31 Januari 2014- Huvudvärk

Vilken jäkla seg och långdragen morgon detta har varit. 
Gick upp med Pälsk vid kl 06 för att inte somna om, Pälsk skulle nämligen plocka upp mig runt 9-tiden och sen åka till läkarhuset och plocka bort hans stygn. 
Men ca 20 min innan han ska komma och plocka upp mig så sms:ar han att han fått en ny tid kl 13 idag istället. Nämen va kul, jag hade ju absolut inte precis gjort mig klar! Bläää, jaja fick bli 2 avsnitt till av Glee och absolut inge mer. Men nu har jag fått en huvudvärk som heter duga, så har hällt upp ett stor glas vatten och tagit en alvedon.
 
Trött är jag också... Ni kanske undrar varför jag ska följa med Pälsk när han ska plocka bort stygnen, jo det är för att han inte lyssnar på vad dom säger. Går lixom in genom ena örat och ut genom det andra. Så där för ska jag följa med så att jag vet vad det är som gäller. Antar att han kommer få sånna här små fina "stygnplåster" som jag har och en kompress över det som ska sitta i en vecka och sen är det bara tejpen som gäller i nån vecka. Så var/är det iallafall för mig och mina läkningar. 
 
Det är fredag, men inget speciellt händer idag. Skulle ha åkt på kryssning idag. "Fira Patriks 30års dags-kryssning". Men eftersom att jag från början skulle ha opererats nu i månadsskiftet så hoppade jag och Pälsk av detta. Vi kunde ju inte veta att det skulle bli akut operation i början av månaden. Visst vi hade kunnat bokat nu efter och följt med, men jag kände lite att jag inte skulle orka. Har varit som en zombie hela månaden och har fortfarande ont till o från. Jaja, det kommer nog fler tillfällen. 
Pälsk ska ut till garaget senare och jag funderar på om vi ska käka nåt med pappa ikväll. Mamma är iväg på äventyr, närmare bestämt så är hon i Luleå med familjen hon är "barnflicka" åt. Eller barnflicka kanske va att ta i, men hon passar deras lilla dotter ibland och nu behövde dom hjälp under en jobbresa.
 
Nä, måste vila en stund innan Pälsk kommer. 
 
Heipa! 
 

Noll motivation.

Fan va less jag blir på mig själv! 
Behöver verkligen få tillbaks min motivation nu så att jag kan plugga och komma igång! Men motivationen är helt puts väck. 
Skrev ju tidigare att jag skulle plugga, iallafall göra ett försök till det. Jo då, jag plockade fram allt och läste uppgiften i Psykiatri, sen tog det stopp. Plockade fram den uppgiften i vård-och omsorg som jag faktiskt påbörjat och tänkte att jag kunde göra klart den, men nej nej...Suck!
 
Jag måste verkligen ha böckerna!!! Någon vänlig själ som kan ge mig dom? 
Så, istället blev det att bläddra i nya LCHF tidningen som jag fick av Pälsk igår och sen lite Glee på det. Nu har jag precis fixat med disken och ska sätta igång tvätten ytterligare en gång. Jag är ju fan expert på att glömma tvätten i maskinen och måste alltid skölja den en omgång till. Så typiskt mig! 
Eftersom att min plugg motivation är på noll så tänker jag inte ens försöka nå mer idag. Nej, det får bli Top model, lite mellis bestående av blåbärs kvar och en kopp kaffe med grädde. 
 
Punk och slut! 
 
 

30 Januari 2014-Verklig dröm

Vilken konstig natt det var.. 
Först så somnar jag inte alls och sen när jag väl somnar ca 2-3 timmar senare så sover jag som en stock och vaknar inte ens när Pälsk går upp. Vaknar av att han frågar mig om jag kan hjälpa honom med att linda in handleden för att skydda såret med stygn från smuts. Går upp och hjälper honom med det och går sen och lägger mig igen och somnar direkt, sover till 9.20. Har väl inte sovit så länge på evigheter. På en vardag alltså, helgerna blir det ju lite längre, men inte ofta det blir längre än till 9.30 ändå. 
 
Det konstiga är att jag minns min dröm jag hade så väl och att det var som att jag vaknade med den. Jag var hos tandläkaren och skulle bli nersövd, men jag var svår att söva och somnade aldrig riktigt helt nångång så dom fick ge mig mer o mer hela tiden. Minns att dom bar runt på mig i olika rum och att jag va som en trasdocka utan några ben eller nånting i kroppen. Kändes som att jag vaknade upp från narkosen när jag vaknade på riktigt. Kändes precis som när jag vaknade upp från narkosen nu när jag opererade gallstenen.. Skit läskigt! 
 
Asså sånna här drömmar som är så verkliga så att man tror att det verkligen har hänt är ju fan läskigt... =/ Usch! 
Jaja, jag gick upp och gjorde en riktig lchf frulle bestående av äggröra med bacon och en liten klick majjo. En kopp kaffe med grädde till det. Så nu kommer jag stå mig i några timmar. Försöker äta var 3e timme. Så vid ca kl 13 är det dags för lunch. Får se vad jag hittar på då, men blir nog svampsoppan från gårdagens middag. Så himlans god och med en klick cream fraiche så blir man super mätt. 
 
Nu ska jag slänga mig in i en dusch och sen MÅSTE jag sätta mig ner och försöka plugga lite. Har verkligen ingen motivation alls när jag inte har böckerna. Men ska göra så gott jag kan.
 
Just ja, inte för att ni kanske tycker det är så jätte intressant(känsliga varnas), men när jag opererades så gick dom in via naveln typ, gjorde ett litet snitt i nederkanten av naveln och sen jag plockade bort stygnen så har det varit väldigt ihop tryckt och en massa torkat blod och sårskorpor i sjävla naveln och runt om. Har svidit också ganska mycket. Men igår när jag kollade så kunde jag plocka bort lite sårskorpor och nu börjar allt försvinna och det ser väldigt fint ut. Börjar se ut som en navel igen. Så skönt att alla titthål som dom gjorde har läkt ihop så fint och att jag nu knappt känner av dom längre. Lite ibland när jag sover så kan det strama åt eller så, men inget som jag lider av direkt. Happy girl! 
 
