30 April 2014- VALBORG!

"Vintern rasat ut bland våra fjällar,
drivans blommor smälta ner och dö.
Himlen ler i vårens ljusa kvällar,
solen kysser liv i skog och sjö..."


Då var det dags för årets Valborg. Vädret kunde ju gärna fått va bättre, men så länge det inte regnar eller så så är jag nöjd. Lite kyla kan jag leva med, är ju bara klä sig varmt. 

 

Kvällen kommer nog bli en lugn kväll. Patrik och kanske mina föräldrar kommer över hit för lite grillning och sen blir det en promenad ner på byn för att se på brasan och fyrverkerierna. Enligt tradition här i Sigtuna så kommer brasan vara ute på vattnet. Brukar vara väldigt mysigt och massa folk. Blir nog en sväng till stammisstället också, men det kommer bli en lugn kväll, iallafall för mig, dom andra kan jag inte tala för =P 

 

Funderar på att köra ett lite hemma träningspass dagen till ära. Va ett tag sen sist. Måste verkligen komma igång med träningen igen. Iallafall sätta fart med box/kampsport träningarna igen. Kanske drar dit på lördag, vi får se. Älskar verkligen dom träningarna. Kör alltid slut på mig själv och har skit kul. Jo, måste köra igång med den igen. Saknar brudarna där juu! =P 

 

Tror jag ska ta och slå igång lite musik och fixa och trixa här hemma. Skulle behöva bädda rent i sängen och slänga in en tvätt i maskinen.Men tror faktiskt att det blir ett litet träningspass först. Så fram med yogamattan,handledsvikterna,gummibandet och hopprepet! =) 

 

Ha en super trevlig valborg gott folk! =) 

Förra årets brasa.
 

29 April 2014- Ny lur!

Idag blev det en sovmorgon till kl 9. Tog mig en dusch och en dunder frulle som jag kommer stå mig på ett par timmar. Känner att jag har lite energi idag och tänkte därför försöka få så mycket som möjligt gjort idag. 
Med lite musik och kaffe så ska det nog gå vägen. 
 
Min mobil gick ju i graven i förrgår, men nu har jag en ny igen. En Samsung S3 blev det. Min vän Camilla hade en liggandes som jag var över och köpte av henne igår. Tusen tack Milla, du blev min räddare i nöden! =P Har länge velat ha just en sån mobil och nu har jag det. En vit också dessutom. Måste ju tacka min underbara Pälsk också som bidrog till den. Du är bäst och jag älskar dig tusen gånger om, alltid! <3 
 
Ställde mig på vågen imorse. Har fått nån slags "våg beroende" och drar fram den lite då och då.Varje måndag har jag "invägning",men ställer mig på vågen typ varje dag ändå bara för att.. ^^ Förut var jag typ rädd för vågen, men nu är det tvärtom. Nåväl, berättade ju att den visade +2 kg när vi skaffade oss en ny och att jag blev mindre glad över det. Men när jag ställde mig på den igår morse så visade den -0,8kg och nu i morse visade den -0,7kg sen igår. Med andra ord så går det neråt för varje dag och det gör mig så superduper glad! =) Dom där 2kg är alltså typ redan borta. Nu kämpar jag vidare, så kanske jag har nått mitt första "mini-mål" väldigt snart. Har bara 0.8kg kvar dit och 5.7kg kvar till första delmålet. Hejja mig! =) 
 
Kaffet börjar ta slut i koppen, vilket betyder att det är dags att fylla på nytt och börja ta tag i dagen. Har tagit fram köttfärs till ikväll, tänkte göra lasagne a la lcfh till middag. Det är något som både jag och Pälsk tycker väldigt mycket om. 
Men nu kaffe,musik och hemmasysslor! 
 
På återseende! 
 
 

28 April 2014-Måndag

God morgon, God morgon gott folk! =) 
Fast här var det morgon redan vid 06-tiden imorse. Jojjomensan, jag klev upp med Pälsk och har inte somnat om något alls. Gjorde mig en smarrig lchf frulle och avnjöt den framför filmen Fame.
 
