31 Mars 2014-Ny vecka,nya tag!

Goder morgon mitt herrskap! 
 
Det är måndag och jag känner att det här är min "come back" vecka efter att ha legat sjuk med förkylning, influensa och utslag i typ 2,5 vecka. 
Jag känner mig nu mycket bättre, bara lite förkylning/pollen kvar och utslagen har minskat, inte alls lika mycket som det var förra veckan. Så skönt! 
Så den här veckan ska jag ta igen allt jag inte orkat göra dom senaste veckorna. Högst upp på listan står det PLUGGA! Måste verkligen sätta mig ner och tok plugga denna vecka. Ligger ganska mycket efter och om jag ska klara den här nivån så måste jag sätta fart och få något gjort. 
har föresten fått min APL(praktik) framflyttad. Så nu kommer jag få göra den i Juni istället, vecka 23-24 på ett annat ställe. Har så underbara lärare som fattar och verkligen bryr sig. =) 
 
Det har varit en väldigt mysig helg. Fredagen blev lugn då jag kom hem så sent och va trött efter dagens utflykt med lillebror. 
Lördagen bjöd på massa tid i solen, besök av Patrik och Ludde,va på loppis och även premiär grillning senare på kvällen. Mamma,pappa,svärfar,Pälsk's chef och Patrik kom över och åt gott. Senare på kvällen begav vi oss hem till Anders och Jonna för att sedan gå över till Hotell Kristina där det var spelning. Jag var inte på sånt jätte party humör när vi gick dit, men kvällen blev väldigt trevlig och det blev några glas vin,dans och massa skratt. =) Tack alla inblandade för en super trevlig kväll, måste göras om snart igen. Men snart är det ju sommar och då blir det nog massa mysiga sommarkvällar =) 
Igår var det söndag och både jag och Pälsk betongmössorna på. Vi låg mest i sängen hela dagen, eller iallafall jag, Pälsk va iväg till garaget och sitt jobb en sväng. Tog mig en promenad hem till mamma och pappa och mötte upp Pälsk, blev sallad till middag. 
 
Just ja. Vi va på loppis hos svärfars kollega i lördags. Hon ska flytta hela vägen till Spanien om 3 veckor och sålde nu iväg i stort sätt alla sina saker. Vi fick med oss en del där ifrån. Bla, 2 super fina pidestaler, en stavmixer, kaffekoppar, nagellack och bäst av allt, ett par nya träningsskor till mig. =) Ett par Reebok Easytone, knappt använda för 100:- (nypris 1.200:-). Så nu jävlar ska här promeneras och springas! Invigde dom igår och idag har jag en liten lätt träningsvärk i låren. Annie, som hade loppisen och som dessutom ska jobba som kändistränare nere i Spanien sa att jag kommer få snyggaste rumpan och låren med dessa skor, o det vore ju inte helt fel då min rumpa har försvunnit med min viktnedgång, helt platt just nu.. Haha. 
Så dom kommer användas flitigt nu i vår/sommar. =) 
 
Nähe, det här blev ju ett längre inlägg än vad jag tänkt. Nu är det dags att fylla på kaffekoppen, ta en cigg i solen på altan och sen sätta fart med pluggandet och allt annat. 
 
Ha d! =) 
 
 
 
 
 
 
 

On the bus..

Då satt vi på bussen som ska ta oss hemåt igen. Känns som att vi suttit på en buss hela dan.
Allt gick bra nere i Linkan och Beccas super snälla mamma hämtade oss vid bussen och körde oss till lägenheten för att hämta lillebrors saker och sen till skolan så han kunde lämna igen sina böcker o dator. Fick även skjuts till bussen sen.

Det är väldigt mysigt att åka buss, men nu på hemresan så känner jag hur både jag och lillebror skulle behöva en dusch :-P haha..
Är hemma i Sthlm vid 19.30 igen så har bara ca 1.5 timme kvar. Ska bli skönt att komma hem, men har varit en väldigt mysig och trevlig dag.