Så, nu ska jag in i duschen! 
CIAO! 
 

Mor och dotter dag.

Jo, men det blev en sån idag. =) 
Först ca 50 minuter sittandes på banken, hade "bara" 28st före när vi kom dit. Efter att ha suttit där så var vi hungriga och begav oss till O'Learys där vi åt en smarrig lunch och hade det mys. För min del blev det laxfilé, avstod potatisen och fick istället stekta grönsaker.=) En himmelskt god sås till det och ett glas sodavatten. Mamma tog nån biff av nåt slag.
 
Sen blev det apoteket och Willys. På Willys bara "råkade" det ramla ner lite som vi behövde i mammas korg. ;P Haha, jag är så bortskämd ^^ 
 
Nu är jag som sagt hemma igen och ska mysa ner mig här i soffan och glo på Top Model som börjar snart. Blir nog en kaffe också.
Ikväll ska vi åka och köpa en ny bil. Ovanligt va? Min kära karl byter ju bilar som en annan byter underkläder. Haha..
 
På återseende! 
 
 
 
 

29 Januari 2014-Onsdag morgon.

GOD MORGON! 
 
Idag är det en väldigt seg morgon och när jag vaknade vid 8.30 så kände jag bara för att ligga kvar i sängen hela dan. Men låg kvar ca en halvtimme och klev sen upp och gjorde mig välrdens smarrigaste frukost. 
Hallon och mango smoothie gjord på kokosvatten och grädde och sen en finncrisp med ägg. 
Avnjöt detta framför Paradise Hotel. 
 
Mamma ringde precis och frågade om jag ville åka med henne till märsta. Hon skulle visst till banken och Willys, och eftersom att jag inte har något annat för mig så hakar jag väl på då. Måste ändå in på apoteket och köpa lite "stygntejp"
 
Så därför så hinner jag inte skriva mer just nu. Måste göra mig iordning, ska möta mamma på bussen vid 11.30.
Skriver kanske mer när jag kommer hem. 
 
Hej sålänge! 
 
 

Min tandis är kändis! =)

När jag kom hem tidigare i morse så slog jag mig ner i sängen en stund och ringde mamma. 
Helt plötsligt skriker hon -"Veronica! Kolla på 4an, din tandläkare är med på tv. Hon är med på Nyhetsmorgon!!"
fort som bara den slog jag på tv'n och där va hon, min underbara tandläkare som hjälpte mig med min rädsla och drog ut 2 tänder på mig och som gav mig "shotar". =) 
Hon satt där i nyhetsmorgon och pratade om tandblekning. Bästa Mia! Visste väl att jag har världens bästa tandis! =) 
 
Kände dock lite att det var ett tecken på att jag borde ringa och boka en tid hos henne, för tror jag har ett hål som skulle behövas lagas... Vem kunde för typ bara ett år sen tro att jag typ frivilligt skulle ringa och boka en tandläkar tid, inte jag iallafall. Men har som sagt världens bästa tandläkare som gör ett grymt jobb och som bara är så bäst, och nu även lite små kändis. ;P Haha.. 
 
 
 
 

28 Januari 2014- Kass morgon!

God morgon!
Eller nej, det har inte varit en god morgon för min del....! 
 
Hade planerat in att besöka gymmet imorse, var ju evigheter sen sist pga gallstensbesvären men nu när jag är fri från det så kommer jag ju köra igång igen med träningen och lchf och allt det där. 
Jag var super taggad, packade väskan redan igår kväll och åkte en halvtimme tidigare vid 06.50 tiden. Tog min Celcius som jag köpte igår för att vakna till liv och tagga till lite extra, kommer till gymmet, sätter mitt kort mot dosan i dörren och vad händer, jo den lyser röd gubbe och jag kommer inte in! Vad i helvete, va det första jag tänkte och testade igen, men nä det funkar inte... Frustrerad ringer jag upp till deras jour telefon och får veta att mitt kort blivit spärrat!? Whaaaat? Hur fan gick det till? Det blir ju bara spärrat om man släppt in någon eller om man inte betalat.. Det ska inte bli spärrat bara för att man inte varit där på ett par månader? =/ 
Arg,frustrerad och irriterad börjar jag traska tillbaks till bussen och tar nästa buss hem igen. Ringer till Pälsk och beklagar mig och han säger gulligt -"Jaha, men vi kan ta en runda runt Munkholmen när jag kommer hem om du vill? Så får du lite träning iallafall." Asså, underbara karl. Love you! <3
Ska ringa till gymmets reception så fort dom är bemannade idag och se vad som händer. Vill ju kunna börja träna igen och hade sett fram emot att sätta igång idag igen. Så fort det är fixat så kommer jag bege mig dit och kötta! Fram tills dess så får jag köra på hemmaträning och boxen, som jag för övrigt ska köra igång med igen på lördag =)
Som jag har saknat tjejerna där och träningarna. Saknar att vara helt slut efter ett stenhård pass med bra instruktörer. Saknar att svettas! Haha. En bra grejj är också att det från och med förra veckan är 2 box träningar i veckan. Den på måndagar är som vanlig, men nu kommer det även va på lördagar och då även för familjemedlemar över 16år. Super skojj ju! Så på lördag ska jag och pälsk dit. visserligen så kan han inte vara med och träna jsut nu då han är "nyopererad" och ska plocka stygnen på fredag, men precis som mig så kommer han börja vara med så fort det läkt. =) Så skojj att han kommer vara med och att vi gör något sånt här tillsammans. 
 
Så jaha, vad ska jag roa mig med idag då? Plugga,städa lite och det vanliga. Disk och tvätt. Blir nog lite Glee också. Gjorde en riktig lchf frukost när jag kom hem arg och frustrerad imorse. Finncrisp med ägg och majjo och en kopp kaffe med grädde. Super smarrigt! 
Gårdagens middag som blev kassler och purjolöks gratäng med fetaosttäcke blev en succé både hos mig och hos Pälsk. Verkligen super god! Resterna från den blir dagens lunch lite senare. 
 
