27 Februari 2014-Prosit,Atjooo

Jahaja, de va det de.. Där kom förkylningen. Jippi! Kom verkligen i rätt stund... NOOOOT! Fuck!
Legat och hostat och snorat hela natten och när jag vaknade fanns huvudvärken där och nu håller den på att gå över till migrän. Jahapp, går det inte över inom nån timme så blir det att ringa praktiken och sjukanmäla mig. Toppen! har verkligen,verkligen inte tid med detta!! 
 
Sitter här och har precis hällt i mig ett glas multivitamin och nu ska jag gotta i mig mitt fet kaffe. Det får bli sängen och film/serier idag. Iallafall tills denna huvudvärk gett med sig. 
 
Hej sängen! 
 
 

26 Februari 2014-6 år <3

Vilken konstig natt det var.. 
Vaknade till och från hela natten av att jag hostade, hundar som kraffsade på altandörren och ville ut, törstiga hundar,halsont,huvudvärk och varmt.. Skum natt. 
Inte nog med det, Pälsk försov sig och när jag då vaknade så var huvudvärken kvar och jag kände mig helt slut i kroppen.. Är det en förkylning eller nåt som är på väg mån tro? Hoppas verkligen inte det!
 
Jaja, idag är det en speciel dag för mig och min kära,underbara karl.. Idag har vi 6år tillsammans. =) För 6år sedan blev det du och jag Älskling och det var inget jag kunde förutspå bara nån vecka innan. Min tillit och respekt för er killar var i stort sätt i botten och jag trodde aldrig att jag skulle kunna älska nån igen. Men så kom du och tog mig med storm, och idag är det 6år sedan. =) 
6år av kärlek, men även 6år av upp och ned gångar. Det har vid vissa stunder varit tufft,stormigt och jobbigt, men det är alltid vår kärlek till varandra som har övervunnit alla hinder. 
Vi har varit med om så mycket under dom här 6 åren. 4st flyttar varav en utav dom va upp till huset i Huddik. Vi skaffade oss en fyrbent liten prins efter ca 2 år och idag har vi 2 st fyrbenta prinsar som är vårt allt. Vi har haft fler bilar än vad jag kan minnas och båtar. Massa äventyr och många fler kommer det bli. Ett äventyr håller vi på med just nu och det kan komma att bli det mest värdefulla äventyret för oss. <3
6 år av kärlek, men det här är bara början av vår livslånga kärlek tillsammans! 
Älskar dig nå otroligt Fredrik! Nu och för alltid, det ska alltid vara du och jag. Tillsammans är vi starka och utan dig, inget jag <3 
ÄLSKAR DIG FREDRIK MATHIAS BENGT HOLMGREN! <3
 
 
 


25 Februari 2014-Ledig dag.

Tjoho i stugorna! =) 
 
Första dagen på praktiken igår gick super bra. Inte speciellt mycket att göra, men det var ändå skojj. Fick mest lite introduktion och sånt där igår, lite papper att skriva på och mest kolla. Kommer bli super bra det här, känner det på mig. Jätte gullig personal och väldigt bemötande. 
Idag blev jag ledig då min båda mina handledare var ledig idag. (Kommer ha två stycken att gå med under dom här veckorna) Men imorgon och resten av veckan är det dags igen. Kör två kvällspass imorgon och på torsdag, och på fredag blir det ett dags pass.Ska bli spännande. Kommer nog bli mer att göra. 
 
Igår blev det även två stycken promenader. En till praktiken och en hem. Sammanlagt ca 6km. Toppen ju att det inte är så långt till min praktik och att jag kan gå dit om jag vill. Dock gick jag ju i fel skor på dessa promenader så har sjukt ont i fötterna idag. Blir att ta jumpadojjorna nästa gång. Ska hämta en cyckel hos mamma och pappa ikväll som jag ska låna. Då kan jag cyckla till och från praktiken istället. Går ju lite snabbare, men ändå bra motion. Dom dagar jag jobbar dag så börjar jag dessutom kl 7 på morgonen och då har jag ingen lust att gå dit, då passar cyckeln bra. Det dagar jag jobbar kväll, så slutar jag vid 21 tiden och då har Pälsk sagt att han ska hämta mig. =) 
 
Sååå, idag är jag hemma och tänkta fixa lite här hemma. Diskmaskinen är igång, kommer nog bli en till då man knappt såg diskbänken för all disk som hamnat där under helgen.. Ska väl fixa med tvätten också och sen försöka få lite pluggande gjort. Lika bra att passa på nu när man fick en extra dag ledig. Hade ju planerat in praktik varje dag denna vecka. 
Var btw sjuuukt trött imorse. jag sa till Pälsk igår att jag skulle gå upp med honom i morse och imorgon/på torsdag bara för att komma in i en ny rytm och orka upp dom dagar jag börjar kl 07. Haha, tjena! Jag vaknade knappt av att han gick upp, vaknade till och gick upp på toaletten och la mig sen igen och tok sov fram tills strax innan kl 9. Haha.. Imorgon blir det andra bullar, då ska jag upp när Pälsk går vid 06-tiden. Måste börja vänja kroppen med det igen. Jag är ju egentlgien en morgon människa, så ska nog inte bli några problem, bara jag kommer in i det. ;P 
 
Nej ni gott folk.. Nu ska jag klä på mig,göra mig en till kopp kaffe och börja fixa lite här hemma. Kom på att det skulle behövas dammsugas här hemma också. Ingen rast,ingen ro, som min kära far brukar säga. =P Haha.. 
 