Huvudet värker så ska försöka vila en stund..






Hittade förresten en FredrikVeronica brunn nere i Linkan :-D

28 Mars 2014-Dagsutflykt.

Gooood Moorgon! =) 
 
Idag står det LINKÖPING i min kalender. 
Jag och lillebror ska ner dit o fixa lite saker. Planen var ju att vi skulle åka nu på morgonen, åka med pappa vid 06-tiden o sen ta 08.06 tåget inne från Sthlm, men när vi skulle boka igår så fanns det inga biljetter kvar på det tåget och även inte på bussen som vi tänkt ta hem. Så nu har vi fått ändra lite. Blir buss både dit och hem. Kl 10.25 går bussen inne från cityterminalen, så vid 8.30 åker vi här ifrån. Är framme i Linkan runt 13.30 tror jag det va.. 
Nackdelen med att vi fått ändra våra planer är att nu kommer vi hem typ 4 timmar senare än vad jag tänkt. Kommer va hemma runt 19.30 då vi måste ta en buss som går vid 16.30 från Linkan. 
Aja, vad gör det om hundra år? Men hade ju varit skönt att komma hem lite tidigare.
 
Så idag blir det sammanlagt 6 timmar på buss för min och lillebrors del. Tar runt 3 timmar per resa. 
Ska bli en mysig dag. Ska bli kul att träffa Becca också, även om det hade fått kunna va under bättre omständigheter. Men ska nog gå bra. 
 
Nu ska jag bara vänta in tiden. Jag är som vanligt klar och redo.
Hinner nog ta en kaffe innan det är dags att bege sig.. 
 
Hej svejs! =) 
 

27 Mars 2014- Väntar....

Då satt man här igen och väntade på min kära mor. 
Hon och tider går inte sådär jätte bra ihop asså.. Ska börja ge henne en tid som är en timme tidigare så kanske hon är klar den egentliga tiden. Så seeeeg! Man säger en tid till henne, men hon dyker upp ca 30 min senare. Fattar inte vad det är som kan ta sån tid? Jag gjorde mig klar på 10 min och sitter nu och väntar.. Visst jag är alltid jävligt snabbt och alltid ute i god tid, men asså sånna som inte kan hålla tider och komma när man bestämt gör mig lite små tokig sådär..
Aja, får väl se när hon dyker upp. Vi ska nämligen in till Märsta. Mamma ska ta foto till sitt körkort och jag ska storhandla. Fick order av Pälsk att följa med henne och handla så att han slapp åka med ikväll när han kommer hem. Smart där Pälsk.. ;P 
 
Igår tog jag och mamma oss en tripp till Väsby. Va tänkt Uppsala från början, men blev Väsby istället. 
Va en sväng på Rusta och sen blev det en lunch på Max. Det som är så bra med just Max är att dom har Low Crab burgare där. En burgare utan bröd helt enkelt. Den serveras i ett stort salladsblad istället och på den är det ost. Jag tar alltid bacon på också för att det ska bli mer lchf-vänligt. Till burgaren tog jag en salladsskål och en ramlösa. Perfekt alternativ för oss som inte äter bröd/kolhydrater. * Tummen upp*
 
Imorgon är en spännande dag. Jag och lillebror ska på äventyr, på en dagsutflykt. =) 
Vi ska gå upp tidigt, åka med pappa vid 06-tiden till Häggvik, sen fortsätta in till huvudstaden och där sätta oss på ett tåg eller en buss(vi har inte bestämt oss vad det blir än) och åka ner mot Linköping. Lillebror ska lämna tillbaks sina skolböcker och sin skoldator och även hämta lite kläder/saker från Beccas lägenhet. För er som inte känner till detta så har lillebror och Becca gått skilda vägar. =( Tråkigt som fan, men sånt som händer och inget jag varken vill eller kan påverka. 
Så, imorgon ska jag och lillebror göra en dagsutflykt ner dit och fixa allt. Kommer hem igen på eftermiddan/kvällen. 
Ska bli mysigt. =) 
 
Va fan! Nu får mamma ta o komma.. Jag börjar bli hungrig och vill komma hem fort så jag kan göra mig nån lunch.. Sega kvinna! 
Aja.. 
Ha D ! 