Det har varit en fullspäckad helg med både grillning,storhandling,fix på tomten,mini utgång och massa mys. 
Men det har även varit sorg då min kära mobil gick i graven igår.. =( Tappade den i golvet och hela skärmen blev svart och fick "inre" skador.. Så nu sitter jag här med min gamla lur som är lika stor som skärmen på min förra var.. Haha, ser ju fan ingenting och när jag ska skriva så trycker jag ju på flera "tangenter" samtidigt. Nää, det här går ju inte. Måste ha en annan,större och mer "veronica anpassad" lur. =P Förhoppningsvis så har jag redan löst det och får en ny lur under dagen, men måste diskutera med min älskade Pälsk först då det är han som ska bidra till detta. =) Han är bara för bäst asså, kan inte annat än älska honom. <3
 
I helgen när vi var och storhandlade så fick vi äntligen med oss en digitalvåg med oss hem. Då jag väger mig varje vecka så behöver jag en våg man kan lita på och som visar exakta gram, vilket vår gamla våg inte gjorde då det var en gammal hedenhös våg, ingen digital alltså, och den visade lite hur den ville. Nackdelen med nya vågen är jag jag helt plötsligt vägde ca 1,5kg MER när jag ställde mig på den!! =O Vår gamla våg har helt enkelt inte alls varit pålitlig och visat fel!! Blev ju ganska så besviken och frustrerad när jag insåg detta. Här har jag gått runt och trott att jag vägt ca 1,5kg mindre hela tiden.. Suck! Aja, det här gör bara att jag kommer kämpa ännu mer och ska se till att få dom där promenaderna gjorda. Nu är det slut med slappandet och fusket som har börjat smyga sig fram igen.. 
Enklare nu också när jag vet EXAKT vad jag väger och inte behöver ta på ett ungefär som jag gjort i flera år nu. Nu jävlar ska här bli ändring! 
 
Nähe, om man kanske skulle ta och göra lite nytta här hemma kanske. som vanligt så ropar tvätten och även golvet idag. Skulle behöva dammsuga. 
Det får räcka såhär för nu. Kanske kikar in senare och skriver nån rad. 
 
HEIPA! 
 

24 April 2014-Sluta skjuta upp saker!

Idag tog jag mig i kragen och stannde uppe när Pälsk gick. Låg visserligen kvar i sängen men så till så att jag inte somnade om. gjorde mig en tidig frukost och har haft Nyhetsmorgon på medans jag avnjöt frukosten. 
Ett tema dom hade idag var "Sluta skjuta upp saker- gör det du ska nu!" och det gav mig en liten tankeställare om att jag nog borde sätta mig ner med lite skolarbete idag. Har skjutit upp det allt för länge nu och det börjar bli liite bråttom om jag ska hinna få in allt innan denna termin är slut, och om jag ens ska kunna komma upp i nivå 3 till hösten. 
Så därför ska jag nu sätta mig med lite skolarbete. Skulle egentligen ha gått över till Annelie nu på förmiddagen, men vi sköt upp det till imorgon istället, men jag SKA plugga ändå. Börjar med attgöra klart en studieuppgift i Vård-och Omsorg som jag påbörjade för typ 2 veckor sedan.. =P 
 
När jag är klar med det så får det bli solen. Lika underbart väder idag och ska tydligen vara samma väder hela helgen, vilket passar bra för vi har planerat in grillning med mina föräldrar på lördag och ett besök på Våfflan nere i hamnen för att avnjuta lite rosé. =) 
Men nu blir det plugg,kaffe och musik en stund. Måste verkligen se till att hitta någon motivation igen.
 
 
 
 

23 April 2014- Tröttmössa..

Jag vet inte vad det är som har hänt, men jag har börjat sova väldigt länge på mornarna.. 
Har alltid varit en morgonmänniska och typ alltid, eller iallafall ofta gått upp med Pälsk vid 06-tiden trots att jag inte jobbat eller så. Men nu dom senaste veckorna så har jag kunnat ligga och sova till typ 10-tiden vissa dagar. Somnar iallafall alltid om efter att Pälsk åkt iväg till jobbet. Det här kan ju visserligen ha något att göra med att jag har väldigt svår att somna på kvällarna. Ligger och vrider och vänder på mig i flera timmar innan jag somnar. 
Hade en sån här period i höstas också och det verkar vara något som kommer och går lite då och då. 
Kanske borde börja tvinga mig upp där vid 06-tiden på vardagsr igen. Förut gjorde jag ju det. Jag hängde ju på gymmet vid 06-07-tiden vissa mornar hela förra året. På helgerna kunde jag och Lisa åka dit vid 08-tiden på morgonen. Kanske är det som behövs igen,eller iallafall sätta in mina morgonpromenader igen? 
 