 
 
 

27 Januari 2014- Pluggmåndag.

God morgon, eller är det kanske mer god förmiddag? 
Jaja, 
 
Idag är det ingen vanlig dag. Nope. Det är nämligen prinsessan Elinas 5års dag idag! =) Hipp hipp hurra säger vi till dig underbara unge! <3
 
Sov kasst i natt.Sista gången jag kollade på klockan så var den 03.11 och då hade jag typ inte somnat än. Bara somnat från och till och legat och snurrat sen kl typ 22. När jag väl somnade så kändes det som att jag bara sovit i typ en kvart när Pälsk's alarm började tjuta vid 05.30 tiden. Jag gick iallafall upp kollade på Top model och tog mig en lchf smörgås. Var nå sjukt hungrig. Sen somnade jag om och sov till kl9 typ. 
 
Fick bli bacon och äggröra med keso till frukost och lite Glee. Nu sitter jag här och gör min första inlämning för denna period. Igår skulle första uppgiften i Pyskiatri varit inlämnad, men jag har inte boken så kommer ingen vart med den uppgiften. Men som tur är så ska jag få låna Maddes bok imorgon. Vi ska ses i skolan och sitta och plugga lite. Så skönt att man kan låna av varandra och att vi ställer upp för varandra med hjälp. 
Men, trots att jag inte kommer nån vart med Psykiatrin idag så har vi en uppgift i Vård-och Omsorgsarbete som ska lämnas in denna vecka. Så den sitter jag med just nu och där går det mycket enklare. Behövs ingen bok då det är en uppgift där man utgår från sig själv typ. En fallstudie. Så den ska jag förska göra klart idag, annars blir det imorgon när jag har "pluggträffen" i skolan med Madde. 
 
Idag är det alltså plugg som gäller, men ikväll blir det att åka över till födelsedagsbarnet och gratta henne och ge henne någon present. =) 5år! Shit va tiden går fort.. 
Ska göra mig en kaffe nu och fortsätta med pluggandet.. 
 
 

26 Januari 2014- Myshelg.

Hejsan svejsan alla glada! 
 
Det är söndag och en solig sådan. Pälsk är ute i garaget och jag sitter här hemma och skulle behöva städa,fixa disken och tvätten. Men har typ ingen ork till det. Får se vad jag orkar med under dagen. Vi ska senare idag iväg på lite födelsedags fika för prinsessan Elina som fyller 5 år imorgon =) Stora tjejen börjar hon bli. Usch va tiden går fort. Haha.. <3
 
På tal om prinsessor. I fredags sov båda prinsessorna över här och vi mös till det riktigt ordentligt med tacos,popcorn,godis och Fångarna på fortet. Vi hämtade dom från dagis och när vi kom hem så ville dom se på film, så då fick det bli nån Barbie film som dom somnade framför båda två. Dom fick vila ca 20-25min medans jag förberedde tacosen. Mamma och pappa kom förbi och käkade med oss också. Var en riktig myskväll, men natten var sisådär då alla skulle trängas i vår säng. Ska då tilläggas att båda prinsessorna är som väderkvarnar när dom sover. =P Slutade med att Pälsk sov på soffan och jag sov med prinsessorna i sängen. 
Lördagsmorgonen blev en mysmorgon. Vi låga kvar en stund i sängen alla 4 och gick sen upp och åt frukost. 
 
Senare på dagen, vid 12 tiden åkte jag med mamma till Uppsala för lite shopping. Blev en ljusbricka från Ikea och ett par super snygga stövlar. Fick dessa som en för tidig födelsedagspresent av mamma och pappa. =) Tackar! Blev även lite mat hem handlat. 
Gårdagskvällen var lugn. Fick bli middag från nya pizzerian. Pizza till pälsk och sallad till mig. Vi åkte ut en sväng till Pälsk och pappas garage och kikade lite, men annars var det en lugn hemma kväll.
 
Just ja, i torsdags så var jag iväg på lite äventyr med mamma och mormor. Vi tog oss en sväng till Vällingby Centrum där mormor skulle fotograferas och fixa sina glasögon. Sen blev det lunch på ett litet café där jag tog en smarrig kyckling/fetaost sallad och även lite shopping. Jag fick med mig en vit typ t-shirt. På hemvägen svängde jag och mamma förbi Citygross på Stinsen där jag fick med mig lite LCHF produkter med mig hem, bla kokoschips och en brödmix som jag "bakade" i fredags morse. Smakade underbart båda två! Älskar verkligen lchf kosten..
 
Det har varit en riktig myshelg och nu ska jag avsluta den med ett avsnitt av Glee och sen slänga mig in i duschen. Senare blir det som sagt födelsedagsfika för prinsessan Elina.
 
 
 
 
 
 
 
 

Pannkaka á la LCHF.

Slängde ihop smarriga pannkakor till lunch idag. 
Självklart på LCHF-vis. Super enkelt,snabbt och super smarrigt. Därför bjuder jag nu med mig av receptet på dessa godingar. =)
 
1 ägg
1dl grädde
1dl mjölk
1 msk fiberhusk
Lite salt
Smör att steka i.
 
Blanda ihop ägget och fiberhusken och låt det svälla en stund, blanda sedan i resten och stek i en liten stekpanna på medelvärme, 4-an. Vänd de när de är torra och pösiga.Blir kanonfina pannkakor som smakar frasiga pannkakor.
 
Jag hade lite hallon kesella på pannkakorna och det smakade underbart =) 
 
 
Har även suttit och skrivit ner lite LCHF info som mamma och pappa ska få av mig. Dom har nämligen bestämt sig för att prova på LCHF ett tag och se om det är något för dom. Mamma har utnämt mig till deras personliga LCHF coach, haha.. Skojj ju, jag hjälper dom gärna =) 
 
 
 

22 Januari 2014- Mini operation.

Idag är det iallafall onsdag, eller? Jo, för igår när jag trodde det var onsdag så var det bara tisdag. =P Haha. 
 
