28 Maj 2014-....

Idag är en sån där seg dag med huvudvärk,näst intill migrän.
APL dag 2 står på schemat och idag kör vi en kväll. Börjar kl 14 och slutar vid 21.30. Får dock se hur länge det blir, för med denna huvudvärk kommer det inte bli alla timmar. Men hoppas på att det släpper. 
 
Igår hade jag min första APL dag och det gick jätte bra. Har hamnat på en bra avdelning och brukarna där är ju bara för söta. Trevlig personal och jag blev omhändertagen bra under min första dag. Kommer bli 2 bra veckor det här tror jag =) Igår gick jag mest med och kollade, men idag tänkte jag se till så att det blir lite mer att göra för mig. Gjorde som sagt inte mycket igår, utan bevakade mest. Får se vad som händer idag.. 
Imorgon och på fredag kör jag dag och börjar kl 07. 
 
Eftersom att jag ska "jobba" kväll idag så måste jag se till så att jag får i mig nåt att äta innan, för annars kommer det gå lång tid innan det är dags för rast. Så ska väl slänga ihop något snart. 
Har inte jätte mycket mer att skriva idag. Huvudet känns tomt och som en degklump. Ska nog ta mig en kaffe och lite alvedon så kanske det släpper. Annars kommer det bli en tuff eftermiddag/kväll. 
 
XOXO
 
 

26 Maj 2014-APL vecka

Då har det gått några dagar igen sen sist. 
Har haft fullt upp med skola,pluggande och massa annat och det är inte över än.. Hade visserligen terminens sista lektioner förra veckan, men idag kör jag igång omgång 2 av min APL(praktik) som kommer vara denna vecka och nästa. SEN tar jag sommarlov! =) 
 
Är nå sjukt trött idag, men tror det beror på att jag inte fått i mig nåt kaffe då svärfar har tagit in kaffebryggaren till honom. Eller ok, jag har ju faktiskt fått i mig en kopp, fast från kapselmaskinen. Funkar ju det också, men blir inte lika mycket som när jag brygger. Får gå in till svärfar senare och låna tillbaks hans bryggare. Klarar mig nog tills dess.
 
Jo, idag börjar som sagt min APL och den här gången kommer jag vara på Arhem i Märsta, ett äldreboende. Ska bli skojj och intressant och se hur dom jobbar där. Idag är det bara ett "välkomms-möte" typ. Jag ska får kolla runt i byggnaden,få kläder (antar jag) och sen kolla schemat för dom här två veckorna. Vad jag har hört så har det blivit ett litet missförstånd med schemat, men kollar på det när jag är där idag. Kl 13 ska jag va där så har några timmar på mig. 
 
I helgen har det varit loppis hela lördagen. Vi fick ihop en del, har dock massa kvar så lär nog bli fler gånger vi åker dit och säljer. Lördagskvällen bjöd på lite rosé nere på Våfflan och Farbror blå i trevligt sällskap. vi var dock väldigt trötta efter att ha stått i solen hela dan på loppisen, så det blev en väldigt lugn kväll. 
Igår va vi över till mina föräldrar en sväng och så fixades det på tomten. 
Så underbart väder ute ju. Brände mig i lördags under loppisen och har nu fått en helt ok bränna på överkroppen. 
 
Nä, måste få i mig en till kopp kaffe innan jag beger mig. Har ju iofs en Celsius i kylen också, den skulle man ju kunna ta. 
Just ja! Jag va riktigt huslig i morse och ställde mig och bakade lchf-frallor för första gången, och dom blev riktigt goda! Samma smak som frallor fast en annan konsistens. Hade ost och frukostkorv på och massa smör. Smaskens va det och något jag rekomenderar! =) 
Slänger upp receptet så att ni kan prova på dom.. Hittade receptet hos 56kilo .
 
LCHF-frallor.

4-6 bullar

1,5 dl mandelmjöl
1,5 dl pofiber
1,5 msk fiberhusk
1-2 tsk bakpulver (en del tycker det blir besk smak med för mycket bakpulver)
1 tsk salt
2 ägg
2 dl rysk yoghurt eller creme fraiche eller liknande
(3 msk vatten eller mjölk) om smeten blir för lös
3 msk smält smör eller kokosfett
svarta vallmofrön + uppvispat ägg
Lägg gärna till 1 msk chiafrön i degen! Gott!

Vispa äggen fluffiga, vispa sedan ner yoghurt och det smälta fettet.
Blanda de torra ingredienserna och vispa ner. Låt allt stå och svälla i minst 5 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader och rulla försiktigt till bullar med blöta händer, lägg på bakplåtspapper och pensla med uppvispat ägg och vallmofrön. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.