Puss och Kram! <3
 
Lyxade till det med en mocha kaffe igår kväll... ^^ 
 
 

24 Februari 2014- APL dags!

God morgon, god morgon.. Hör fåglar sjunga sent, god morgon,god morgon till eeeeer! =)
(Bästa Kathrine's morgon sång till Central eleverna nästan varje morgon.Saknar!)
 

Japp, GOOOOD MORGON! Idag är det en stor och spännande dag.. Kanske den största i mitt liv, haha, nä nu ska jag inte överdriva och ta i så jag spricker. ;P Haha. 
Nä, men idag är det faktiskt en spännande dag. Det är dags för nivå 2's APL(praktik) och den här gången har jag hamnat på ett super bra ställe här i byn, nämligen Humlegården som är ett habelitering/rehabiliterings boende typ. Om jag ska vara ärlig så har jag inte så jätte stor koll på stället, mer än att jag vet att det är mycket rehabilitering där. Tror jag, eller? Haha.. Har bara varit där en gång och då var jag där och hade en mini-konsert med lite sång elever från Kulturskolan och det här var när jag gick i typ 7an.. =P 
 
Jaja, blir nog bra. Har gjort iordning en matlåda både tills idag och tlls imorgon, och mellanmålet är nerpackat. Av nån anledning så skulle jag ha med mig mellanmål.. 
Blir en promenad ner till praktiken, inte alls långt ju då det bara ligger nere på "stan". Tar väl typ 20-30 min och gå. 
 
Nu är frukosten uppäten och jag måste börja göra mig klar så jag slipper stressa sen. Börjar kl 9, men ska gå strax efter kl 8 för att vara på säkra sidan och som sagt slippa stressa. 
 
Puss och kram! 
 
(Helgen får jag berätta om senare) 
 
 

22 februari 2014-Underbara lördag.

Halluuuu! 
 
Varför ska man alltid vakna gööör tidigt när man får sova och kan sova hur länge man vill i stortsätt? 
Vaknade klarvaken runt 7-tiden i morse och när jag hade legat och försökt somna om i ca en halvtimme utan resultat så gav jag upp.. Det fick bli en tidig lördags morgon och jag satte igång direkt med lite hemma sysslor. Drog i gång både disk och tvätt maskinerna, gjorde mig en god frukost, tände lite ljus och mös sen i soffan framför lite OS. 
Pälsk hann bara vara vaken ca en timme innan han åkte ut till sitt kära garage, vilket egentligen passade mig väldigt bra idag, för då jag inte blev klar igår med skoluppgiften jag påbörjade igår så tänkte jag sätta mig med den idag och göra klart den för att kunna skicka in den, och vet ni vad... ? Den är klar och inskickad nu =) Tjohoo, Äntligen! Nu är det bara samla nya krafter och på't igen med nästa uppgift. Ser ut som att det blir en studieuppgift i Vård-och Omsorgsarbete här näst. 
 
Funderar starkt på att ta en uppfriskande promenad innan jag gräver ner mig i skoluppgifterna igen. Det är ju så underbart fint väder ute idag. Riktigt vårväder =) All snö som kom igår och i förrgår är typ redan borta.. 
 
Ikväll verkar det bli grillmiddag hemma hos familjen Tjernberg/Holmgren, blev ingen tacos igår nämligen. Blev 1,5 timme på Löwet närakut istället med Elina som var hängig... =( 
 
Hepp, ut i solen va det ja =) 

21 Februari 2014-Pluggfredag

Hejsan Hallå! 
 
Idag har jag haft fullt upp med pluggande hela dan och är typ inte klar än, men på god väg. 
Har suttit med Specialpedagogiken och nu som först åt jag min lunch. Har dock druckit en väldans massa kaffe under dagen, så har inte gått någon nöd på mig. 
Sitter just nu och smuttar på en Celsius cola och kollar lite på hockey.. Sverige-Finland 2-1 just nu. 
 
Idag är det fredag och planen var/är att vi ska käka tacos med familjen Tjernberg/Holmgren. Men jag har glömt att ta fram färsen så får se hur det blir. Typiskt mig, har varit helt inne i mitt pluggande hela dan.
Det har snöat heeeeela dan och nu typ snö/regnar det.. Kan det inte bara bli sol och vår nu!? Vill kunna gå ut utan att dra på mig stora vinterjackan... 
 