Pälsk kom hem tidigare från jobbet igår för att gå till läkaren och visa upp sin lilla handled som hade en metallbit i sig och som har suttit där ca 2-3 månader. 
Där var det ord och inga visor som gällde. Farbror doktorn kollade på "såret" i 10 sekunder typ och sa sen -"Om du vill så kan vi ta bort den nu på en gång? Du får såklart bedövning". 10 minuter senare låg Pälsk på en sån där sjukhus brits och en mini operation påbörjades. Jag som hatar sånt där och som har väldigt svårt för det där med sjukhus,blod,sprutor etc, satte mig snällt på stolen i rummet och kollade på när läkaren och en sköterska skar upp Pälsk's hud och började gräva efter metallbiten. Har blivit så van med sjukhus,sprutor och sånt på senaste tiden så jag klarade det bra. Började vid ett tillfälle känna mig varm,kallsvettig och lite illamående, svimfärdig med andra ord, så plockade av mig jackan och tog en mugg vatten. Va ganska så läskigt o se hur dom grävde runt inuti Pälsk's arm och allt blod som rann.. *Ryser bara av tanken*
Men Pälsk var jätte duktig, gjorde lite miner men i största allmänhet så var han super duktig. Läkaren kallade honom för Stålmannen och Järnmannen hela tiden och var faktiskt ganska rolig. =) Efter ca 45-50 min var metallbiten ute och det var ingen liten sak de inte. Fattar att han haft ont. Det blev 2 stygn och ett litet förband. Idag är han och jobbar som vanligt, men jag har sagt att han måste vara försiktig, han har ju faktiskt stygn som ska läka ihop såret..
 
Så, idag var tanken att jag skulle åka till skolan och möta Madde L( inte "min" Madde utan en annan Madde) för att sitta och plugga lite tillsammans, men då jag har legat med huvudvärk hela natten och är lite risig i magen så avbokade jag det och vi bestämde att vi ska ses nästa vecka istället. Så skönt att ha så bra "klasskompisar" som ställer upp och stöttar varandra. 
Jag måste i vilket fall som helst sätta igång och plugga lite idag, trots att jag inte har böckerna än, vilket jag verkligen måste se till och skaffa tills nästa vecka. Får göra så gott jag kan sålänge. Det jag ska göra idag är att kolla på en film om "Psykiatrins historia" och sen kommentera den i ett forum. Ska även börja på första uppgiften i Psykiatri som ska vara inlämnad senast på söndag.. 
 
Så, en kaffe och lite film om psykiatri. 

21 Januari 2014- Tisdag.

Den här veckan verkar gå väldigt segt. 
Trodde att det var onsdag när jag vaknade i morse när Pälsk's alarm gick igång. Men insåg efter en stund att det bara va tisdag.. Jag stannade iallafall kvar i sängen, somnade om och sov till kl 8.53, men låg sen kvar i sängen en stund och drog mig och myste med lill prinsen.
 
Har nu på morgonen kollat på gårdagens Paradise Hotell, käkat frulle och fixat med tvätten. Nu tänkte jag göra mig en chai te latte och kolla lite på Glee. 
Pälsk kommer hem tidigare idag då han ska ner till läkaren vid 14.30 och kolla sin lilla metallbit som han fått i handleden. =/ Jag ska följa med som moraliskt stöd och som ett par extra öron. Han är som ett litet barn och behöver nån mer som lyssnar och fattar vad dom säger. =P Min älskade, underbara karl <3
 
Gårdagen blev middag hos mamma och pappa och sen en sväng upp till Anna och prinsessorna. På fredag ska både Elina och Alexandra sova här och dom har redan planerat in vad vi ska göra. Käka hamburgare med pommes, kolla på Fångarna på fortet och äta massa godis och cola. Haha. Dom är så söta! Kommer bli en super mysig kväll. <3
 
Jaha,nähe, man kanske skulle göra sig den där chai latten nu och slå sig ner framför ett avsnitt av Glee innan det är dags för lunch och annat fix. 
 
HEIPA! 
 

Powernap.

Förr i tiden, typ förra hösten eller nå sånt så var jag expert på att ta en powernap vajre dag, alltid vid typ 13-14 tiden och det var typ en rutin i min vardag. Men sen jag började jobba på Centralskolan för nästan exakt ett år sedan och började plugga i höstas så har den rutinen uteblivit, fram tills idag..
 
Idag var första gången på över ett år som jag tagit en powernap mitt på dan. Ok, det har säkert hänt nångång det senast året, men inte så att det har varit en rutin i min vardag.
Idag tok slocknade jag här på soffan och vaknade nu ca en timme senare. Blev helt plötsligt super duper trött, har sist jag va så här trött var nu när jag opererades, efter första operationen men då fanns det ju en anledning till att jag var trött och det var också ok att jag var det. Men idag, jo det kanske är ok att jag tog en timmes powernap, men vart kom tröttheten ifrån? 
Sov ju för första gången på ca 2½ vecka hela natten och sov dessutom bra. Så varför denna trötthet idag? Är det för att jag sov för bra inatt eller vad är det frågan om? Eller är jag kanske bara helt enkelt trött efter dessa påfrestande veckorna med sjukhusbesök,operationer,smärta och lite/dålig sömn? 
 
Nu ska jag göra mig en stor kopp kaffe. Intog en smarrig café aulait innan jag slocknade men känner att jag behöver en till nu om jag inte ska somna igen. Kanske ska ta en promenad med dogsen också? hmm, först kaffe...
 
 

20 Januari 2014- God Morgon!

Det är måndag morgon och här ligger jag i sängen med världens fetaste munsår som gör så ont att jag knappt kan öppna munnen eller äta. =( Hoppas det försvinnner snart. 
 
Natten har varit den bästa på länge. Tog bort dom stora kompresserna i går ju och har nu bara små "stygnplåster" och detta resulterade i att jag kunde sova normalt och inte bara på rygg för första gången i natt på ca 2½ vecka. Såå skönt att slippa ha ont så fort jag vänder på mig eller ligger på ett speciellt sätt. I natt var första gången jag kunde ligga precis så jag vill när jag sover..
 