Imorgon kan jag iallafall inte ligga och sova till kl 10, för imorgon ska jag infinna mig hos Annelie vid den tiden. Vi ska försöka få ihop lite skolarbete som måste göras. Men det är imorgon det... 
Idag måste jag nog ta itu med lite tvätt, men annars så blir det nog att njuta av solen på altan. Ska se om jag kan fixa upp lite på tomten också. Försöker få över lillebror på kaffe och kaka, men antar att han sover fortfarande. Får se om han dyker upp senare under dagen. Kaka ja, svärfar Bengt lämnade över en ask kakor i måndags när Julia och Ludde var här, och efter som att jag inte äter kakor och inte Pälsk heller så mycket så kan ju lika gärna lillebror få komma hit och äta upp dom, för han tackar då inte nej till en kaka ;P Haha..
 
Gjorde btw världens mäktigaste frukost/lunch idag. Fick grillad kyckling av svärfar igår som jag värmde nu till frukost/lunch. Ett kokt ägg och lite majjo till det. Så nu är jag proppmätt och sitter och smuttar på mitt fet kaffe. Fick bli kokosolja i kaffet idag istället för grädde, för grädden tog slut igår och vi glömde köpa ny. Får göra det idag. Funkar bra med kokosolja så länge. =) 
 
Nej, fixa tvätten och sen bege mig ut i solen! =) 
 
 

22 April 2014-Påsken

Då var denna påsk över och allt är som "vanligt" igen efter en långhelg. 
Har varit en mysig påskhelg med massa god mat, trevligt sällskap,fix på tomten och SOOOL! Har varit sånt underbart väder hela påsken och nu känner man verkligen att sommaren är påväg. =) 
Idag har vi 16+ och inte ett moln på himlen, samma sak var det igår. Så underbart! 
 
Jo men påsken då. I lördags var vi iväg till mina föräldrar och käkade lite påskmat och hade väldigt trevligt. Patrik hakade på oss dit också och även hem hit senare på kvällen för att fortsätta påskfirandet. Blev en sväng ner på byn också. En väldigt trevlig påskafton. 
 
I söndags hade vi en pyssel/fix dag. Vi drog ut till garaget och fixade ihop lite brädor,åkte hem och gjorde en "Avskiljnings vägg" av detta. Blev väl inte helt perfekt kanske då de flesta brädorna var helt skeva, inga nya med andra ord, men som grannen Tove sa -"Det är ju ändå lite charmigt när det är lite snett... " Haha.. Målade den iallafall vit och nu sitter den på plats. En blomlåda har åkt upp på den också, så där ska det sättas blommor. Va även lite krukor som blev målade vita också. 
 
Igår hade vi fin besök hela dagen av Julia och Ludde. Vi passade dom mellan 11-17 då mamma Madelen var tvungen att jobba och pappa Patrik var tvungen att sova då han jobbat natt och kom hem vid 12 tiden i går på dagen. Så medans han sov så hade vi ungarna här. Jag,Julia och Ludde tog oss en promenad och stannade till vid lekparken, blev dock en till promenad för mig och Ludde då han behövde sova en stund. En väldigt mysig dag med dessa små troll. =) 
 
Jag har precis kommit in från altan/tomten, har målat en pallkrage vit som vi ska hitta på nånting med. Blir förmodligen blommor eller något i den nedanför den "nya" avskiljningsväggen. Men får se vad vi hittar på. 
Nä, får verkligen ångest av att sitta här inne när det är sånt fint väder. Ska ut och sätta mig i solen en stund till.. 
 
Ha D! 
 
Pälsk fick minsann ett påskägg, men inte jag... =P 
 
 
 

Migrän!

Den ger sig inte, den är nästan värre nu. =( 
Känns som att skallen ska sprängas snart. Så sjukt ont, och har börjat må illa också. Buhu! =,(
Kan inte pälsk komma hem nu så så att jag kan få lite värktabletter!? 
 
Fan vad jag hatar det här! 
God natt! 

16 april 2014-Nivå 3

God Morgon!
 
Somnade igår med en dunder migrän och vaknade med samma skit. Kul då att man inte har varken alvedon eller något annat hemma.. Suck! Får bli att hinka i mig vatten i mängder under dagen och se till så att det kanske går över, annars blir det en sväng till apoteket senare i eftermiddag. 
 