26 Mars 2014- Nässel/stress utslag.

Jo men så blev domen efter gårdagens besök hos tant doktor.
Nässel/stress utslag över hela kroppen. Eller för att citera doktorn: " Det ser ut att vara nå form av stressutslag som ser ut som nässelutslag". Happ, då vet jag det, tackar! 
Fick en kortison salva utskriven som jag nu ska smörja på "utslags ställerna" morgon och kväll. Med andra ord så ska jag smörja in hela kroppen, för har ju dessa utslag på just hela kroppen. När jag vaknade för en timme sen o kollade mig i spegeln så hittade jag utslag på nya ställen (skinkorna) och nu har jag även fått på ryggen. Tjohooo! Verkligen älskar det här! 
 
För att tänka på lite annat så drar mamma med mig till Uppsala idag. Hon skulle visst till Rusta och tyckte att jag kunde följa med. Jaja, ok då. ;P 
Magen skriker efter frukost, men frukosten är på gång. Håller på och kokar 2 st ägg som jag ska avnjuta så fort dom är klara, o en kopp fet kaffe såklart. 
 
Nu är äggen klara och jag ska ta och äta min frulle och sen hoppa in i en dusch innan det är dags att åka med mamma. 
 
 

25 Mars 2014-KLÅDA!

Hejsan Hoppsan! 
 
Det här med att man skulle bli frisk om man rensade ut alla basilusker stämde ju inte direkt. Tvärtom! 
När jag äntligen trodde att jag va påväg att bli frisk så kom nästa "sjukdom". MAGSJUKA! eller nå sånt.. Började i fredags med en kräkning som sen gick över till att komma ut ur andra änden. Får inte behålla nåt jag äter utan det kommer ut lika snabbt igen.. Sorry för den infon. 
Så har det varit ända sen i lördags nu och i söndags kom även nästa grejj. KLÅDA och utslag på hela kroppen... =/ 
Asså vad är det här?! Verkar som att jag åker på allt som går ju nu och det är verkligen inget som jag älskar, snarare hatar. 
Vart kom klådan o alla utslag ifrån? Håller ju på och kliar sönder mig snart. Blir tokig! Vaknade inatt av att det kliade överallt, mest på benen. Nu har jag två fina utslag vid midjan och ett på axeln/skulderbladet. Händerna tok kliar också.. Asså WTF?! Nån som vet vad det kan vara? 
 
Ska ner till vårdcentralen nu och låta en sköterska kolla på detta. Hoppas dom kan komma fram till nåt... 
 
Höres! 

19 Mars 2014- Down

God morgon! 
Om gårdagen var upp, så är denna dag ner. Har inte alls samma kraft eller motivation till att göra något idag. Eller jo, lite motivation har jag nog, men orkar inte. Verkar vara nån jäkla "varannan dag åkoma" som jag drabbats av.. 
Sov sisådär inatt. Vaknade vid 2 tillfällen av att jag knappt kunde andas då näsan var alldeles täppt och halsen typ igensvullen/tjock. Fick gå upp o ta lite näsdroppar och min astma spray och sedan blev det bättre. Den täppta näsan blev istället rinnig och halsen kändes bättre. Har dock väldigt ont i halsen idag. 
 
Så idag blir det nog inte många kraft drag här hemma. ska väl försöka orka med att ta itu med tvätten lite och disken. Annars nää, det är verkligen en "down" dag idag... =(
 
Vet inte vad jag ska skriva mer.. Kommer inte på nå kul just nu. 
Får se om jag slänger in nåt mer inlägg under dagen. Men lovar inget. 
 