Inte nog med det, ställde mig på vågen nu när jag vaknade och efter första veckan med LCHF kost så har jag minskat -2kg och då har jag bara lagt om kosten och inte tränat nånting =) Super kul när det man gör ger resultat, så nu är det bara kämpa vidare. Ska sätta i gång lite smått med träningen den här veckan också, och nästa vecka är det dags att gå tillbaks till boxträningarna, som nu dessutom är 2 dagar i veckan istället för 1 dag, Som jag har saknat dom träningarna. Ska bli kul att komma tillbaks och svettas lite. ;P 
 
Idag ska jag bara vara hemma, ska leta vidare efter lite skolböcker och om jag kan så ska jag sätta mig med nån uppgift, tror att jag kan klara mig utan bok på vissa uppgifter. Annars så ska jag göra det vanliga, fixa tvätten, disken och ta en sväng om med dammsugaren.
 
Skriver kanske mer senare, men nu ska jag göra mig lite frukost. 
 
 

19 Januari 2014- Pälsk jobb.

Tja! 
 
Här sitter jag, i fikarummet på Pälsk's jobb och dricker en kaffe och lyssnar på radio. 
Pälsk är ute i verkstaden och meckar med bilen. Ganska mysigt här faktiskt. Funderar på om jag ska plocka ner julgranen som dom har ståendes här. Det är tydligen Pälsk som har tagit fram och pyntat den och då är det också hans uppgift att plocka ner den. Men det har han inte gjort än, så funderar på om jag ska hjälpa honom med det. Har ju ändå inget annat för mig här. 
 
Ute så snöar det och igår hade vi en mysig heldag med Patrik och barnen. Vi drog till en pulkabacke och åkte lite, gick med hem till Anna och tjejerna på en kaffe och lät ungarna leka lite och sen blev det lunch hemma hos oss som jag och Julia fixade och mys. Julia åkte och handla lite med Pälsk och Patrik och under tiden hade jag och lilla Ludde lite mys tid vilket resulterade i att han 5 minuter senare sov i min famn. Så mysigt med en lite knodd. Längtar så tills vi får en egen liten... 
 
I dag står inget speciellt på schemat. Vi blir väl här på Pälsk jobb en stund till och på hemvägen blir det att handla lite. Jag måste frbi ett apotek och köpa "stygntejp" som jag kallar det. För idag är det dags att plocka bort dom stora kompresserna jag har på magen och nu enbart bara ha små "stygntejtp" över varje sår. Ska bli så skönt att bli av med dessa stora kompresser. Dom har irriterat mig ganska mycket, speciellt på nätterna. Dom har stramat,kliat och bara varit jobbiga. Men idag ska dom väck! I natt var även första natten sen jag opererades som jag kunde sova relativt normalt. Behöver inte sova enbart på rygg längre utan kan nu sova på sidan, båda sidorna utan att det gör ont eller stramar. Så nu börjar det återgå till det normala, vilket är sjuuukt skönt! =) 
 
Blir nog filmmys ikväll skulle jag tro. Fixa nåt gott att käka till middag och film. Imorgon är det måndag igen och jag måste verkligen se till att fixa fram lite skolböcker så att jag kan komma igång med pluggandet den här veckan.. 
 
 

17 Januari 2014-Fredag!

Tjoho!
 
Tänkte att det var dags att blogga lite, har ju inte gjort det på hela veckan. Så tar tag i det nu. 
idag är det fredag och det är en underbar vinterdag ute. Nästan klarblå himmel,sol, minusgrader och snö. =) Jo förstår ni, det har kommit snö här och ganska mycket också, vilket gillas. Imorgon ska vi ha en mysdag med Patrik och ungarna. Vi ska bege oss till någon backe och åka pulka,dricka varm chocklad och bara mysa i snön. Måste leta fram ett par termobyxor till mig bara... 
 
I måndags drog skolan igång igen och den här perioden är det Psykiatri, Vård-och omsorgsarbete 2, Etik och Specialpedagogik som gäller. Ser mest fram emot Specialpedagogiken då det är lite mitt område. Funktionshinder och sådant. Ska satsa på "höga" betyg i den kursen, iallafall ett C (VG) vore ju skojj. 
Måste få tag i böcker till den här perioden typ NU!! Har börjat få lite panik då det är endel uppgifter som ska göras tills första lektionen som är v.7... Nästa vecka måste jag sätta igång med allt för att hinna med allt. 
 
I tisdags var jag och plockade bort stygnen. Jag var skit nervös innan men efteråt så var jag super nöjd och allt gick jätte bra. Fick då också veta att det hade blivit 4st titthål och sammanlagt  5st stygn som plockades bort. På ena titthålet fanns inga stygn, men på ett utav dom fanns 3st stygn så. Allt hade läkt jätte fint, men nu har jag återigen kompresser på magen, men dom får jag ta bort nu i helgen. Har dom för att det kan bildas lite sårbildning och sånt efter att man plockat stygn tydligen, har även fått små "stygnplåster" som sitter över varje sår. Dom ska jag ha i ca 1-2 månader.. =/ Jaja,nu är allt med gallstenen över iallafall, lite små plåster kan jag leva med. ;P 
 
Började ju i måndags med LCHF igen och det går super bra! Har inte ätit nån pasta,bröd, potatis etc på hela veckan. Inge godis eller läsk heller. Nu är det fläsksvålar och Celsius eller mineralvatten som gäller. Nötter äter jag också, men det är i små mängder. Tröttheten har börjat försvinna och magen har slutat göra uppror. Måste ju säga att frukostarna är dom bästa. Ligger varje kväll innan jag somnar och planerar nästa dags frukost.. 
Det är mång som har sagt "var försiktigt med lchf nu när du inte har gallblåsan kvar,.... tänk på vad du äter,.. bla bla bla" men jag har kollat upp detta med att äta LCHF efter en gallstens operation och om man fått gallblåsan bortopererad, och det ska inte vara några problem, man ska bara vara lite försiktig i början och öka fettintaget succesivt. Så det här kommer nog bli super bra ska ni se. 
Har dessutom kollat upp det här med att det skulle vara min LCHF-kost som orsakade min gallsten. HA, där hade ni läkare så fel! Förmodligen hade jag stenen redan innan och när jag börade med LCHF så snabbade det bara på hela processen med stenen. Hade fått dessa besvär oavsett LCHF eller inte, men kanske om flera år, nu gick allt snabbt istället.. 
 
Nåväl, nu ska jag göra mig en kaffe och kolla på Glee. Tvätten är igång och det är en ny tvätt som ska hängas. Just ja, ska hänga tvätten innan jag bänkar mig framför Glee..
 