För att ge mig lite ny motivation så har jag nu sökt nivå 3 i utbildningen. Den sista nivån och det fick bli med inriktning på Akutsjukvård. Inte det jag vill och hade planerat egentligen, men då dom tagit bort Specialpedagogik inriktningen i nivå 3 och jag inte får tag i rektorn om att läsa den inriktningen på annat håll så gjorde jag såhär och tog Akutsjukvården istället. Förmodligen så kommer man kunna läsa Specialpedagogiken som enstaka kurs nästa sommar, så kommer nog läsa den då istället. Vill ju så gärna ha den inriktningen och kursen. 
Men nu satsar vi på Akutsjukvård i höst. Kan ju kanske bli spännande trots allt. Vet att det kommer ske en 5 veckors praktik på något utav de "större" sjukhusen här i Sthlm och det kan ju vara spännande, får se vart jag hamnar då. 
 
Shit vad mitt huvud värker! Känns som att det ska sprängas. Skulle behöva göra klart en studieuppgift i vård-och omsorgsarbete, men tror inte jag kommer palla det idag, inte med denna huvudvärk.. =( Så istället tänkte jag nu fixa lite med tvätt och rensa ur vårt skoskåp som Mickis ska komma och köpa av oss i eftermiddag. Vi ska skaffa nåt annat att ha i hallen som förvaring istället. 
När jag gjort detta så får det nog bli sängen och en film, och massa vatten... Hatar verkligen dessa migrän dagar!! 
 
På återseende! 
 
 

15 april 2014-SOL!

Sol,sol,sol... Man blir ju så glad av dessa underbara, soliga dagar. =) 
Satt precis ute på "altan" med en kopp kaffe och bara njöt. Det är ju så att man skäms av att sitta inne med skolarbeten. För det är just vad jag måste göra idag. Blev aldrig av igår och jag MÅSTE verkligen! trist, men sant... 
 
Det är i sånna här lägen som jag önskar att vi hade trådlöst bredband, så att man kunde sitta ute och plugga. Men sån tur har ju inte jag. Kanske borde skaffa det.. ? 
 
Hmm, vad mer kan jag dela med mig av idag då.. ? Hmm nä kommer inte på nåt, så får bli ett kort inlägg idag. 
 
Tjo! 
 
 
 

14 April 2014-Mormor 88år! <3

Då har en helg svept förbi och det har varit en väldigt mysig helg. 
Känns som att vi spenderat hela helgen med Patrik och Ludwig.. Började med att vi va hos P i fredags och bara tog det lugnt. Lördagen blev en riktig mysdag för mig och Ludde. Han och P kom över hit redan vid 8.30 tiden på morgonen och lite senare så drog P och Pälsk iväg till Märsta för att handla lite balkongmatta till P. Jag och Ludde stannade hemma, tog oss en promenad i solen och när vi kom hem från den så sov han en stund i vagen, då passade jag på att sno lite mer d-vitaminer av solen. När dom väl kom tillbaks från Märsta så begav vi oss upp till P och där sattes det igång med att fixa mattan till hans balkong, vilket bidrog till en hel del skratt då allt inte gick som man tänkt ;P 
 
Kvällen bjöd på "grillning". Tanken va att P och barnen skulle komma över och käka med oss. Men sjukdom hos Julia satte stop, vilket bara va bra för gasolen till grillen visade sig vara slut och jag och Pälsk fick steka köttet istället, men smakade bra det med. Blev en lugn och mysig hemma kväll för mig och pälsk med film och Gladiatorerna. 
 
Igår var det stora städ-söndagen. Vi gick upp till P en stund på morgenen och gick sedan hem och storstädade. Så nu är det rent och fint här hemma igen. Lite senare på eftermiddagen kom P förbi på en kaffe. 
 
Idag är det måndag. Ny vecka, nya tag. Är påskvecka dessutom och inte nog med det så fyller min underbara mormor 88 år idag! =) Stort grattis till dig världens bästa mormor! <3 
Skulle ha varit iväg på kalas hos henne igår,men då hon hade feber och var hängig så ställde hon in det. Men får ju träffa henne på lördag ändå, för då kommer hon hem till mamma och pappa för att fira påsk. 
 