 
Nä, nu måste jag börja göra mig klar och ta en kopp kaffe. Om ca 1½timme kommer mamma som ska köra mig till min APL. Underbara hon! <3 
Bjuder på lite bilder från helgen och dom senaste dagarna..
 
XOXO
 
 
 
 
 
 

20 Maj 2014-Pluggdag nr 2

God morgon i stugorna! 
 
Äntligen har jag kommit in i mitt gamla mönster att gå upp tidigt istället för att ligga och sova till typ kl 10. 
Anledningen till detta är ju för att det är skolvecka+plugg denna vecka och att jag då måste kliva upp med Pälsk. Skolan börjar ju kl 8.15. Men idag är det ingen skola, men det är pluggdag nr 2 med Annelie. Gårdagen gick precis som vi ville. Vi blev klara med genomförandeplanen och ska lämna in den imorgon. Idag kör vi Etik, men fick ett meddelande från Annelie igår kväll att hon gjort alla frågorna igår kväll redan och att vi bara behöver gå igenom allt idag och att jag får ta hennes anteckningar. (Självklart gör jag om de till mina egna, snor ju inte hennes anteckningar rakt av.. )
 
Så, förmiddagen kommer jag spendera hos Annelie och det brukar alltid vara väldigt intressant. Man får reda på så mycket under träffarna med henne. Nästan så att det är lite läskigt ibland.. (Hon är typ andlig av sig och ser/känner av saker och ting... ) 
När jag kommer hem sen så måste jag sätta mig och fortsätta plugga, ska se om Annelie kan hjälpa mig lite med en uppgift när jag är där. Hon är så underbar den där Annelie! Verkligen en klippa och ängel! Hon är ett stort stöd för mig just nu.. Tack! 
 
Nähe, man kanske skulle börja göra sig iordning. Kilar över till annelie vid 10-tiden och blir väl där nån timme.
Ska se om jag hinner fixa lite tvätt också innan jag går. 
 
Ha en trevlig tisdag gott folk! 
XOXO
 
 
Pssst... tror btw att våra kära grannar/vänner T och M hänger på förlossningen/BB i detta nu. =) 

19 Maj 2014-"Slutspurts-veckan"

God morgon alla pigga och glada! 
 
Jag skulle ljuga om jag sa att jag var pigg, för det är jag verkligen inte! Har varit ännu en natt med kass sömn och vaknade med världens huvudvärk.. Tänkte ta en morgonpromenad direkt när jag vaknade, klädde till o med på mig promenadkläder o allt, men huvudvärken satte stopp. =( Så tog en lång och varmt dusch istället.
Frukost har jag fått i mig också och en kopp kaffe, men kommer snart bli en till. 
 
Den här veckan kallar jag för "Slutspurts-veckan" och det är för att det är sista skolveckan för denna termin och den är fullspäckad! Idag och imorgon kommer jag sitta hos Annelie och plugga gärnet. Vi har bestämt oss för att göra Etik-uppgiften tillsammans då det är den enda hon har kvar och det är en väldigt klurig uppgift. Hela den kursen tycker jag ju bara är flummig och har därför inte fått nåt gjort i den kursen. Så idag ska jag och Annelie sätta oss med den. Vi ska läsa ett kompendium på typ 100 sidor känns det som och sen svara på typ 10 frågor.. Blää, gillar inte Etik. vad är det bra för? 
Vi ska även göra en genomförandeplan som vi ska lämna in på torsdagens Vård-och omsorgsarbete lektion. Den är enkel och nåt som vi kommer göra på en pisskvart, typ. =P 
Så, jag börjar denna vecka med två pluggdagar med Annelie och sen blir det skola ons-tors. Jag ska dock kolla med vår lärare om det är ok att jag bara är där halvdag på torsdag, vi har egentligen lektion hela dan fram till ca 16.30, men jag känner att jag måste plugga om jag ska hinna skicka in allt i tid. Så ska kolla med henne om det är ok att jag åker hem där vid lunch så att jag kan sätta mig och plugga. Tror inte det ska vara nåt problem, hon vill ju ha in alla uppgifter så.
 
Det här är inte bara "Slutspurts-veckan", utan det är även sen första veckan av 3 fullspäckade veckor. För nästa vecka går jag på min 2a praktik omgång för terminen och kommer va på den i 2 veckor. Ska bli väldigt skojj då min handledare är lillebrors bästa väns mamma + att hans syster som är lika gammal som mig jobbar där också. =) Så kan ju inte bli annat än 2 skojjsiga veckor. =) 
Sååå, jag ber om ursäkt redan nu om det inte kommer bli så himlans mkt bloggande för min del dom kommande 3 veckorna..
 