HEIPA! 
 
 
 

Bye baskilusker!

Nu ska dom veck! 
Har storstädat sovrummet typ från golv till tak. Eller nää nu ljög jag, men har bytt sängkläder i sängen,dammsugit/torkat golvet,dammtorkat och håller på och vädrar ur rummet. Inga fler baciller nu tack. Nu får det vara nog! 
 
Känner mig väldigt nöjd och känner nu att jag borde fortsätta ute i resten av lägenheten. Men, orkar nog inte det idag. Har inte återfått alla mina krafter än, så städningen av sovrummet tog typ alla mina krafter. Men om det inte blir jobb imorgon så tar jag mig ann resten av lägenheten då. LOVAR! =) 
 
Nä, dom har ju inte ringt från Hällsbo ang. jobb ons-fre än. Hoppas dom gör det snart. 
Nu ska jag nog göra mig lite lunch. Får bli broccolli/blomkåls soppa med lite mozzarella ost i idag. 
 
Hej svejs! 
 
 

18 Mars 2014-På bättringsvägen

God Morgon,God Morgon! 
 
Idag känner jag mig mycket bättre. Fortfarande ont i halsen dock, men känner mig inte lika hängig längre. Det går framåt hörrni. =) Vilket verkligen känns bra, för om jag har tur så kommer jag jobba imorgon,torsdag och fredag. 
Dom ringde från Hällsbo igår och frågade om jag kan jobba ons-fre denna vecka och då jag/vi verkligen behöver pengarna och jag hemskt gärna jobbar så sa jag såklart ja. Men dom skulle höra av sig idag med ett 100%-igt svar, var tydligen inte helt klart om jag behövdes än. Dom gör alltid så på det här stället, ringer nån dag innan och kollar om man kan jobba dom dagarna som dom kan behöva hjälp på och sen kommer dom med ett garanterat svar dagen efter typ. Varför dom gör såhär vet jag inte, men tror att det är för att dom ska vara säkra på att dom har personal om nån ska iväg på nåt eller så. För att vara på säkra sidan typ, så att dom inte står där och är kort om personal. Så antar att det är nån i personalen som ska iväg, men att dom först vill säkra med vikarie för att det ska gå. För är någon sjuk så ringer dom dan innan eller på morgonen.. 
Oj, va rörigt där där blev såg jag nu. Jaja, ni kanske hängde med? =P Får i alla fall svar från dom idag och jag hoppas att jag kommer behövas. Behöver verkligen pengarna och less på att bara gå här hemma hela dagarna. Skulle va skönt att komma "ut" lite. Så därför är jag extra peppad idag på att försöka råda bot på den här hemska förkylningen, för ska jag jobba ons-fre så har jag ingen lust att gå runt o snora eller ha ont i halsen. 
 
Så nu håller vi alla tummar och tår att dom ringer och säger "Vi behöver dig. Välkommen hit ons-fre!" Haha ;P 
 
Det är jätte fint väder ute. Kallt, men strålande sol och näst intill klarblå himmel. Tror jag iallafall.. Va det när jag kollade ut sist iallafall ^^ Men ser solen glimta där bakom persienerna.. 
Har varit vaken sen Pälsk drog iväg och har nu på morgonen satt igång en maskin tvätt och fixat med disken. Sen fick det bli frukost i sängen framför gårdagens Talang Sverige. 
 
Nu tänkte jag faktiskt fixa lite här hemma. Legat allt för länge på latsidan, visserligen så har jag ju typ legat deckad i flera dar, men nu när jag känner mig bättre så tänkte jag ta tag i saker o ting här hemma. Ska ringa praktiken och lägga upp lite planering också för mina 3 sista veckor. Eftersom att jag missat nu när jag varit sjuk så tänkte jag lägga till några pass, bara för att hinna med allt vi ska gå igenom och för at tvisa att jag verkligen vill och har intresse för detta. Den som säger något annat kan ju bara gå och ta sig nånstans! 
 