Idag skulle jag behöva plugga lite. Har muntligt prov i Psykiatri imorgon bitti och jag känner mig inte alls redo för det, långt ifrån... =/ Har en del annat som jag skulle behöva få gjort och ivägskickat också. Får se hur mycket jag hinner/orkar med under dagen. Men något ska jag nog få gjort. 
 
Ha en underbar dag i det underbara vädret! 
 
 
 
 

Microbröd

Testade ju att göra dessa imorse till frukosten och lovade att dela med mig av receptet.
Blev jätte gott och till nästa gång ska jag göra en större "sats" så att det blir fler. 
Fick dock ingen bild på hur det blev med lite pålägg på, så på bilden ser dom ju kanske lite tråkiga ut, men jag hade iallafall majjo och ägg på. =) 
 
Microbröd

1 ägg

25 gram smör

1 msk kokosnötsmjöl (mindre kolhydrater än mandelmjöl)

Salt

Smält smöret först, mixa sedan ihop allt och in i micron på full effekt 2 min.

Jag la "smeten" på en tallrik och plattade till den lite och delade den sen på mitten så att det blev två. För att få det mer som en "fralla" så kan man hälla ner smeten i en mindre skål, då blir brödet mer rundare. 

Enkelt,snabbt och gott ! =) 

 

 

 

 


11 April 2014-Träningsvärk

Tjollahopp! 
 
Va några dagar sen sist, men jag har haft fullt upp med annat. Har pluggat en hel del och har dessuton haft skola. Specialpedagogik i onsdags och igår var det Vård-och Omsorg. Igår hade vi dessutom "prov" i diabetes, som jag fick reda på i typ måndags. Haha. Men faktiskt så kändes det bra när jag lämnade in mitt "prov", svarade på alla frågor utom en, så det måste ju vara bra. ;P Faast på vissa frågor så chansade jag hejvilt, men bättre det än att inte svara alls. =) Så nu är det bara vänta på domen, som vi förmodligen kommer få på nästa (och som då är den sista för denna termin) lektion. Men men, det får bära eller brista. 
 
Idag skulle jag egentligen ha haft prov i Psykiatri, men då man fick välja om man ville göra det skriftligt idag eller muntligt på tisdag så valde jag muntligt på tisdag. Eftersom att jag fick reda på att det var prov i måndags så känner jag att jag vill ta det på tisdag, då hinner jag förhoppningsvis plugga lite mer och kanske få ett bättre resultat. =P 
 
Idag är det fredag, det är grått och regning ute men gör inte mig så mycket eftersom att jag ändå tänkt stanna inne hela dan och försöka få lite pluggande gjort. 
Träningsvärk har jag också i heeeela kroppen. Tog mig nämligen en lång promenad in till Märsta igår och mötte upp Pälsk. Hann längre än vad jag tänkt och det slutade med en ca 6km och en timmes promenad. =) Va väldigt skönt, men idag känns det. Måste verkligen komma igång igen, men trots att jag inte alls tränar lika mycket som jag gjorde förra året så visar det resultat på vågen. Har nu bara 1kg kvar till mitt första "mini-mål"! =) 
Så måste ju få säga att LCHF is the shit för mig! =) Sen vad ni andra säger och tycker bryr jag mig inte mycket om.. Men tack för omtanken! =) 
 
På tal om LCHF. Testade nåt nytt imorse till frukosten. Microbröd! Va skeptisk till det innan, men jädrans va gott det va. Smakade nästan precis som ett "vanligt" bröd. Hade på lite majjo och ägg och drack självklart en kopp fet kaffe till det. Mätt är bara förnamnet! Åt detta runt 9.30 och jag är inte ens början till hungrig än. =) 
Slänger upp receptet på detta lite senare under dagen. 
 
Tvätten är igång och även så disken, så nu ska jag plocka fram lite skolarbeten, dra igång musik, fylla på kaffekoppen och försöka få lite pluggande gjort. 
 
Ha en bra fredag alla goa människor! =) 
Peace and love to you all <3
 
Veckan i bilder.
 