Helgen då? Ja det har varit en helg med underbart väder.. Vi har grillat,varit en sväng på byn,fixat på tomten och annat skojj. Pälsk satte upp ett staket/räcke vid altanen igår och måste säga att det blev finare än vad jag trodde att det skulle bli. Har även rensat ogräs från tomten. Alla maskrosor är veck, iallafall för stunden, dom växer ju som ogräs, haha =P 
Börjar faktiskt se helt ok ut på vår tomt nu. Det är bara gräsmattan som ska bli finare och sen ska det sättas lite blommor i alla krukor och det ska "pyntas" på altan. Kommer nog bli bra när det är klart. 
 
Oj, va långt detta inlägg blev. Hoppas ni orkar läsa? =P 
Nu måste jag börja göra mig iordning, för om ca en timme ska jag va hos Annelie och jag måste hinna torka håret,klä på mig och leta fram alla skolsaker som jag ska ha med mig.
Kanske kikar in  lite senare, ananrs får ni ha en underbar måndag och start på veckan! =) 
 
XOXO
 
Det blev middag på Valvet i fredags. =) Så underbart gott! 
Lillebror och Carl kom över i lördags och drog fram kubbspelet..
 
 

Veronica vs. Motivationen/Självdisciplinen 1-0

YES! 
Asså vilket järdra flow jag har just nu när det gäller pluggandet! 
Har precis skickat in ytterligare en studieuppgift och känner mig hur nöjd som helst. 
Skrev ju tidigare att jag kört fast i uppgiften lite och hade det varit typ förra veckan eller vilken annan dag som helst denna termin så hade jag gett upp direkt och bara skitit i det, men inte idag. Nej nej! Här ska inte ges upp inte! Jag fick underbar hjälp av Annelie och är nu klar med uppgiften och den är som sagt inskickad. =) Shoohoo! 
 
Så skönt att motivationen och självdisciplinen är tillbaks. Hoppas den håller i sig sista vecka nu och även under praktiken. Är ganska säker på att jag kommer få plugga upp lite kurser i sommar, men gör inte så mycket, bara jag kommer upp i nivå 3 och kan bli klar undersköterska till i jul så är jag super nöjd! 
 
Men nu tänker jag inte göra mer idag, för känner att magen börjar kurra och jag har lite annat att fixa nu. Men jag är på gång iallafall med pluggandet. Sååå skönt! 
 
Nu tar jag fredag! 
 
 

16 Maj 2014- Sol och plugg

Det är fredag och jag startade den med en liten PW i solen på morgonkvisten. Riktigt skönt och jag kände mig så bra när jag kom hem.. ;P Haha. 
Fick bli en dusch och en smarrig frukost innan jag satte igång med dagens pluggande. Motivationen ökade när jag kollade min skolmail och fick veta mitt resultat på uppgiften jag skickade in igår. C+! =) Shoohoo!!! Det gjorde lite min dag och motivationen ökade som sagt. Så nu sitter jag här och försöker få ihop en ny studieuppgift. Vill så gärna kunna skicka in den idag, men har fastnat lite så vi får se. Som tur är så har jag min underbara vän Annelie som hjälper mig via Fb.. Hon är bara för bäst hon! 
 
Solen skiner och det är underbart väder ute,så lite trist är det ju att jag måste sitta inne och plugga. Det är nu jag önskar att jag kunde sitta ute med datorn och att vi hade trådlöst. Men näää.. Får ta solen i helgen istället.
 
Back to my studies! 
 
 

15 Maj 2014-PLUGG

Hejsan hoppsan! 
 
Här har det hunnit gå en hel dag utan inlägg från mig. ber så hemskt mycket om ursäkt för det, men jag har faktiskt en väldigt bra ursäkt för det också. Jag har PLUGGAT! Jopp, tog tag i saken igår och satte mig med en uppgift som jag skickade in idag och nu har jag börjat på en ny som jag hoppas att jag kommer kunna skicka in imorgon. 
Min lärare i Vård-och Omsorg / Specialpedagogik ringde även tidigare idag. Höll på att få hjärtattack när jag såg att hon ringde. Tänkte: " nu är det kört, nu åker jag ut! Tack o hej!" men näää då, hon ville bara kolla läget och tala om att alla/så många som möjligt uppgifter ska vara inskickade nästa vecka, och sen så ville hon prata om min kommande APL som är nu v.22-23. Så det var inget farligare än så.. =) 
Ska nog klara av det här och bli godkänd. hoppas på det iallafall..
 