Så, nu ska fröken kliva upp från sängen, dra upp persienerna, klä på sig, ta en till kopp kaffe med grädde och möta denna dag. =) Carpe diem! Haha.. 
Så skönt att vara på bättringsvägen! Halleluja! ;P 
 
 
 

Hungrig..

Magen börjar kurra och självklart så ekar kylskåpet tomt.. Toppen! 
Lutar åt att det blir samma som till frulle. 2 kokta ägg. Aja, är ju bättre än ingenting alls.
Hatar verkligen när kylskåpet är tomt och det inte finns nåt att äta när man är hungrig. Önskar att kylskåpet alltid var fullt. 
 
En kopp fet te (Te med grädde) kan ju också va nåt. Både mättande och bra för min hals just nu..
Nä, måste få i mig nåt nu.  

17 Mars 2014-Bläää...

Usch vilken helg det har varit! 
Allt började i fredags morse med halsont och shit, men det var i lördagskväll/natt som det slog till ordentligt.
Feber som inåt helvete. Feberyrade och mådde verkligen piss. Vet inte hur mycket feber jag hade (vi har ingen temp), men Pälsk sa att det var som att sova brevid en kamin och han trodde att han skulle bränna sig på mig. Haha.. Va en sjutkt jobbig natt. Vaknade hela tiden, frös och svettades som en gris om vartannat och halsen kändes som en degklump..
Igår morse(söndag) va det första gången på väldigt länge som Pälsk gick upp före mig och jag gick knappt upp heller. Låg i sängen hela dan, somnade nångång mitt på dan och sov ca 2 timmar.
Idag känns det bättre, ingen feber iallafall, men halsen känns fortfarande som en degklump och värker som tusan. Öronen värker också och jag svettas som en gris. 
Skulle ha haft praktik idag, men har ringt och sjukanmält mig. Så jävla typiskt att jag ska åka på sånt här när jag verkligen inte har tid med det!! 
Skönt är att jag inte har nånting planerat denna vecka och inte har praktik förräns nästa tisdag, så nu ska jag bara vara hemma och kurera mig den här veckan så att jag frisk och med nya krafter kan ha praktik nästa vecka. Har min praktik helg då också.. 
 
Idag blir det sängen, hett te,halstabeltter,näsdroppar,alvedon och film för hela slanten! 
 
På återseende! 
 
 

14 Mars 2014-Snörvel..

God morgon!
 
Vaknar med världens förkylning. Har ju gått i nån vecka nu o varit lite små förkyld, men nu har den slagit till helt. Förkylning eller pollen allergi, eller kanske en kombo av båda skulle jag tro. 
Borde vara i skolan nu och hela dan och ha Psykiatri nu på förmiddagen och Etik i eftermiddag, men stannar hemma så att jag är pigg på måndag när det är praktik. Känner att praktiken är lite viktigare just nu. Skolan kan jag ändå göra mycket hemma. Pluggar ju ändå på distans. 
Så för att inte missa allt för mycket i skolan idag så ska jag sätta mig och plugga lite senare idag. 
 
Ligger fortfarande i sängen och har precis druckit en chai te latte och ätit två finncrisp med baconleverpastej. 
Tänker ligga här en stund till innan jag ska  ta mig en dusch och sen plugga lite. 
Solen lyser ute och det ser ut att bli en bra dag, men om man ska lita på metrologerna på tv så kommer det här slå om till ett "bakslag" som dom kallar det. Vi får väl se.. Jag ska iallafall försöka se til latt få lite tid i solen idag iallafall innan den försvinner, om den nu gör det..
 
 

13 Mars 2014-Vård-och Omsorgsarbete 2

Hejsan hoppsan rumpnissar! 
 
Underbara dag idag. Lika underbar som igår, med andra ord strålande sol,klarblå himmel och +10grader. =) Man blir så glad av detta. Men hörde visst att det ska snöa på lördag? =O Nej nej, så kan vi ju inte ha det!! 
 