Har inge mer och säga för nu. Så....Heipa Hej! 
 
 

Mysdag med mor.

Snacka om att jag och mamma verkligen har strosat runt idag. 
Ingen stress, bara lugn och ro. Men man blir fan svettig av att gå i affärer och kolla och prova kläder..
 
Varit en jätte mysig dag och jag har gått plus med både kläder och mat. ^^ 
Mamma är expert på att skämma bort mig och jag är expert på att linda henne runt mitt lillfinger.. Thi hi.. 
Blev ett par jeans,ett linne, två par trosor och ett par mjukisar, och så mat hem såklart. Hon är för underbara min kära mamma. <3 
 
Verkade som att hon ville skämma bort hela familjen idag, för det va då inte bara jag som skämdes bort. Pappa,lillebror och farmor också. Icke att förglömma. 
 
Nu får det bli lite tv och en celsius.. 
 
 

20 Februari 2014-Vinterland

God morgon! 
 
Här sitter jag med mitt kaffe och hade tänkt att bara ta det lugnt idag, se nån film och fixa lite här hemma. Men dom planerna ändrades snabbt. Min kära mor ringde och frågade om jag ville ha en "mor-och dotter mysdag" idag. Hon skulle tydligen upp till Eurostop(Maxi) och ville att jag skulle följa med. Klart jag hakar på henne, då kan även jag passa på att handla lite. 
 
Tog mig en sovmorgon idag och vaknade när Pälsk skickade ett sms vid 9tiden. När jag gick ut i köket möttes jag av ett underbart fint vinterland utanför fönstret. Det måste ha tok snöat inatt, för igår när vi la oss så var det grönt och barmark, nu är marken täckt av snö och ganska mycket snö dessutom. Vart kom detta ifrån, var inte våren på väg? 
Aja, lite snö till kan man väl gå med på, det är ju faktiskt fortfarande februari så det ska ju vara snö nu. 
 
Gjorde en svamp omelett med knaperstekt bacon till frulle, självklart en kopp fet kaffe också. 
Ställde mig på vågen imorse bara för att, kan inte hålla mig ibland, och på vågen visade det -1kg sen i måndags. Det går fan bra nu asså =) Snart har jag nått mitt första delmål, har bara -3kg kvar.. Woop Woop! 
 
Nej, man kanske skulle ta och göra sig iordning. Mamma skulle visst komma vid kl 11 och jag sitter här i morgonrock och ganska nyvaken.. =P 
 
Have a nice day ! 
 
 

Städa,Städa...

För att få ut mina aggresioner som dök upp när jag insåg att jag inte skulle kunna åka och jobba dom där timmarna idag, så drog jag fram dammsugaren och tog en sväng om med den. Fick nåt jädra städ ryck och började städa undan lite här hemma, fixade tvätten och disken också. 
Ni som känner mig vet att det inte händer spec. ofta att jag drar fram dammsugaren, så detta var bara av ren aggresion. 
 
Har fått i min lite att äta ialf. Kyckling från igår. Men nu är det sängen som gäller, för nu har alla mina krafter tagit slut för i dag. 

19 Februari 2014- Så irriterande!

Idag, va dagen då jag skulle till Hällsboskolan för att jobba lite. 
Har sett fram emot denna dag sen dom ringde och frågade om jag kunde jobba förra veckan. Skulle bli kul att träffa ungarna igen och göra nånting annat än att bara gå här hemma, vara nergrävd i skolarbete eller bara glo in i väggen, och sen behöver jag ju pengarna mer än nånsin just nu... 
Men vad händer!? Jo, vaknar med typ magsjuka och har fått springa på toaletten typ hela morgonen!!! Faaaan! Blir så less. Varför ska allt bara gå emot mig för hela tiden? Behövde verkligen dom här timmarna! Suck.... 
 
Det värsta är att jag vet att jag sätter dom lite på pottan där borta nu. Vet att dom verkligen behövde mig, och dom ringde tillomed igår kväll och frågade om jag kunde stanna en timme längre än vad som var sagt + att jag skulle få vara själv med 4st elever under hela eftermiddan. FAN! Känns fan inte bra det här, vill bara lägga mig i sängen och dra täcket över huvudet igen och sova bort hela dan...
 
Nä,Blä på denna dag!
Jag återgår till sängen och tänker stanna där ett bra tag... 
 
 

Hur många kramar finns det i världen?

Har precis kollat klart på filmen Hur många kramar finns det i världen?, verkligen en bra film som speglar en funktionshindrads vardag. Det var många gånger under filmen som det kom någon liten tår. 
Underbara människor! Blev även en dunder frukost till filmen.. 
 