Då jag har suttit nergrävd i skolarbete hela förmiddagen så har jag helt glömt bort att äta nåt. Känner att en huvudvärk är på väg och att energin håller på att ta slut. Så nu tänker jag lägga undan pluggandet för nu, stänga av datorn, fylla på min kaffe kopp, ta mig nåt litet att äta och sen slå mig ner i soffan framför tv'n. När Pälsk kommer hem så blir det en PW runda och verkar som att hundarna ska få följa med idag också..Hmm, inte min ide och jag vet inte om jag är så jätte peppad för den idén heller.. Hur ska dom små korvarna orka med i vårt(mitt) tempo? Jag vill ju hålla jämna fart hela vägen, utan att behöva stanna för att nån måste uträtta sitt behov eller lukta på en sten.. Haha.. Vi får se hur det bli med den saken. självklart ska ju dom också få sig en promenad, men kanske inte behöver följa med på vår PW?
 
Nä, nu måste jag få i mig nåt att äta. Kommer väl svimma här snart annars...
HEIPA! 
 
Tisdagens PW. 
 
 

Mörk kostym..?

I sommar så är vi bjudna på bröllop då våra vänner Tommie och Christine ska stå brudpar. Ska bli otroligt kul och spännande då man aldrig vet vad dom två kan hitta. =P 
Nu till mitt lilla "problem". Klädseln denna dag ska va "Mörk kostym", Hur klär man sig då som tjej? =/ Fattar att killarna ska ha mörk kostym, men vi tjejer, är det lång,mörk klänning som gäller? Kort kanske? Mörka byxor? Asså, jag har noll koll på sånt här och tycker det är jätte svårt att veta vad jag kan ha på mig denna dag. Vill ju inte komma dit och ha helt fel.. =/ 
Nån som vet vad som gäller när det står "mörk kostym" ? 
 
Satt och kikade lite på fina klänningar och jag vet på ett ungefär vad jag vill ha, men vet ju inte om det är "ok" att ha. Den här tycker jag är jätte söt, och den är ju mörk, fast inte svart. Skulle den funka tror ni? Den,ett par fina, kanske svarta klackisar, nåt fint halsband,örhängen och armband i guld kanske? Asså åh, jag har verkligen ingen aning. Har visserligen  typ 2 månader på mig då bröllopet är i Juli, men börjar känna mig stressad att jag inte ska hitta nåt... Ska man ha hatt kanske? 
 

13 Maj 2014-Tisdag

Asså jag fattar inte! Går upp varje morgon med Pälsk och är i stort sätt pigg, men likförbannat så somnar jag om varje morgon och sover till ca 10-tiden!? Vad är det för fel på mig egentligen? 
Nä, imorgon blir det att gå upp "på riktigt" så att jag inte somnar om igen... 
 
Huvudvärk har jag också, men det hör typ till min vardag nu för tiden. Är inne på min andra kopp kaffe och frukosten är intagen. Borde tvätta, ligger tvätt i maskinen som bara väntar på att bli tvättade, meeen insåg igår att tvättmedlet är slut så måste vänta tills Pälsk kommer hem ikväll eller tills min kära mor kommer över med lite tvättmedel. 
Istället för att fixa med tvätten så får det bli... hmm få se nu... ingenting! Jo, blir väl lite film,kaffe och fix och trix här hemma. Kanske ska rensa Pälsk's garderob? Han har ju en hel garderob full med kläder som han knappt använder som vi kan försöka kränga iväg på loppisen som vi ska stå på den 24-25e maj, om två veckor alltså. 
Vi har så sjuuukt mycket grejjer som vi ska försöka sälja iväg, men den här gången ska vi rensa bort mycket, sånt som vi försökt få sålt hur länge som helst nu men aldrig blivit av med. Nu ska vi börja inrikta oss på kläder och mer "moderna" ting. 
För er som inte vet det så brukar vi stå på loppis med min far och ibland farmor. Jag tycker det är skit kul att både sälja och gå runt och kika på vad andra har. Man kan ju faktiskt göra riktiga fynd =) Har man också tur så kan man ju få ihop en slant.. ;P 
 
Jag kanske skulle ta och baka nåt? Blev sugen på den där mjuka lchf kokoskakan som jag hittade recept på för nån månad sen. Kan ju va gott att ha i frysen och ta fram när man är sugen. Jo, men varför inte.. 
 
 

12 Maj 2014-Tröttmössa

Jo men god morgon då.. Ok, nu tog jag i lite, har ju faktiskt varit vaken och uppe sen ca 9.45 fast det går väääldigt segt idag, precis som alla andra dagar dom senaste veckorna. Sjukt trött och känns som att jag skulle kunna sova hela dagarna om det va så. Kanske dags att börja med lite vitaminer eller nåt sånt så jag blir pigg igen. Såhär går det ju inte att ha det... 
 