Har idag på förmiddagen suttit i skolan och haft Vård-och Omsorgsarbete 2. Idag handlade det om olika diagnoser som diabetes, stroke, MS, epilepsi osv. Spännande juu.. typ. 
Måste säga det att vår lilla "klass" är en underbar sådan. Alla är så glada och trevliga, dom flesta iallafall. Haha, nä men vi är som en liten familj som ses sådär var 4e vecka 3 dagar i rad..Kommer nog sakna dessa människor lite när allt är slut i höst/jul..Men men långt kvar tills dess.
 
Funderar på om jag ska gå ut och sätta mig i solen en stund och läsa häftena som vi fick med oss från lektionen idag. Va visst nåt häfte om sårvård. Gäller ju att passa på om det nu kommer snö på lördag... =/ 
 
Så får det bli. En kopp kaffe,sårvård och SOOOL =) 
 
 
 
 

12 Mars 2014- Studiebesök

Gooood Moorgoon! =) 
Idag är det ingen sovmorgon eller "kan ligga i sängen hela dan om jag vill"-dag. Nej nej, Om en timme kommer Annelie och hämtar upp mig och så ska vi bege oss upp till Valsta för att gå på ett studiebesök med Specialpedagogik "klassen" på ett slags boende/dagverksamhet som heter Freja. Besöket är bara i ca 45 min, så väldigt skönt att kunna åka hem sen. Jag och Annelie har bokat in att vi ska sitta hos henne en stund och göra uppgiften vi får med oss från besöket. Lika bra att få det gjort ju, så slipper man tänka på det. 
 
Har precis fått i mig lite frukost. 2 kokta ägg och faktiskt 2st finncrisp. En med mycket smör och ägg på och en med bacon leverpastej. Har ni smakat den? Super god.. Blev ett glas vitamin också för att vakna till liv. 
 
Kanske borde börja göra mig klar så jag är redo när Annelie kommer om en timme.. 
 
HEIPA! =) 
 
Föresten, När vi va ute med hundarna i går kväll så möttes vi av detta konstverk.. Ser ut som att himlen brinner. Så vackert! =) 
 

11 Mars 2014- SOOL! =)

Idag är det en underbar dag ute! Inte som igår då i stort sätt hela dagen var grå. 
Idag är det strålande sol och näst intill klarblå himmel.. Sånt gillas skarpt! =) 
Har suttit ute på altan i solen med en kopp kaffe en stund efter ett skönt hemma träningspass och en dusch. Verkligen underbart att känna hur solen värmer. Blir nog att gå ut och sätta sig där en stund till senare, måste bara fixa tvätten och disken först, sen så.. =) 
 
Denna vecka är en skolvecka och imorgon är det dags igen. Dock bara ett kort studiebesök (45min) imorgon på morgonen, men kommer få hem lite uppgifter att göra som jag och Annelie ska sätta oss med när vi kommer hem. 
Sen på torsdag och fredag är det skola 8.15- 16.30. Tjohooo! Ser verkligen fram emot det... Njäää. Men men, skönt att det bara är sånna här långa skoldagar typ var 4e vecka. Så ska nog inte klaga.. ^^ 
 
Tvätten va det ja, och sen disken. Vill ut i solen igen, så bäst att sätta lite fart om jag ska hinna med det. Pälsk kommer hem tidigare idag också och då blir det nog en promenad med honom. Iallafall om jag får bestämma ;P
Förkylningen är föresten bättre idag, lite snuvig bara.. 
 
Have a nice day! =)
 
 

Tråk-måndag...

Asså, jag ska vara ärlig. Jag har i stort sätt legat/suttit/halvlegat här i sängen hela dan. 
Har bara gått upp ur sängen när jag behövt gå på toaletten eller när jag gjorde min lunch. Ok, har gått upp för att släppa ut hundarna också. Nej, dom har inte fått nån promenad idag, men har haft altandörren öppen typ hela dan så dom har sprungit in o ut hur dom vill. Vill ni gnälla om detta, så sätt igång! =) Dom får ändå en promenad senare ikväll... 
 