Ha d ! 
 
 
 
 
 

13 Januari 2014- Nivå 2 och LCHF.

God Morgon i snöyran! 
 
Idag är det måndag, och inte vilken måndag som helst. Det är måndagen som innebär ny termin,ny nivå och dessutom första dagen av en ny omgång med LCHF. Så det är en lite speciell måndag idag. 
 
Det är dags för nivå 2 av 3 i denna utbildning och denna nivå kommer bli mycket mer stressigare än förra skulle jag tro. För denna nivå så kommer jag ha en kurs mer än förra + att en utav kurserna typ är på helt distans, alltså inga lektioner i klassrum alls. Tror det är 2 lektioner under hela terminen i just den kursen.. Aja, ska nog gå bra. =) 
Ska sälja mina gamla böcker idag och försöka hitta nya. 
 
Idag drar jag också som sagt igång med en ny omgång mes LCHF. Jag har en startvikt och nu är det strikt LCHF som gäller. Bort med kolhydraterna och bort med kilona. Så denna morgon blev det vanilj kvarg med ytterst lite müsli, 2st finncrisp med skinka och kaffe. Inte en super lchf-frukost kanske, men fick ta det jag hade hemma och bättre än bröd och O'boy. ;P 
Ska försöka slå förra årets minskning som var på -13kg. Tror inte att det kommer bli så svårt, för om jag bara ger mig in i det och verkligen har glöden så kommer det funka.. 
Imorgon ska jag iväg och ta bort stygnen också och sen är det bara köra igång med träningen igen. =) 
 
Ska bänka mig framför lite Glee nu och njuta av mitt kaffe och min kvarg. Mamma kommer strax innan kl 9 för att köra mig till skolan. Ja jag vet jag är bortskömd som har en mamma som kör mig överallt. Men jag brukar faktiskt åka buss till och från skolan, om inte Pälsk plockar upp mig på hemvägen från jobbet. Men just idag måste jag släpa med mig massa böcker och sånt och då jag fortfarande har lite ont efter operationerna och har 4st(kan va 5st) sår som läker än så bad jag mamma köra mig så jag slipper gå och bära så mycket. Men det är bara idag, jag lovar! =) 
 
Helgen ja.. ehh.. Nä orkar inte skriva om den nu. har inte hämt nå spec. Vi plockade bort julen igår, käkade tacos med pappa och farmor i fredags,kraschat pepparkakshuset med Elina och Alexandra, annars har det varit en lugn helg.. Det har kommit massa snö.. =) 
 
 
 
 
 
 
 
 

10 Januari 2014-Fredag

Hejsan svejsan alla glada! =) 
 
Idag är det fredag och jag har börjat denna fredag med ett litet Glee marathon. 
Har även fått i mig en mini frukost och en dunder frukost. Mini frukosten var bara en hård macka och ett glas juice vid 06.30 imorse och för ca en halvtimme sen mumsade jag i mig knaperstekt bacon,äggröra med svamp. Riktigt mumsigt. 
 
Igår bestämde jag mig till 100%. På måndag kör jag igång med strikt LCHF igen. Måste verkligen tillbaks dit jag var innan gallstenen dök upp. Tog nämligen hem våran våg från mamma och pappa igår och jag började gråta när jag insåg att jag gått upp ca 4kg under den här gallstens perioden. Det är inte ok! Så nu jävlar sätter jag fart igen. Från och med på måndag så är det LCHF som gäller! 
Ska bli kul och se vilket resultat det ger den här gången. Förra gången så visade vågen -13,5kg när jag blev "tvungen" att sluta. Jag har ju som mål att minska 15kg under det här året och 10kg till sommaren. Men blir det mer så kommer jag bara vara mer än glad. Kunde jag gå ner 13,5kg ca ett halvår, så borde jag ju klara -15kg på ett år. Eller hur? =) 
 
Idag ska jag ut i förrådet och plocka fram julkartongerna och börja plocka ner julen. Är trött på den nu. Pepparkakshuset ska vi åka över med till Elina och Alexandra så att dom får krascha det. 
Vill beställa nya gardiner från Jotex. Har hittat många fina och ska försöka övertala Pälsk om att få klicka hem dom. ^^ 
Men nu ska jag göra mig en kaffe och se ett till avsnitt av Glee, sen blir det ut i förrådet..
 
 
 

Ägg och broccoli.

När jag hade gallstenen så var det mycket som jag inte kunde äta.
T.ex ägg,kokos,broccoli,gruka och andra gröna grönsaker. Men nu när både stenen och gallblåsan är väck så ska det inte vara några problem att återgå till det man inte kunde äta, säger dom. 
 
Igår till middagen gjorde jag köttfärssås med makaroner och BROCCOLI. eftersom att läkaren sagt att jag ska testa mig fram så tänkte jag att jag måste ju testa. Var först lite avvaktande med broccolin och tog bara små bitar, men fick sen i mig 3 st hela broccolin och ingen värk uppstod =) Blev typ överlycklig när jag insåg att jag kan äta broccoli igen utan att få värk.
 
Nu till frukost kokade jag 3st ÄGG. Ägg är verkligen något som jag saknat under den här gallstens-tiden, älskar verkligen ägg och skulle kunna leva på det. Jag gjorde i ordning 2st äggsmörgåsar och nu såhär ca 1½ timme senare så har ingen värk alls uppstått. =) 
Asså det här är verkligen lycka! Att kunna äta det jag tycker om och vill igen. Detta betyder också att allt är borta, det finns ingen gallsten eller blåsa kvar som säger ifrån. 
Äntligen kan jag börja leva som jag vill! Nu är det bara stygnen som ska bort och sen är det bara att köra på med träningen och allt sunt(LCHF) igen..
 
Kanske ska tillägga att jag även kan äta gurka igen. Testade det redan i måndags när jag kom hem från sjukan. 
 
Om man bortser från ryggvärken och värken i/runtom operationssåren så mår jag mycket bättre än vad jag gjort på länge. 
 
 

9 Januari 2014- Ryggvärk.

God morgon Snusmumrikar! 
 