Nåväl. Tog en duch det första jag gjorde och slängde sedan in resten från gårdagens middag i micron. Gjorde super smarrig panerad fisk med broccoli och en god kall sås till middag igår. Pälsk åt potatis istället för broccoli. smakade lika gott idag som igår. 
Helgen har flytit på utan krusiduller. Varit på Pälsk jobb och hämtat lite staket som vi sedan hjälpte pappa med att fixa iordning på deras lilla tomt. Ok, jag kollade mest på, men jag kom med ideer och förslag lite då och då. Blev även middag hos Patrik och barnen i lördags. Bjöds på god broccoli/blomkål/morots gratäng,kött och hallumiost. Smaskens! Kvällen bjöd självklart på Eurovision och jag kan inget annat än att säga att rätt vann =) Så rätt i tiden och så värd det! 
Just ja, det vankades ju final i Let's dance i fredags också, och där får jag väl också säga att rätt vann, eller ja, mig hade det inte spelat nån roll, men tyckte Benji va rätt vinnare. 
 
Igår fick jag och Pälsk nåt ryck och möblerade om i vardagsrummet. Så nu ser det liite annorlunda ut där, men innan jag är nöjd så är det massor kvar att göra. Ska skaffas en ny tv-bänk (nu använder vi min vita byrå), kistan ska målas vit och soffan ska få lite kuddar och filtar.
 
Planen för idag är inget spec. Borde ju plugga, men känns som att jag inte kommer få nåt gjort ändå och hinna med allt. Nästa vecka är det sista veckan för denna termin. Hujedamej, hur ska jag hinna? Har ju inte ens motivationen til ldetta just nu.. =/ Får se om jag får nåt gjort i veckan iallafall..
Promenad ikväll med Pälsk ryktas det om, men det ska man aldrig va för säker på när det gäller min Pälsk, han kan snabbt ändra sig. ;P Så vi får väl se hur det blir med det. 
 
Nä, ska nog se ett avsnitt, eller två, av En fyra för tre och ta mig en kopp kaffe. Har inte blivit nåt kaffe än idag.. Inte konstigt att jag är seg kanske.. 
Sen får vi se vad dagen bjuder på... HEIPA! 
 
 
 

9 Maj 2014-Regnet det bara öser ner....

På ett sätt tycker jag att det är skönt med lite regn, för då försvinner all pollen och vår gräsmatta blir vattnad. =P Haha.. Självklart föredrar jag sol och strålande väder, men just nu gillar jag att det regnar, blir ju en liten mys känsla när det regnar också.. 
 
Idag blev det en rejäl sovmorgon då det blev ännu en ganska sömnlös natt och dunder huvudvärk när jag vaknade med Pälsk tiidigt i morse. Sov till kl 9.40 och har sedan dess inte gjort ett smack. Jo ok, jag har satt igång en masikn tvätt, men annars nada. Kollat lite på "En fyra för tre" och mest chillat här i sängen med en kopp kaffe. 
Kaffe ja... Vår kaffekanna gick ju helt plötsligt sönder igår , men som tur är så hade svärfar en som jag lånar tills vidare. Nackdelen med hans kanna va ju bara att den inte passade våran bryggare, den var inte lika hög som våran som gick sönder så den där "knappen" som måste tryckas upp för att kaffet ska rinna ner tryck inte upp med svärfars kanna. Men smart som jag är så tog jag en matkniv och satt emellan kannan och "knappen" så att den trycktes upp och kaffet rann ner. Man får ju inte va dum inte.. ;P funkade ju perfekt och kaffet smakade precis som det ska. Fan va jag är duktig! =) Haha..
 
Det är fredag idag och planen är en mysig hemma kväll med nån god middag och självklart finalen av Let's dance. ja, jag vet att det säkert är super töntigt att kolla på det, men jag har alltid gjort det och gillar faktiskt programmet. Sen att både morbror och kusiner jobbar med programmet och kör ljuset kanske är en andlening också. Man har ju varit på endel gen.rep genom tiden tackvare bästa morbror. =) Nä, men jag gillar programmet och sen får ni tycka vad ni vill. Sådeså! Vem jag hejjar på? Benjamin såklart, fast känns som att han redan har segern i sin hand och har haft ända sen starten. Har hejjat på Kenza hela omgången, men eftersom att hon åkt ut och inte är en finalist så får det bli Benji..(Ja, jag är en nörd)
Åh, är så sugen på typ tacos eller thaimat ikväll.. Får se vad vi hittar på. Pälsk snackade om tacos igår, men förra helgen var vi båda sugna på thai, så får se. Har ju världens bästa "thai-vagn" här i kommunen som man kan betsälla från för avhämting. Billigt är det också och "vagnen" står bara 5 min härifrån typ. 
 
