage som kommit tillbaks, men som blivit mer fast/hård. Men antar att det bara kommer säga PANG så har jag världens gravidmage och vankar fram som en anka.. Haha =P 
V.22, ja men välkommen då! =) 
 
Dagens plan var att kila över till Frida, men hon har fått ställa in detta då hon drar till Ikea istället. Åh vad jag också vill dit! Men inom en snar framtid så ska vi dit och införskaffa oss lite grejjs till bebis. =) 
Frida ja.. Nu verkar det som att jag ska kila över till henne imorgon istället. Ska bli mys då vi inte setts på ett tag. Eller jo, snabbisar utanför eller så, men inte en längre stund. 
 
Vill ni veta vad vi skaffade igår? =) Eller nää, ska nog hålla lite på det ett tag till... haha..Tills dess kan ni få gissa. En ledtråd- Nåt till bebis! ;) 
 
XOXO
 
 


2 FEBRUARI 2015- Ny månad!

Vilken helg det har varit! 
Blev aldrig nån shopping på hela helgen. Buhu! Men har haft fullt upp med annat ändå, typ. Istället så hjälpte vi lillebror att flytta i lördags kväll till hans första ega lägenhet. Han är såå stolt, och det är nog hans syster också.. =P Lillebror har blivit vuxen.... 
 
Gårdagen började lugn,va en sväng uppe hos Patrik och ungarna på förmiddan men senare undrer dagen så begav vi oss upp till lillebror med lite saker han fick av oss härifrån. Fixade lite i hans lägenhet med att sätta upp gardiner och plocka upp lite saker. Senare på kvällen så åkte vi med honom för hans första storhandling. Asså, då när han gick där inne på Lidl, han va så söt och jag log hela tiden. Han var verkligen stolt att det var hans EGNA mat, till hans EGNA lägenhet som han köpte. Gofis! 
 
Det hände endel tråkiga saker igår också. Två för att vara exakt. Men det är inget jag tänker gå in på här då det är för privat och är en familjegrejj. 
 
Idag är det måndag och vi har gått in i en ny månad. Februari! Månaden som för min del är den bästa på året. Massa som hände denna månad. 
Först är det alla hjärtans dag och den dagen har vi även vår förlovningsdag som i år är vår 6e. Dagen efter, den 15e så fyller jag år och sen den 26e så har vi vår årsdag och detta år firar vi 7år tillsammans. =) <3 Så det är en väldigt mysig månad som brukar bli väldigt bra, för det mesta... =) 
 
Men idag händer inget spec. Blir det vanliga skulle jag tippa på. Imorgon däremot ska jag över till min fina vän Frida och hjälpa henne med lite pluggande. Medicin 1 va det visst.. Får se hur det går, inte lättaste ämnet direkt kanske, men jag sk göra så gott jag kan med att hjälpa henne. 
 
Ja men just ja.. Vi fixade i garderoberna i lördags. Så nu står en garderob nästintill tom och väntar på att fyllas med kläder och annat till prinsen. =) Vi har även fixat i hallen, bla målat om skohyllan till vit. Något som jag haft i tanke väääldigt länge, men nu är det gjort. Bli mycket finare! vi satte även upp "spottar" ovanför spegeln som vi har i hallen, det blev också väldigt fint. 
Badrummet luktar simhall då Pälsk tog sig ann det i lördags också.. Luktar rent och fräscht! Vi ställde in en byrå där också.. 
 
Sitter här och smuttar på en god hallon och blåbärs smoothie som jag gjorde till frukosten.. Ska nog fylla på glaset och kolla nåt avsnitt av Andra avenyn. En maskin disk är igång så det är bara tvätten som "måste" göras idag... 
 
På återseende!
 
XOXO