Klockan är bara 07.42 och här sitter jag i soffan och har precis kollat på gårdagens avsnitt av Paradise. Har ätit en liten mini frukost också då jag var sjukt hungrig när jag vaknade. Så fick bli en smörgås och ett glas jucie.
Hade tänkt att ligga kvar i sängen och försöka sova en stund till efter att Pälsk åkt iväg till jobbet, men näää då. Sover kast på nätterna då jag enbart kan sova på rygg för tillfället och i typ en o samma ställning hela natten. Detta gör att jag vaknar av att jag är alldeles svettig på hela ryggen,har ont och blir frustrerad. Jag skulle säkert kunna sova normalt, men man är så livrädd att operationssåren ska gå upp eller att det ska komma in smuts eller så, så jag ligger på rygg och sover.
Längtar tills på tisdag då jag ska plocka bort stygnen. Då kanske jag kan börja sova normalt igen och slippa denna ryggvärk. 
Inte bara ryggen som värker. Armar och ben värker också och det är väl för att jag inte kan röra mig till 100% än antar jag. Är ju inte lika "smidig" just nu då jag ska vara försiktig med att böja mig,resaa mig för fort, göra snabba rörelser eller nåt annat som kan påfresta såren. Värken i benen tror jag ändå är träningsvärk, och det är ju bra. För varje gång jag ska plocka upp nåt från golvet eller något som är i lägre höjd så använder jag mig ju av knäna och gör typ squats(benböj), så värken i benen är nog träningsvärk bara. =) Men armarna är nog inte träningsvärk, eller så är det det, för jag har ju inte använt mig av mina armmuskler på ett tag, så små rörelser kanske ger träningsvärk.. Haha.. Känner mig som en gammal tant. =P 
 
Idag ska jag försöka fixa lite här hemma. Skulle behöva fixa disken och tvätten, men får se om jag orkar tvätten. Annars blir det nog massa Glee och soffmys idag. Försöka få till en powernap senare..
 
 
 
 
 

Sängliggande.

Operations såren värker lite idag och huvudvärken har smygit sig på.
Så därför kör jag på en mys dag i sängen och kollar på lite Glee.. 
 
Åt en smarrig lunch för en liten stund sen. Bulgur med chicken nuggets och lite cream fraiche, så nu ska jag ta mig en kaffe på det. 
 
Har inte somnat om ännu sen övertröttheten i morse, men kommer nog slockna snart skulle jag tro.
Måste skaffa fram en feber temp också. Måste ju hålla koll så att jag inte får feber såhär efter operation. Väldigt viktigt att hålla koll på tydligen. Har känt mig lite febrig och fryser/svettas om vartannat.. Så ska fixa en temp så jag kan kolla läget. 
Har ingen lust att behöva åka tillbaks...
 
 
 
 

8 Januari 2014- Onsdag morgon.

God Morgon i stugorna!
 
Jag är sådär över trött just nu. Så trött, men ändå så pigg. 
Varmt är det också. Vet inte om det är mina mediciner (alvedon) som gör att jag typ svettas ständigt eller vad det är. Tar ju ändå 2 alvedoner 3 gånger om dan, kan det ge svettningar tro? =/ Hmm aja..
 
Natten var sådär. Hade svårt att somna då jag hade lite ont i mina operations sår och så var det så sjukt varmt. Men somnade tillsut och vaknade som sagt pigg, men trött. 
 
Sitter här i sängen och kollar på Nanny, ska snart gå ut i köket och göra mig lite frukost och sen blir det gårdagens Paradise Hotel avsnitt. Kommer förmodligen somna, men vad gör det om hundra år, jag är ju ledig. =) På fredag är det tillbaks till verkligheten igen. Då jobbar jag på Hällsboskolan och sen på måndag så drar skolan igång igen. Dags för nivå 2 i denna utbildning. =)
 
Var iväg och handlade med mamma igår och jag kände mig verkligen som en gammal tant när jag gick där med min kundvagn i snigel fart och höll mig för ryggen ibland och när mamma fick packa ner alla mina varor i påsarna och sen lasta in dom i bilen. Min underbara mamma, vad skulle jag göra utan henne? Henne och Pälsk. Pälsk har varit helt underbar sen jag kom hem och hjälpt mig med allt. All kärlek till dig, och till mamma förstås. 
 
Nej gott folk, nu ska jag göra mig lite frukost. 
Have a nice day! 
 
 

7 Januari 2014- Operation

Hej Hopp! 
 
Har gått några dagar sen sist och det är inte så konstig, för vill ni veta en sak? Gallstenen är väck! =) 
Jupp, åkte in i torsdags kväll och blev kvar där tills i söndags eftermiddag. 
Jag akut opererades på förmiddagen på fredagen. Var sjukt nervös och verkligen inte peppad till att göra detta, men samtidigt så tyckte jag ju att det skulle bli skönt att bli av med detta helvete. 
Allt gick iallafall bra under operationen, men fick ligga på uppvaket ganska länge då jag hade dålig syressättning och mådde ganska så illa. Väl uppe på avdelningen igen försökte jag få i mig nåt att äta, men icke sa nicke, jag började kräkas direkt och mådde rent sagt piss hela kvällen och natten. 
 
På lördags morgonen när läkaren kom och gjorde sin rond så sa han att det kanske skulle bli en till operation eftersom att jag hade så ont, på fel ställe i magen, och eftersom att jag mådde så dåligt. Sagt och gjort. Vid 14 tiden låg jag på operations bordet igen för att göra en komplikations-operation. Det visade sig att jag hade lite små stenar kvar och att det uppstått en blödning. 
Operationen gick bra och den här gången mådde jag väldigt bra när jag vaknade upp på uppvaket. Hade inge ont alls typ och mådde inge illa. 
Fick i mig 2 glas nyponsoppa och en halv smörgås på kvällen och sov sen gott hela natten utan någon värk eller annat som störde. 
 