Skulle ha varit över hos annelie även idag då vi inte "hann" klart igår. (Vi gjorde inte ett skit av det vi skulle... =P ) men då jag haft en kass natt och huvudvärk så avbokade jag det. =( 
Tror faktiskt att jag ska fylla på mitt kaffe och se lite mer "En fyra för tre". Är det föresten nån som kommer ihåg den serien? =) 
 
Have a nice, rainy day you all! =) 
 
 
 

8 Maj 2014-Bad morning... !

Kan man ju kanske säga.. 
Kliver upp med Pälsk eftersom att jag ska över till Annelie vid 10 och plugga. Tar mig en dusch och börjar sen göra iordning frukost. Allt är frid och fröjd tills jag upptäcker att hela köksgolvet och bänken är nerdränkt av kaffe! Kannan har tydligen gått sönder och läcker... Men åååååhhh! Det va ju just typiskt! Fan! Nu fick jag ju inte mitt morgonkaffe och blev inte piggare och på topp. Fan fan fan! Tur är att jag vet att jag får kaffe hos Annelie, så får ta mig en extra kopp där- =P 
Måste verkligen skaffa en ny kanna, för jag måste ha mitt dagliga kaffe, speciellt mitt morgonkaffe. Idag fick jag ta "fuskkaffe", alltså kaffe från kapselmaskinen. Inte samma sak, men det funkar sålänge. 
 
Ska alltså över till Annelie om en stund och plugga lite. Ska pluggas Etik och kanske lite Vård-och Omsorgsarbete om vi hinner. Annars är det en grå och regnig dag, en blä dag! 
Nä, man kanske skulle ta och göra sig klar och kila över till Annelie.. Kikar in senare, kanske. 
 
 

PW och löpning.

Det blev en långpromis med Pälsk och för att vara extra duktig så körde jag lite intervaller i slutet av rundan. Pälsk pallade inte och höll koll på tiden. Körde på 2min löpning och 1min snabb gång. Kändes helt och, men märks som sagt att jag inte varit igång på ett tag. Men nu så! Hoppas verkligen att detta håller i sig och att jag fortsätter. Jag och Pälsk har nu bestämt att vi ska ta den här rundan som vi körde idag 2-3ggr i veckan. Kommer bli awsome! Så skönt att vara igång igen Känner mig redan mycket piggare och med mer energi. :-)

När vi kom in från rundan så ställde jag mig och gjorde middag. Fläskfilewook fick det bli och den smakade väldigt bra. Jag lyckades den här gången också. :) Vem behöver recept att följa när man kan slänga i det man vill och spontant? :p Haha..
Självklart så blev det en Celsius till det men även en hel vattenflaska med vatten.

Nähe, nu ska jag göra mig en kopp te och mysa ner mig här i sängen. Imorgon står det "plugga med Annelie" på planeringen. :-)




Work bitch!

Jag gjorde det! Har länge sagt att "idag ska jag köra ett träningspass här hemma, idag ska jag ta en lång promenad, etc.." men det har aldrig blivit av förräns nu! =) 
Jag sparkade mig själv i röven,tog mig i kragen och drog fram tränings/yoga mattan och alla redskap. Satte igång med lite rump/mag övningar och fortsatte med ben och armar. Avslutade med skön streching. Blev ca 30 min, men det räckte för att jag skulle få upp pulsen och börja svettas. Märks att jag inte varit igång på ett tag och legat på latsidan. Dock satte gallstensbesvären stopp där ett tag, men sen jag blev av med det så har jag verkligen legat på latsidan. Men nu är jag igång igen! Mjukstartar lite såhär i början, men målet är som jag skrev tidigare att återgå till boxträningarna och mina dagliga promenader. Vill försöka få in 2 löprundor i veckan i spåret också. 
 
Skulle ju ha sprungit Vårruset nu den 27 Maj, men då jag inte känner mig på topp för det så satsar jag nu på LCHF-loppet i Augusti och Topploppet i September istället. 
Nu får det bli en dusch, eller kanske smartast att ta den ikväll för det ryktas ju om långpromis eller en runda i spåret ikväll... Dumt att duscha nu och bli svettig om nån timme igen och behöva duscha då igen. Äsch, jag ska ändå inte träffa nån idag så det är ingen som kommer märka nåt. ;P Haha.. Jag vet, jag är äcklig ;P 
 
Nu håller du det här Veronica! Fortsätt kämpa! Work bitch!! 
 