 
 
 

7 April 2014-REGN!

"Regnet det bara öser ner..." "I'm siinging in the rain..." , låtar som passar bra just nu då det regnar och är grått ute. Men det gör inte mig så mycket, för jag hade ändå bara tänkt att sitta inne idag, nergrävd i skoluppgifter och med en kopp kaffe. 
fick aldrig nånting gjort förra veckan som jag hade bestämt. Kom ingen vart då jag inte har böckerna och blev bara tokig och ännu mer förvirrad när jag försökte googla fram allt. Men idag ska jag få låna bästa Annelie's böcker, eller ja iallafall Specialpedagogik boken. Så super duper snällt av henne att låna ut dessa böcker till mig lite då o då. Hon är bara för bäst den där Annelie! =) 
 
Igår blev det en sväng ut till garaget på eftermiddagen. Vi fick för oss att vi skulle måla om lite saker som vi hade här hemma, så vi plockade ihop krukor,skålar och en ljuslykta och åkte ut till garaget och målade lite. Då de inte hann torka igår, så ska vi(Pälsk) åka ut och hämta det i kväll när han kommer hem.
Kommer bli så fint så. Tänk va lite färg kan göra..
 
Har legat här i sängen sen Pälsk gick och åt nyss en go frulle, men nu är kaffet i koppen/muggen slut så måste fylla på det. Ska kila över vid 10-tiden till Annelie och hämta boken, sen blir det Specialpedagogik för hela slanten idag! Ska se om jag kan få till det sista på en psykiatri uppgift också. Jag har påbörjat den och har bara en fråga kvar innan jag kan skicka in den. Så ska försöka få till det idag. Måste verkligen ta mig i kragen,sparka mig själv i röven och piska mig själv nu så att jag får nånting gjort. Ligger så sjuuuukt mycket efter och börjar känna hur det kan skita sig totalt om jag inte sätter fart NU! Kanske blir lite mer motiverad efter veckans lektioner. Har ju skola ons-fre denna vecka. Gillar skolveckorna, för då får jag alltid lite mer kraft och motivation, iallafall för en vecka framåt eller så.. 
 
Kaffekoppen ska fyllas,musiken ska sättas igång och sen ska jag köra igång lite tvätt innan jag kilar över till Annelie. SEN blir det PLUGGA heeela långa dan! =) Tjohoo! 
 
 

6 April 2014-Söndagsmorgon.

God morgon allesammans! 
 
Här var vi uppe med tuppen,kl 07.20, och för ovanlighetens skull så var det Pälsk som klev upp först och började genast röjja fram frukost. Satte igång en kanna kaffe och drog på sig kläder. Det hör inte till det vanliga direkt. Brukar vara tvärtom på helger. Men idag var han den pigga utav oss och ca 40 min efter att han klivit upp så drog han ut till garaget. "Åker jag nu så kommer jag ju hem tidigare" sa han, vilket stämmer. 
Jag gjorde mig en go frulle,tände lite ljus och slog mig ner i soffan framför Nyhetsmorgon när han åkt.
 
Så helt plötsligt blev jag ensam här hemma och det tänkte jag utnyttja med lite tvätt och disk dejt. Ovanligt va? =P 
nä, men det behövs verkligen och skönare att ha det gjort så slipper jag tänka på det i veckan som kommer, för då är det skolvecka vilket betyder att jag kommer tillbringa ons,tors och fre i skolan. 
 
Igår hade vi en riktig sol dag. Satt ute i solen i stort sätt hela dagen. Fixade på altanen och lite på tomten. Drog fram alla krukor som det ska sättas blommor i, men enligt svärfar så är det för tidigt med sånt än. Påskliljor funkar nu sa han, så får nog köpa några sånna så det ser lite hemtrevligt ut på altan/tomten iallafall. 
Vi tog även en sväng till Pälsk's jobb och tvättade bilen och drack kaffe. Blev där ett bra tag faktiskt då det kom kollegor till Pälsk hela tiden som skulle snacka.
När vi kom hem drog Pälsk fram grillen. Fick bli en mysig grill middag. Resten av kvällen spenderade vi bara hemma framför tv'n typ. En lugn och mysig dag och kväll. 
 
Vädret inte det bästa idag, men ganska skönt med en grå och lite regnig dag, för då gör det inget att man är inne och fixar. Har varit sånt fint och underbart väder nu senaste dagarna så kanske behövs lite regn och moln nu. 
 
Man kanske skulle sätta på lite musik och fixa den där tvätten och allt annat nu, så jag har det gjort när Pälsk kommer hem igen. 
Så får det bli! 
Ha en skön och trevlig söndag allesammans! =)
 
 
 

Städryck..