"Läkarbesöket" imorse gick super och handlingen likaså. Som en försenad födelsedags present av farmor fick jag handla hem lite mat och det viktigaste. Både jag och Pälsk tyckte det var bättre än att få en pryl. Så nu har vårt kylskåp lite i sig igen. Super tack snälla farmor! <3 
 
Ska slänga in en tvätt nu och sen blir det nog en kopp kaffe till framför lite tv. disken skulle nog behöva fixas också. 
 
Hej sålänge! 
 
 

18 Februari 2014-Tidig morgon...

Det är inte ofta jag bloggar såhär tidigt. Det händer väl typ om jag ska jobba eller har skola eller nåt sånt, men så är det inte idag. 
Jag jobbar inte idag och det är ingen skola, men är uppe med tuppen iallafall. Ska nämligen iväg och göra ett sånt där cellprov som vi kvinnor måste göra ibland. Är det vart 4e år ? 
Jaja, mamma ska också dit så hon och farmor kommer och hämtar mig vid 8.15, när vi är klara där så blir det lite mat handling på willys. Ja, farmor är ju som sagt på besök hos mina föräldrar och för att hon ska slippa sitta sjläv hela dan så ville hon följ med mig och mamma. Klart hon får det.
 
Är nå sjukt trött och känner mig lite hängig. Vet inte om det är så att jag håller på och bli sjuk eller vad det är, för igår kom ett illamående och ont i hela kroppen från ingenstans. Det sa bara POFF så kom det och jag fic klägga mig i sängen och vila i ca 3 timmar. Skit konstigt... Hoppas bara att jag inte ska bli sjuk nu som alla andra. Jag jobbar imorgon och har inte tid med att vara sjuk.. 
 
Nu är det dags för lite frulle. Men inte sådär jätte hungrig så får bli en fet kaffe. (Kaffe med grädde)
 
Just ja.. idag har vi ett födelsedagsbarn. Grattis Anna på 24års dagen! =) <3

Psykiatri-måndag.

ÄNTLIGEN! Verkligen ÄNTLIGEN, är jag klar med första studieuppgiften i Psykiatri 1! Suttit hela morgonen med detta..
Nu ska den bara skickas in och det är nu problemet kommer. Min skolmail funkar inte så jag kan inte skicka in uppgifter... Gaaah! Har försökt få tag i dom som sköter detta och dom har sagt att det ska lösas. Jaha, vilket århundrade då!? Det har inte funkat på flera veckor och detta har ju gjort att jag ligger efter tok mycket! 
Har skickat 2st lite mer aggresiva mail, från min privata mail, idag till dom som sagt at dom ska lösa detta, men nääää inget svar.. Blir så less! 
 
Aja, så fort skolmailen kommer igång så är det jag som bombar mina lärare med inlämningar. 
Har iallafall kunnat skicka in första inlämningen i Vård-och omsorgsarbete idag. Kunde göra det via mina vanliga mail och fick svar ca 10 min senare. Fick ett D+ i betyg på den inlämningen. =) Tjoho! 
 
Asså, det är nå sjuuukt fint väder ute,riktigt vårväder. Så nu tänkte jag nog faktiskt ta en liten promenad.
Fast kanske borde äta nåt innan. Har bara fått i mig två koppar kaffe med kokosolja änsålänge idag. Fast jag är inte sådär jätte hungrig heller. Kanske räcker med en lchf muffins och min Celsius cola ? =) 
 
 
 
 

17 Februari 2014-Födelsedags helg!

God morgon, God morgon! 
 
Idag är det inte bara ny vecka, utan idag är det även min första vecka som 26åring =) Tjohooo!! haha..
I lördags blev jag 26 och det firades med lite födelsedagsfika och en mysig och smarrig middag på kvällen med det finaste jag har, Pälsk. Han gjorde iordning baconlindad fläskfilé med wok-grönsaker som han hade haft lite vin,cream fraiche, kokosolja och massa annat gott i. Blev verkligen super gott! Tack Älskling <3 
Dagen blev helt ok, visst hade jag velat göra nåt på kvällen, bowling var planerat med blev inte så. Men middagen och mello myset funkade perfekt. 
 
Tack även till alla som kom hit och firade mig och ni som har grattat mig lite överallt. Ni är bäst! <3
 
Så, nog om min födelsedag. ;P Igår hände det saker här hemma ska ni veta. Vi bytte köksbord+ stolar med Anna och Sebbe, så nu har vi ett super fint vitt köksbord med tillhärande stolar. =) vi gjorde även om lite här i sovrummet och ett databord ställdes in här. Inget jag egentligen ville, men Pälsk fick sin vilja igenom.. Envisa karl ;P 
Vi käkade även middag hos mina föräldrar och Pälsk klippte mamma,lillebror och min farmor som är hos dom på besök och ska vara där tills på typ onsdag. Dom håller på och renoverar hennes lägenhet nämligen. 
 