 

7 Maj 2014-Onsdag

Morgonen började sisådär. Gick upp med Pälsk och satte faktiskt igång diskmaskinen, men kröp sen ner i sängen igen och somnade såklart om. Hade ett litet nedslag imorse också. Nedslag på vågen. =( Frågan är bara, hur fan går det ihop? Borde inte va så, men tydligen så jo... =/ 
Kände först bara för att ge upp,gå o gräva ner mig eller nå sånt, men nu känner jag mer att jag ska fan inte ge upp, tvärtom, nu jävlar ska här bli ändring! Känner mig faktiskt mer peppad än vad jag gjort på länge just idag. 
Så, en dag som började kasst har nu gått över till en dag med lite mer energi och kraft.. 
Pälsk snackar om att ta årets premiär i spåret ikväll vilket skulle va super skönt för då kommer jag verkligen igång. Men med Pälsk vet man aldrig, kanske "bara" blir långrundan runt Munkis. Vi får väl se!
 
Vet inte om jag berättat det, men jag har ju fått svårt att sova om nätterna igen. Eller jag sover hela nätterna, men det tar typ 2-4 timmar innan jag somnar. Ligger och vrider och vänder på mig, lyssnar på alla ljud, springer upp på toaletten, vissa stunder ligger jag helt klarvaken. Jag tror att det är det här som gör att jag är så seg och energilös på dagarna och eftersom att jag i stortsätt bara går här hemma hela dagarna, nergrävd i skolarbete så försvinner all energi. Därför är det dags att sätta fart med träningen igen. Dagliga promenader och boxträningarna iallafall på lördagarna. Den är 2ggr i veckan nu för tiden, som vanligt på måndagskvällarna för enbart oss tjejer och så lördagar då det är mix-träning/familjeträning. Ska se om jag kan få med mig Pälsk dit nån lördag, lillebror vill hänga med, med då han har en trasig tumme så går inte det just nu. =( 
 
Mer kaffe, på med musiken och rör på fläsket! nu ska här städas,tvättas och fixas! 
 
 

6 Maj 2014-Huvudvärk

Det här va ju inte OK direkt! Vaknar med världens huvudvärk, typ migrän... 
Har hällt i mig 2st brus alvedoner och hoppas att det går över snart. 
Planen för idag är att göra sånt som jag inte gjorde igår då jag låg i sängen hela dan igår. Så idag blir det tvätt,disk och städning, en promenad också för den blev aldrig av igår.Fy på mig! 
Nu ska bara huvudvärken så gå över sen ska jag sätta fart med allt. Fram tills dess får det bli film och kaffe.. 
 
Fick föresten mail från min nya APL plats och fick där reda på att min handledare är lillebrors bästa väns mamma. Awsome ju! =) fast samtidigt lite läskigt, för hon kanske kommer ha högre krav på mig... Haha. Kul ska det bli iallafall. Vecka 22-23 ska jag tillbringa på Arhems äldreboende enhet 2. 
 
Åh vad jag önskar att jag hade en Celsius just nu... Pälsk kom hem med en till mig igår, en cola. Dom är ju så goda, verkligen älskar dom! Har ni inte testat dom så borde ni göra det. Ett mycket bättre alternativ istället för vanlig cola och läsk som i stort sätt bara består av massa socker och kolhydrater.. =/ Nä, Celsius ska det vara!  Ska se om jag kan flörta till mig en eller två av pälsk i eftermiddag när han är påväg hem.. 
 
 

Snark..ZzzZ

Ok, idag va verkligen inte min dag. 
Ligger fortfarande kvar här i sängen, har inte gjort ett skit och kommer nog inte göra heller. Har en riktig piss dag. Sjukt trött,mår illa och ont i hela kroppen. Känner mig helt energilös.. =/ 
Skulle lätt kunna somna och funderar faktiskt på om jag ska ta mig en powernap, det kanske piggar upp mig? Sov ju som sagt kasst inatt.
 
Blä på denna dag säger jag bara! 
 