Vet inte om det är det underbara vädret eller om det är nåt annat, men jag har iallafall gått runt och små städat i lägenheten hela förmiddan. Först fick köket sig en omgång, sen badrummet och nu hallen.
Har satt upp en tavla i hallen och tillomed tagit ner spisfläkt grejjerna och just nu ligger "fläkt skyddet" i varmt vatten o lite rengöringsmedel. USCH va med fett det samlas där asså.. =/ Började ju nästan må illa av allt fett... Usch! 
 
Har rensat bland våra jackor och nu hängt in vinterjackorna i garderoben, även vinter skorna åkte in där. Fram med våren! =) Vilket påminde mig om att jag måste ha en ny vår jacka. Har visserligen min skinnjacka som jag köpte i höstas, men den är lite för varm dagar som denna. Så en ny vårjacka måste införskaffas. Ett par vårskor också kanske? ^^ 
 
Oj, ser nu att tiden bara sprungit iväg. Den är redan halv 2. Men man brukar ju säga att tiden går fortare om man har kul/håller sig sysselsatt. 
Nu ska jag ta och sätta mig i solen igen. Har tagit lite små pauser under mitt städryck, men nu får det vara bra för idag, nu ropar solen =) 
 
 

4 April 2014- D-vitaminer.

Det är fredag, himmlen är klarblå, fåglarna kvittrar och det är underbar sol! 
Satt nyss ute på altanen med en kopp kaffe och en cigg och verkligen njöt. Solen har börjat värma lite nu, så koftan som jag hade på mig när jag gick ut åkte fort av. Så skönt när man slipper tänka på att klä på sig varmt när man ska ut och kan sitta i enbart linne eller nån kortärmad tröja. Inte nog med det,man får lite d-vitaminer på sig och det är ju inte helt fel. =) 
 
Eftersom att det är sånt underbart väder så ska jag skynda mig att fixa tvätten och lite annat här inne i lägenheten så att jag kan gå ut och få lite mer d-vitaminer. Gäller ju att passa på nu när solen är framme, dock har den ju börjat va det ganska ofta nu, men inte varje dag. 
Imorgon ska det va lika underbart väder och dessutom varmare, så då har vi bestämt att vi ska fixa upp på tomten. ska ställa fram mina stora krukor och köpa nån blomma och sätta. Kanske påsklija, det är ju ändå påsk om nån vecka. 
 
Nä, ta tag i tvätten och allt annat och sen bege mig ut igen. 
 
 

3 April 2014-Sängen.

Oj, va tiden sprang iväg! 
Klockan är redan halv 12 och jag ligger fortfarande kvar här i sängen.. ^^ Vaknade dock strax efter 9, men ändå.. Har käkat frulle framför lite Top Model Sverige och såklart spelat spelet på FB som jag typ blivit beroende av. IT girl, nån annan som spelar det, eller är det bara jag som fastnat?
 
Borde nog röra fläsket från sängen och ta tag i lite tvätt och allt det där vanliga. En kopp kaffe till skulle ju också sitta fint. Plugga? Jo, det också, men så svårt o göra det när jag inte har böckerna. till nästa termin ska jag se till o ha ALLA böcker redan innan termin starten. det är sista terminen och det är den som verkligen gäller. 5 veckors praktik, hela veckorna och förmodligen massa inlämningar. Så till sista terminen ska jag vara mer förberedd. 
 
Nej, upp o hoppa nu Veronica! Här kan du inte ligga hela dan! 
 
CIAO! 
 
 

Promis.

40 min efter bestämd tid så dök mamma upp.. Att man alltid ska få vänta på henne! Hon och klockan går inte så bra ihop som sagt. 
Nåväl, när hon väl kom så satte jag fart på henne och drog med henne på en längre runda än vad hon tänkt. Det första hon sa när hon kom va "Vi tar den lilla rundan va?", haha trodde hon ja. eller ja, för min del blev det den korta rundan, men för henne blev det den lite längre rundan. Jag hade lätt kunnat gå längre (och snabbare), men jaja fick en promis i solen på ca 3.3km iallafall. Bättre än ingenting ju! Imorgon kör jag den längre rundan och i snabbare tempo. =) 
RunKeeper-appen dog när vi nästan va hemma typiskt nog, men då jag har gått den här lilla rundan förr så vet jag att den är ca 3.3km..
 