Idag är det PLUGGA som gäller! ska gå över till Annelie vid 10 tiden och låna henens Psykiatri bok och sen blir det Psykiatri för hela slanten resten av dagen. Ska försöka få in en pw under dagen också. 
Efter att ha stått stilla på vågen i ca en måndad så visade den äntligen ett annat resultat i morse när jag ställde mig på den. -1,5kg sen förra veckan! Äntligen börjar det hända nåt.. 
 
Måste ju även passa på att tacka Angelica för den nya fina headern hon gjort till mig. Visst blev den fin ? =) 
 
En kopp kaffe till och sen blir det att sätta fart på denna dag! 
Slänger upp lite bilder från helgen/ alla <3's dag... 
 
Detta kom Pälsk hem med i fredags (alla <3's dag). Han är ju bara för söt och sa :"Det är faktiskt tanken som räknas" <3
 
 
 
 

Pw och hemmaträning.

För att få bukt på min huvudvärk så gav jag mig ut på en kort, men rask pw. Det släppte faktiskt. =) 
När jag kom in från min pw så drog jag fram yogamattan och körde lite hemmaträning. 
Situps,rump övningar och lite strechning.. 
Det kanske inte var värsta hårda träningspasset, men eftersom att jag inte tränat nånting på ca 4 månader så behövdes det inte mycket för att jag skulle få upp flåset och pulsen. Men bättre än lite träning än ingen alls. =) 
 
Har precis fått i mig lite frukost. Stekt ägg,knaperstekt bacon och keso. Mums i magen! 
Nu får det bli en dusch och sen ska jag fixa lite här hemma tror jag. Kommer ju folk hit imorgon =) 
 
 

14 Februari 2014- ALLA HJÄRTANS DAG !<3

Idag är det en väldigt fin och bra dag! 
Det är alla <3's dag, och inte nog med det, idag har jag och min underbara karl varit förlovade i  5år! <3
Finns inte ord över hur mycket jag älskar dig,Fredrik. Om ca en vecka har vi även varit tillsammans i 6år. Många fina och underbara år ska det bli <3
 
Icke att förglömma, EMILIA fyller ju 4år idag också. =) Grattis finaste och bästa Emilia på din dag! <3
 
Idag är det egentligen skola för min del, men då jag mått dåligt i några dar nu, med huvudvärk,yrsel,trött och illamående så stannar jag hemma idag. Vaknade med en dunder huvudvärk och värk i hela kroppen. Lovar att jag kommer åka på den där influensan som alla har just nu. Eller som Madde L, "lillasyster influensa" som hon tydligen har haft i några dagar..
Aja sålänge jag inte ligger däckad imorgon så gör det inte mig nåt, eller jo, på onsdag kan jag inte vara sjuk heller, för då ska jag förmodligen jobba på Hällsbo. =) Dom ringde igår och kollade om jag kunde, men får besked idag om hur det blir. 
Men så idag ska jag ligga här hemma. Ska försöka samla krafter till att städa lite, kommer ju massa folk hit imorgon på lite födelsedagsfika. 
Annars blir det nog en lugn dag. Får se om man blir nå uppvaktad av Pälsk senare idag när han kommer hem.. ;P haha..
 
Dags för frukost snart känner jag. Magen börjar kurra. 
 
Önskar alla en trevlig och glad alla <3's dag! Kärlek till er alla! 
 
 

 
 

Snark....

Om jag var trött imorse så är det inget mot vad jag är just nu...
Hela dagen har varit seg och jag har gått på halvfart både när det gäller aktivt och lyssnande under dagens lektion. 
Va flera gånger då jag kom på mig själv med att inte alls lyssna på fröken Desireé.. Fick mycket skrivet iallafall, så kan ju läsa igenom mina anteckningar för att minnas vad vi pratat om.. ;P haha
 
Imorgon är det skola igen och en ännu längre dag och 2 lektioner. 
Psykiatri på morgonen/förmiddan och sen Etik på eftermiddagen. Imorgon ska jag se till att gå på lite mer än halvfart och ta med mig nåt energiaktigt.. 
Tänkte se till så att denna dag är slut fort så att jag kan vakna med nya krafter imorgon. 
 
Imorgon är det ju också Alla <3's dag + att vi firar 5 år förlovade =) Jippi!! 
Nä, ska stänga ner datorn och gosa ner mig i sängen framför tv'n och invänta Pälsk... 
 
På återseende! 
 