Huvudet känns som bly och halsen/kroppen värker. Har haft detta till o från i ca 2 veckor nu och det verkar aldrig ge med sig.. Hmm, kanske borde gå till farbror doktor och kolla så att jag inte har någon inflammation i kroppen eller så. Äsch, ger det denna vecka, är det inte bättre nästa vecka så får jag väl pallra mig dit. 
 
Vill ni veta en sak.. ? Skrev ju tidigare att jag skulle göra mig lite kaffe och sätta mig i solen en stund.. Haha, när jag drog upp persienerna så möttes jag av et grått väder och nu regnar det.. Så tji fick jag, blev en kaffe här i sängen istället. 
Är en sån där riktig tråk dag. Känner inte för att göra nånting, bara ligga här i sängen och glo på film eller så. Fan, kom på nu att jag inte ens borstat tänderna idag..USCH va äcklig jag är!! Haha...Kanske borde göra det innan Pälsk kommer hem ;P 
 
Nej hörrni, nu ska jag ta mig en till kopp kaffe, slå på tv'n och fortsätta min dag här i sängen. =) Tar nya tag imorgon istället. Sådeså!! 
 
 

10 Mars 2014-Pollen?

God morgon! 
Här ligger jag i sängen med en hals som känns som en degklump, öron som kliar, näsa som snorar och ett huvud som värker. Jupp, jag klagar idag. Tycker inte det här är nå kul alls! Frågan är bara om det är en förkylning eller om det är pollen allergi? Hmm, har inte sett så mycket pollen ute, men dom säger att den är tidig iår, så kan ju va det som får mig att må så här piss.. 
Jag älskar att våren äntligen är här, men all jävla pollen kan jag ju gärna slippa. Alltid samma varje vår! Gillas inte..! 
Men annars så är det underbart att våren har kommit =) 
Vi drog fram utemöblerna i lördags och fixade på tomten. Är mer som ska göras med det väntar vi med i nån vecka till. I lördags blev det första kaffen i solen på altan. Var verkligen underbart väder. Strålande sol, klarblå himmel och ca +12grader hela dan. =) Så underbart! 
 
Kollade såklart mellon i lördags och jag tycker det var rätt som vann. Hade dock ingen super favorit i år utan tyckte väl att dom flesta var bra. Så grattis Sanna till vinsten! =) Gjorde oss en god middag innan vi slog oss ner framför mellon. Oxfile med sparris,fetaost och cream friache. Pälsk gjorde klyftpotatis till sig själv också.
Har annars varit en lugn helg, lugn och mysig,,,
 
Ska göra mig lite kaffe nu och gå ut och sätta mig i solen en stund. Så länge som jag klarar av med denna förkylning/pollen allergi... 
 
 
 
 
 
 
 

7 Mars 2014-Psykiatri

Hejsan Hoppsan alla glada! =) 
 
Idag är det fredag och jag tog mig en sovmorgon då jag låg vaken mellan 03-04 i natt. Var helt klarvaken och kunde bara inte sova av nån anledning. 
Nåväl.. sprang över till Annelie och hämtade Psykiatri boken, hamnade kvar på en kaffe och blev kvar 1,5 timme. Haha.. Hade kunna sitta där längre, men kände att jag va tvungen att kila hemåt så att jag skulle få nå pluggande gjort, och få i mig lite frukost/lunch. 
Den är nu intagen och nu är det psykiatri som gäller. Ska gräva ner mig i boken och försöka få klart den andra uppgiften så jag kan skicka in den. 
Skulle egentlgien behöva dammsuga och torka golv, men får ta det senare.Måste verkligen sätta mig och plugga nu! 
 