 

5 Maj 2014- Segt.

Jo men god morgon då! 
Här ligger jag kvar i sängen och funderar faktiskt på att stanna här resten av dagen. Sovit kasst då jag mådde tok illa igår kväll, vilket gjorde att jag inte kunde somna och sen har jag fått gå upp 3 ggr inatt och släppt ut Stich som kraffsat på altandörren på tomten. Va uppe en sväng med Pälsk, men somnade såklart om och är fortfarande trött och har ont i magen... Kan det va den där chockladmoussen som jag åt igår? Va faktiskt efter den som jag började må illa, men tror bara att det blev lite för mycket. Väldigt maffigt ju.
Jaja, har inga speciella planer för dagen. Plugga lite kanske. Har psykiatriprov på torsdag som jag borde plugga till. Jo, har en plan för dagen.. Tänkte ta mig en såndär lång promis in till Märsta i eftermiddag och möta upp Pälsk. Känns som att det behövs.. =P 
 
Helgen... Nä orkar inte dra den. Hände inge spec. Mest en lugn hemma helg. Ett besök på Pälsk jobb under lördagen och kalas för mor min igår. Hade spontan lördagsmys med Elina då lillasyster Alex blev tvungen att åka till farbror doktorn, Annars inge spec. Så inget roligt att berätta om den.
En film och kaffe kanske? Lät ju inte helt fel alltså.. 
 
 
 
 
 
 

Chockladmousse.

Blev så sjukt sugen på choklad mousse, på lchf vis såklart, så ställde mig och gjorde lite. Står nu i kylskåpet och ska avnjutas senare ikväll framför tv'n. Har lagt upp receptet på detta under kategorin "lchf recept". Kolla där om ni blev sugna. Kan lova att det är hur smarrigt som helst, speciellt tillsammans med lite bär på toppen.

4 Maj 2014- Mamma 52år!♡

För det är ingen vanlig dag för det är mammas födelsedag! Hurra hurra hurra!! ♥

Ah idag fyller min kära mor hela 52år och det ska firas med lite födelsedagsfika hemma hos dom. Jag kommer dock hålla mig till kaffet, möjligen lite grädde från tårtan som mormor skulle ha med sig. :p

Tänker inte dra igenom helgen nu utan sparar det till imorgon.. Så ni får allt hålla er till tåls.. :p Haha..
Nu måste jag börja göra mig klar för att åka till födelsedagsbarnet.

Have a nice day!


(Hade velat slänga upp en bild på min kära mor, men eftersom att jag har ny mobil så finns typ inga bilder..)

2 Maj 2014-Sköna Maj välkommen!

Då va vi inne i en ny månad och denna gång i Majmånad. 
Den började väl sisådär igår då vi såg snö på marken när vi vaknade i år morse. Men som tur va så försvann den lika snabbt som den kom och idag är det ett underbart solväder, lite små kyligt/blåsigt, men ändå ett helt ok väder.
 
Har varit vaken sen Pälsk gick upp, men har inte gjort speciellt mycket nu på morgonen. Käkat en frulle framför måndagens Talang, kollat lite Nyhetsmorgon från sängen och mest bata chillat. Men nu är det dags att ta tag i denna fredag. Det ska bytas gardiner,tvättas och städa upp lite i köket. Bädda rent i sängen vore nåt det också. Gjorde aldrig det här om dagen. 
 
Men hallå, valborg då, vad hände? Vi grillade lite och hade Patrik här, begav oss sen ner på byn för att se på brasan och fyrverkerierna, MEN precis lagom till att brasan skulle tändas så kom regnet och detta bidrog till att man aldrig fick igång brasan där ute på vattnet. Lite fiasko tyckte då vi, men fyrverkerierna var som vanligt väldigt fina och det kändes lite som nyårsafton.. Blöta och frusna gick vi vidare till Farbror Blå för lite vuxendricka och där mötte vi även upp Herr och Fru Frööjd, gick senare vidare till vårt "kära" Plantan. För min del blev det inte mycket till vuxendricka, två glas vin fick räcka för mig. Jag är en sån som kan ha kul ändå! =) 
Trots regn och misslyckad brasa så blev det en trevlig kväll. Tack alla inblandade! =) 
 
Gårdagen spenderade vi mestadels med Patrik. vi for iväg in till Märsta och skaffade oss en ny soffa. ÄNTLIGEN säger då jag. Hatade vår gamla soffa. Trivdes inte alls med den och hade den mest som avlastningssoffa och till hundarna. Var sällan vi satt i den, nej usch! Visst dög den, men jag kände att det inte var någon soffa som jag tyckte om. Så ut med den och in med en "ny" igår. Nu har vi en stor,svart/grå soffa som det lätt får plats 6pers i + att den går att göra till en divan-soffa om vi vill det, men just nu har vi den som en lång,rak soffa. Tar fan upp hela väggen. =P Jag älskar den! Ska bara skaffa lite nya kuddar och nån mysig filt så är den kopplett.
 
Nu gott folk ska jag ta tag i saker och ting här hemma. 
Hoppas ni alla får en underbar fredag!