 

13 Februari 2014- TRÖTT!

Sov inge vidare inatt. Kände mig hängig i går kväll med yrsel,huvudvärk och lite illamående. 
Tog mig ett glas vitamin och då släppte det lite. Tror att det är kroppen som säger ifrån då jag inte ätit sådär jätte bra denna vecka. Levt på typ ägg, kyckling och brocolli hela veckan och förra veckan hade jag ju en riktig kyckling vecka och åt typ bara det.Det positiva med detta är att när jag ställde mig på vågen för en stund sen så har jag minskat ca 2kg sen i måndags, är det ens möjligt att gå ner så "mycket" på bara 3 dagar? 
Ja, jag är ju super glad över viktminskningen, men känner mig inte på topp just nu direkt. Hit med vitaminer och lite järn så ska det nog bli bra =) 
Laddat upp med ett stort glas vitamin och en stor kopp kaffe för att orka med dagen...
 
Är verkligen super trött denna torsdagsmorgon och en heldag i skolan står på schemat. Vård-och Omsorgsarbete 2 är det dags för idag. På schemat står det 8.15-16.30, men jag kommer behöva gå redan vid kl14 då vi inte har någon hundvakt och jag skulle aldrig lämna hundarna hemma ensam en hel dag. Svärfar kommer och går ut med dom vid 11.30 där nångång, men sen kan han inte fler gånger. Så därför åker jag hem tidigare. Mina hundar är mitt, och Pälsk's allt <3
 
Asså, är verkligen inte på topp idag känner jag... Skulle lätt kunna somna om nu och sova i flera timmar till. Magen har börjat göra lite revolt nu också...
Nä, dags att rycka upp sig och göra sig klar. Hundarna ska ut en sväng innan jag beger mig också. Mamma kommer vid samma tid som igår typ. Sån tur att jag har henne! <3 
 
 

Specialpedagogik!

Om jag inte var intresserad av detta ämne tidigare så är jag det ju garanterat nu. =) 
Nu var ju visserligen jag redan intresserad av detta, men blev mer intresserad idag efter dagens lektion. Har dessutom en super bra lärare i detta ämne och henne har vi även i Vård-och Omsorgsarbete 2. Toppen! 
Verkligen super intressant och jag känner lite att jag nu står och väger lite mellan intriktningen i nivå 3 som är i höst. 
Då inriktar man sig på ett specifikt område och jag har hela tiden sagt att jag ska välja Akutsjukvård, men nu tvekar jag om jag ska ta Specialpedagogik istället.. Skulle vilja ha båda som inriktning. Hmm, aja har hela den här terminen att komma fram till vad jag ska välja. 
 
När jag kom hem så var jag vrååål hungrig. Åt ju frukost kl 6.30 imorse. Så fick bli ett kyckling lår/ben och två kokta ägg, så nu är jag mätt och ska inta en kopp fet kaffe (kaffe med grädde)
Kollar på curling också. Sverige mot Korea och Sverige leder med 5-3 just nu.. Ska titta igenom mina anteckningar från lektionen,dricka kaffe och se curlingen nu.. 
 
 

12 Februari 2014- Skoldag

God Morgon ! 
 
Idag är det ingen sovmorgon och "ligga och dra sig"-dag, nej nej, idag är jag uppe med tuppen och sitter just nu och äter en frukost som idag är en annan variant än min standard frulle. Idag blir det turkisk yoghurt med frysta hallon, fet kaffet är ju självklart med =P 
 
Som sagt, det är terminens första skoldag idag och det är Specialpedagogiken som startar denna termin. Ska bli väldigt intressant. Är ju lite mitt favorit ämne denna termin. 
Det va dock på håret att jag kunde ta mig till och från skolan idag, men som tur är så har jag ju världens bästa mamma som ställer upp och kör mig då pappa är hemma och hon då kan ta bilen. Underbara mamma! <3 
Va på väg och GÅ till och från skolan, som ligger i Märsta, där ett tag men slipper det nu. =) 
 
Nej, måste äta upp min frukost nu och göra mig klar. Mamma kommer vid 7.30. 
 
Ha D! 
 
 

LCHF Chockladmuffins.

På lördag fyller jag som sagt år och ska då ha lite födelsedagsfika här hemma.
Men eftersom att jag inte äter bullar,kakor,tårta och allt sånt där smarrigt så tänkte jag att jag ska slänga ihop nåt som är á la lchf. Satt och kollade runt lite igår och har nu bestämt mig för att det kommer bli muffins.
Jag kommer såklart bjuda på "vanligt" fika också, men jag vill ju också ha nåt gott att fika med, det är ju ändå jag som fyller år. =)

Tänkte att jag delar med mig av receptet så att ni också kan baka dessa..


Chockladmuffins á la LCHF!

Ingredienser:
50 g smör
50 g 70% choklad
3 ägg (färska)
50 g (1 dl) hasselnötter (jag hoppar dessa då jag är nötallergiker, tar istället mandelmjöl)

Gör så här:
Hacka hasselnötterna.

Vispa ägggulorna poröst och länge.

Smält chokladen tillsammans med smör (i mikron, översmält inte då kan chokladen bränna sig, utan smält inte helt och rör det sista. Går att köra även på tining).