Så för att inte förlora massa tid så tänker jag inte skriva mer här just nu. Kanske slänger in nån rad lite senare, men vi ska nog inte hoppas på för mycket. ;P 
 
Ha d! 

Kokostoppar.

Har fått en ny favorit bland lchf "sötsakerna".
Kokostoppar. Goda, enkla att göra och går snabbt att slänga ihop. 
Igår kväll var jag så grymt sugen på nåt gott och ställde mig och gjorde lite toppar. Pälsk tycker om dom också. 
 
Tänkte att jag skulle dela med mig av receptet. =)
 
50g smällt smör
2 st ägg
Riven kokos, ca 200g. (Jag brukar fylla på tills det blir en fast smet)
1 dl grädde
1dl sukrin
 
Gör såhär:
Blanda allt i en bunke. Glöm inte att smöret ska vara smällt! 
Forma små bollar/toppar och lägg på ett bakplåtspapper på en plåt. 
In i ugnen på 175grader, tills topparna fått färg. 
Ta ut och låt svalna en stund och njut sedan till en kopp kaffe eller te. 
Man kan doppa topparna i smällt chocklad och låta stelna också om man vill det. =) 
 
Dessa har jag nu några stycken av i frysen och ska avnjutas till kaffet i eftermiddag. 
 
 
 
 

6 Mars 2014-Torsdag.

Long time, no see. Sorry about that! 
 
Åhhh, hällde precis ut ett stort vatten glas över hela mig... Suck! Bra där Veronica!
 
Anledningen till att jag inte varit så aktiv här på bloggen senaste veckan är för att jag har haft fullt upp med annat. Det har varit praktik, 60års kalas, pluggande och massa annat. Men idag är jag ledig och är det fram tills på måndag då det är dags för 2 dagar praktik och sen 3 dagar skola. Shohoo, kommer ju inte bara va liite död på fredags kvällen. Men men, skönt att ha något att göra också om dagarna. 
Va ledig igår också och då tog jag mig en sovmorgon och en plugg dag, men idag va jag uppe med Pälsk och somnade aldrig om efter det. Låg kvar i sängen o drog mig nån timme, kollade på tv o så och tog mig sen en lång, skön dusch för att sedan få i mig lite frulle. Ägg med majjo och en mocha kaffe med grädde fick det bli idag. 
 
Idag skulle jag ha gått över till Annelie, men då en hemsk migrän slog till igår kväll så avbokade jag fikan med henne. Huvudvärken sitter kvar, mest i bakre vänster halva av skallen faktiskt.. skumt.. 
Så istället idag så är jag bara hemma och fixar och donar.. Ska nog lägga mig o ta en powernap om en stund och hoppas att huvudvärken går över.. 
 
Fick ett tråkigt samtal imorse också.. Va lite väntat, men ändå super mega tråkigt och ska jag vara ärlig så kom det nog någon tår där en stund. Jaja, en positiv sak med det hela är väl att lillebror kommer hem igen. =)
 
Just ja, va ju iväg på 60års kalas/firande i lördags inne i stan på Södra teatern/Mosebacke. Det va min morbrors underbara fru Aase som fyllde år och det firades med en liten överrasknings fika som morbror hade ordnat. Var super skojj att träffa lite kusiner o så och det bjöds på underbart fina tårtor och skumpa. Jo, jag unnade mig lite denna dag och tog mig ett glas skumpa och en liiiten bit av chockladtårtan som smakade underbart. Dock så började jag må väldigt illa efter någon tugga(kroppen fick ju en sockerbomb), vilket för min del är bra, för då tog jag inge mer. =) Tack Lchf! 
 
Nej gott folk, nu ska jag fylla på mitt glas med vatten, hade ju ut det gamla över hela mig, sen får det bli lite Skilda Världar och vila. Har ingen lust med ett till migrän anfall.. 
 
HEIPA! 
 
Va underbart fint och skönt väder när jag cycklade hem från praktiken i måndags. =)