I söndags när jag vaknade kände jag för första gången på länge " jag har inte ont".. Jag gick ut i dagrummet och åt frukost och blev sen hemskickad. 
Väl hemma var jag väldigt trött och somnade någon timme. Pälsk gjorde iordning pasta/kycklingsallad och vi bara tog det lugnt hela kvällen. Han va så snäll min ubderbara karl och tog hand om mig. Även igår. Han hjälpte mig med duschen, då det gjorde lite ont när jag sträckte på armarna och inte kunde böja mig som vanligt. Han hjäpte mig med att få på mig strumpor och passade upp på mig hela dan. Underbara karl! 
 
I natt har jag sovit sådär då min mage börjat vakna till liv igen och kommit igång, men jag mår bra idag. Lite trött och väldigt varm just nu. Hungrig också. Men jag har inge ont, mer än vad som är normalt efter att ha gjort 2 operationer på 2 dagar. 
Ska bara va hemma och ta det lugnt idag. Vila lite och kanske åka och handla med mamma. 
 
Måste också få säga det att sköterskorna som tog hand om mig nu när jag låg inne, vilka änglar! Så underbara och har verkligen hjälpt mig och förstått min smärta. All cred till dom! Ni har varit bäst!
 
ÄNTLIGEN är detta helvete över och jag kan börja leva normalt igen! Så skönt att det är gjort och att det helt plötsligt gick så snabbt.. 
Det här året börjar perfekt! Ok, inge kul att börja året med 2 akuta operationer kanske, men att jag blev av med helvetet är det bästa på länge!  =) 
 
Frukost time!
 
 

Året var 2013.

År 2013 har varit ett år med blandade känslor, upp- och nergångar. Kärlek,hat,skratt och tårar.
 
Det var året då jag minskade 13kg,tränade som en tok hela våren,började träna kampsport special, la om min kost helt och sprang 2st lopp, Vårruset och Topploppet. Skaffade ett nytt intresse för hälsa,kost och träning.
 
Jag började jobba på Centralskolan som elevassistent med underbara kollegor och elever. Skaffade nya vänner. Jag började plugga Omvårdnad på distans och slutade nivå 1 med bra betyg. Hittade det nya intresset för barn med funktionshinder och teckenspråk som jag också började lära mig.
 
Jag fick en gallsten på 3 cm, som jag har än idag. Jag åkte ambulans fler gånger än vad jag gjort under hela mitt liv, besökte sjukhus oftare än vad jag någonsin gjort. Började ta blodprover utan protest och började få bukt på min fobi för detta. Jag tog även tag i saken och besökte tandläkaren och blev av med 2st tänder och även där började få bukt på min fobi.
 
Jag fick vara med om separationen mellan våra två närmsta vänner, se min mormor ramla ihop och se våra hundar vara dåliga.
Det här var året då lillebror flyttade ner till Linköping till din käresta och där också tog upp skolan och började ta saker och ting på mer allvar.
Fredrik blev farbror till en liten Anton i Mars och många vänner blev gravida. 
Tårarna och känslorna har varit många, på både gott och ont. Ett tag detta år var jag på väg att ge upp, men jag reste mig stark. 
 
Är så mycket som hänt det här året, kan inte sitta och rabbla upp allt för då skulle det aldrig ta slut. Men kan säga det att år 2013 var året då jag började ta hand om mig själv och insåg vart jag var påväg. 
Nu ska år 2014 bli ännu bättre och det är så många mål som jag har. Både inviduellt och tillsammans med Pälsk. Vi kör inga löften,utan mål. Enklare att klara mål än löften.
 
Mål för år 2014:

* -10kg till sommaren och -15kg på hela året.
* Springa 3 st lopp. Vårruset, Topploppet och Midnattsloppet (eller nåt annt lopp)
* Träna minst 2ggr/vecka
* Resa (med Pälsk)
* Påbörja utredning (med Pälsk)
* Bli klar med pluggandet och med bra betyg
* Flytta till hus (med Pälsk)
 
Det där är målen jag har och som jag och Pälsk har tillsammans. Ska nog inte bli några problem. Blir jag bara av med gallstenen så är det bara köra på sen! 
Så nu ser vi fram emot ett toppen år och hoppas att det blir så bra som vi vill. Önskar er alla ett gott år 2014!
 

2 Januari 2014!

Hör upp gott folk! Det är nytt år! År 2014! =)
Hoppas ni alla har haft en mysig och trevlig nyårsafton och att ni alla har fått en bra start av detta år. =)
Det här året ska bli det bästa året har jag och Pälsk bestämt. Vi ska ta tag i saker och ting och försöka komma iväg på någon resa. Jag ska också, så fort jag blivit av med denna gallsten, sätta igång med träningen och lchf igen. Boxningen med bästa tjejerna och så massa lopp som ska springas. Tänkte göra en lite "Mål lista"  här på bloggen nån dag..
 
Vår nyårsafton tillbringade vi på 2 ställen. Först middag och lite karaoke hos mamma och pappa. Middagen blev toastskagen som jag,pälsk och Becca gjort till förrätt och sen blev det rostbiff,kassler,potatisgratäng,rotfruktsgratäng och sallad till huvudrätt. Efterrätten skulle ha varit krleksmums med grädde som mamma och Becca gjort, men alla var så proppmätta efter maten så det var ingen som orkade.. 
Vi åkte hem en stund för att lämna hundarna och sen åkte vi till Fredriks syster och familj, till prinsessorna E och A. Där bjöds vi på te och vid tolslaget gick vi ut och såg på alla fina raketer. Det dracks barn jordgubbs skumpa kvällen till ära =)
Blev en lugn och trevlig kväll och när vi kom hem kollade vi på nån film en stund innan vi slocknade och vanade vid 11.30 igår.. 
 
Igår var vi iväg och köpte en ny bil. En Peaugot nånting. En liten men väldigt fin bil. Annars gjorde vi inte så mycket igår. Jag fick ett gallstens anfall i går kväll och har sovit kasst hela natten. Vaknade nyss. Ska göra mig en kaffe snart och kolla lite Paradise, sen blir det film och slapp i sängen resten av dagen. Fan dom här gallstens anfallen tar ju kål på mig! Tar alla min kraft... =(
 
Vet att jag lovade en slags nyårskrönika eller så, och den kommer men kanske inte idag, vi får se. Men den kommer iallafall denna vecka. 
 
God Fortsättning!
 
Slänger upp några bilder från nyår...