Vispa äggvitorna väl och hårt för sig tills man kan vända på byttan.

Blanda äggulorna, hasselnötterna(mandelmjölet) tillsammans med choklad- och smörblandningen.

Vänd sedan ned äggvitorna försiktigt i blandningen.

Häll upp smeten i muffins/bull-formar med en sked.

Grädda i ugn cirka 20-25 minuter i 150 grader.

Servera med grädde och bär! =)

 

Dessa ska jag göra på lördag morgon och bjuda mina gäster på. Hoppas dom går hem hos gästerna bara. =P 

Man kan även blanda hela äggen istället för att dela upp vitan och gulan. Då blir det mer en kladdkakemuffins. Jag har inte bestämt än vilken variant jag ska göra, låter godare med kladdkakemuffins, men vi får se. 

 

11 Februari 2014- American breakfast

Det kan ni skriva upp! 
För att variera mig lite så bytte jag ut min smoothie mot knaperstekt bacon nu till frulle. Sen i vanlig ordning 2 kokta ägg med smör och fet kaffe. Skulle nog ha stekt äggen också för att få den där riktiga amerikanska frukosten, men men fick bli kokta. Kanske slår till på stekta imorgon. 
 
Vaknade med illamående men det gick över så fort jag åt, så antar att jag bara vara hungrig. 
Diskmaskinen är igång och på tv är det snart dags för damernas final i Ski Slopestyle. Vi har en svenska med i finalen så blir att hejja fram henne, även om hon kanske inte är så tippad på en medaljplats vad jag har förstått. Men hoppas ska man ju alltid =) 
 
Annars så blir det en lugn hemma dag. Ladda upp inför kommande skoldagar med att packa väskan och läsa på lite. Först på tur imorgon står min favorit kurs denna termin, Specialpedagogik. Verkligen super intressant och det är ju det jag vill jobba med i framtiden. Ungdomar/barn med funktionshinder. så den här kursen ska jag satsa på höga betyg, iallafall ett C(vg) vore ju skojj. 
Ska väl fixa lite tvätt och så idag också. Ta en promenad med vovvarna. 
 
Dags att fylla på kaffekoppen och se finalen som nu har börjat.. Hejja Sverige! =) 
 
 

10 Februari 2014- Power måndag.

God Morgon, God Morgon! 
 
Här var vi uppe med tuppen och det verkade som att jag skulle hålla mig vaken men efter att ha kollat ca 15 min på curling(herrar) som gick på tv kl 06 imorse så somnade jag och sov läääänge. 
Hade bestämt mig redan igår att jag skulle ta en morgonpromenad idag och sen en god frukost. 
Sagt och gjort. Va kämpigt att komma iväg på min lilla morgon pw först, då hörlurarna till telefonen inte fungerade och jag insåg att det skulle bli en pw utan musik. Va på väg att ställa in promenaden, men sparkade mig själv i röven och kom iväg. =) 
35 min och lite över 3km blev det. Ganska nöjd faktiskt då det är första långa power promenaden på ca 4 månader. Så skönt att vara igång igen! 
 
Nu har jag precis fått i mig 2 kokta ägg med smör på och sitter nu och slurpar på mitt fet kaffe (Kaffe med grädde) och min super smarriga smoothie som består av hallon,mango,björnbär,kokosvatten och grädde. Såååå gott! =) 
 
En lite andledning till denna power morgon är att jag ställde mig på vågen i morse, som jag gör varje måndagsmorgon, och nu har jag stått stilla i 3 veckor. Inget händer, varken ner eller upp.. =/ Jag antar att det är för att jag inte tränar spec. mycket just nu, deffinitivt inte lika mycket som jag gjorde förra året, så därför vill jag nu komma igång på riktigt och då mitt gymkort inte funkar för tillfället så får det bli promenader och hemma träning och såklart boxningen.
Hoppas att det hänt nåt till nästa veckas vägning, annars kommer jag ju typ börja gråta... 
 
Det är skolvecka denna vecka också. Ons-fre är det som gäller, så idag och imorgon måste jag få till lite pluggande. 
Men nu ska jag luta mig tillbaks här i soffan med mitt kaffe och min smoothie och kolla på våra svenska tjejer i curling. Möter just nu Storbritanien och leder med 3-0. =) Hejja Hejja ! 
 
Vill ni veta en sak.... ? ^^ Jag fyller 26år på lördag :)
 
 

4e plats.

Nähepp.. Det gick inte vägen bara för att han hette Sven och var svensk.. =( 
Hamnade precis utanför pallplats, på 4e plats med andra ord. Såg hoppfullt ut när han låg på 3e plats ett tag, men såklart kommer en norrbagge och petar ner oss.. 
Jaja, en 4e plats ska vi väl ändå vara nöjd med.
 