Va underbart skönt att gå i solen och känna hur den faktiskt värmde lite. Mina nya dojjor är super sköna och nu känns dom inte lika trånga längre, nu har jag gått in dom. Så nu är det bara att powerwalka så att jag får den där rumpan och dom där låren som Annie sa att jag skulle få med dom här dojjorna. ;P 
 
Tog mig lite kvarg och hallon när vi kom tillbaks från promenaden, men blev inte mätt så tog mig 2st finncrisp med färskost och skinka också. Nu är jag mätt och ska göra mig lite kaffe och gå ut och sätta mig i solen en stund. Så skönt ute ju! =) 
 
 
 
 

2 April 2014-Sol tisdag..

Solen lyser,det är klarblå himmel,fåglarna kvittrar och så gör även jag. =) 
Sitter här och sjunger för mig själv. Lejonkungen är jag inne på just nu. Haha. För er som inte vet det så älskar jag ju att sjunga och har gjort det så länge jag kan minnas. Det är verkligen ett utav mina största intressen och mitt allt. <3
 
Tisdag, en solig och underbar sådan. Idag somnade jag aldrig om när Pälsk gick och har nu under morgonen avnjutit en smarrig lchf frukost. 2 kokta ägg med majjo,en hallon smootihe (frysta hallon,grädde,rysk yoghurt och lite röd mjölk) och självklart en kopp/mugg fet kaffe. Bara älskar dessa lchf frukostar, det bästa på hela dagen ju och det som är ännu bättre är att jag håller mig mätt i flera timmar. =) 
 
Inväntar min kära mor som ska komma hit för att ta en promenad med mig i det underbara vädret. Efter promenaden blir det lite "fika"/lunch här hemma med henne. Hon ska även få kolla igenom papperskassen med kläder som jag skapade igår. Rensade nämligen bland mina kläder och det blev en hel papperskasse med kläder som blivit för stora eller som inte satt som dom ska längre. Super kul ju när man testar kläder som förr var antingen för små eller som satt tajt och som nu är för stora eller sitter för slappt. Det är lycka på hög nivå! =) När man ser sånna resultat så kan man ju inte annat än att må bättre och bli glad.
Nu fortsätter vi såhär så kommer jag snart ha nått mitt första mål. Har bara 1,5kg kvar till mitt första mål och 6,5kg kvar till mitt "sommar-mål". Hejja, Hejja! 
 
Skriver kanske mer senare, nu ska jag fixa lite här hemma innan mamsen kommer. 
Ha det bäst alla solstrålar ! =) 
 
 

1 April 2014-April,April!

Det är idag som jag skulle kunna dra iväg nåt som "Jag är gravid", "Jag ska flytta till Afrika" eller typ "Jag är gay", men näää känns inte riktigt min grejj att luras. Visst idag får man tydligen det då det är 1a April, men nä, jag hoppar detta. Men är ju sjukt komiskt hur många som lagt ut på Facebook idag att dom är gravida, har alla jökat samtidigt eller ? =P Haha.. 
 
Jaja, idag tog jag mig en rejäl sovmorgon. Vet inte hur det kommer sig, men jag va sjukt trött och kände mig typ sjuk imorse.. Hade ont i hela kroppen och mådde illa och huvudvärk. Vaknade till o från mellan 06-09.30 och när jag vaknade till och såg att klockan var 09.34 så tyckte jag att det var dags att gå upp och ta tag i dagen. blev dock liggandes kvar i sängen en stund. 
Gjorde mig en frukost och kollade på lite Top Model Sverige. Har nu precis slängt in en tvätt och hängt upp den som låg i maskinen. Ska ta itu med disken snart också. Skulle behöva plugga, men får inte tillgång till böcker förräns imorgon, så imorgon gräver jag ner mig i skolböckerna och hoppas att jag kan få en hel del gjort. 
Idag får det bli en lugn hemma dag.Måste duscha känner jag. Haha =P 
 
Föressten! Om det är någon som vet nåt extra jobb till mig så hojta till! Är ute efter nåt extra att ha på sidan av pluggandet. Har visserligen Hällsbo skolan, men där blir det inte så ofta. Skulle va både skönt och bra att ha nåt på helger eller så, nån dag i veckan.. Så om det är nån där ute som vet nåt så hojta till ! =) 
 
En kaffe på detta vore inte dumt. Kaffe och musik, så ska jag nog ta mig igenom denna dag också. =) 
HEIPA! 
 
Tog oss en promenad i skogen med våra små vildar igår kväll...