Nu hejjar vi på Kalla som just nu efter 7.5km och skidbyte ligger på 1a plats. =) HEJJA! Fortsätt såhär så har vi vår första OS medalj. =) 
 
Förlåt för allt OS snack, men det är vad min vardag betår av idag och kommande dagar framöver typ. Haha. Ni får hålla er till tåls.. 
 
 
 

8 Februari 2014- OS morgon

Hejja Sverige! 
Har väl aldrig varit sådär jätte intresserad av OS, men när jag vet att en svensk är med och fajtas om guldet så brukar jag titta om jag kan och denna morgon är en sådan morgon. Jag sitter taggad och hejjar. 
Final i Slopestyle just nu och vi har svenska 18 åringen Sven med i finalen! =) Hejja Hejja! =) 
 
Har förövrigt ätit en super smarrig frulle. 2 kokta ägg med smör, en hallon/mango smoothie och kaffe med kokosolja såklart. En riktig lchf frulle. Har tänt lite ljus också morgonen till ära. 
Mamma kommer nog förbi senare. (när nu "senare" är för henne? Förmodligen om flera timmar.)  Hon ska låna gardiner av mig och dricka lite kaffe med mig. Ska få med henne ut på en promenad också tänkte jag. 
 
Ska fixa lite här hemma idag också och förhoppningsvis så kommer jag iväg på box träningen i eftermiddag. Vill verkligen gå på den, men hänger på Pälsk... 
 
Dags för kaffe nr 2 och Slopestyle.. Hejja Sven! Hejja Sverige! 
 
Kom på det nu.. Är det inte lite kul att han heter Sven och kommer från Sverige,svensk ? =P Haha.. Det där är som upplagt för guld =) 
 
 
 

Fredagsmys.

Som jag skrev tidigare så skulle min kära mor komma hit med tvättmedel och jag skulle ta en promenad och möta henne på vägen. Jo då jag tog en promenad, men nån mamma mötte jag inte upp. Jo, i backen upp till dom mötte jag henne. Haha. Hon började gå när jag redan var framme hos dom och då orkade jag inte gå tillbaks hela vägen så sa "Nej, gå in igen. Jag går inte hem igen" 
Så blev att jag hängde där en stund tills Pälsk kom och plockade upp mig. Tänk om min kära mamma kunde lära sig och va liiite snabbare nångång. Hennes tidsperspektiv är ju inte super bra asså..
 
Nåväl, jag fick mig en 30 minuters promenad och det blev 2.6 km och 199 brända kalorier. Inte illa pinkat. Då jag inte ätit nån lunch när jag kom fram till mamma och pappa så tog jag mig två kalla grillkorvar och en kopp kaffe. Super lunch ju. =P 
 
Väl hemma så gjorde Pälsk iordning nudlar till middag och jag som inte va speciellt hungrig väntade en stund med min middag och satte igång en tvätt istället. Pälsk åkte ut till garaget och är där just nu med min kära far. 
Nu sitter jag här i min ensamhet och kollar på OS-invigningen med ett glas citronvatten och tända ljus. Åt för en stund sen min middag som fick bli korv och ägg pytt med lite brocolli och cream fraiche. Blev proppmätt! Det bästa med LCHF, man blir så mätt och är mätt länge. =) 
 
Nu ska jag bara sitta här och mysa för mig själv och invänta Pälsk. Skulle va gott med ett glas vin, har ju en flaska Moberg i skåpet. Men näää, mitt citronvatten funkar, kanske gör mig en kopp te senare..
 
 
 

Coffee!

Jahopp.. Då satt man här i soffan utan att ha nåt att göra. 
Egentligen har jag väl massor att göra, men inget jag orkar med just nu. 
Skulle behöva tvätta, men då vårt tvättmedel är slut så går inte det. Har bara ett tvättmedel som är för vittvätt och det är mörktvätt jag skulle behöva tvätta. Därför väntar jag på mamma som ska komma förbi med lite tvättmedel åt mig. Men vilket årtionde det blir vet man aldrig. Hon är ju inte direkt snabb den där mamman.. 
 
För att bota min äckliga huvudvärk som kommit så har jag gjort mig en kopp kaffe med en tesked kokosolja i för att göra den mer LCHF:igare. Smakar faktiskt helt ok och oljan blir som balsam för läpparna. Två flugor i en smäll, eller nej tre flugor i en smäll blir det ju. Kaffe+LCHF+vård för läpparna = Awsome! =) 
 
Har flyttat iordning på lite saker här hemma. Bytte plats på en blomma och vår "stora" vita ljuslykta. Guuud vad jag e duktig. ;P Pälsk kommer bli så stolt över mig. ;P haha 
 
 

7 Februari 2014- Freeeedag!

God Morgon! 
 
Förlåt att det inte blev nåt inlägg igår. Om jag nu måste be om ursäkt för det? Hmm.. 
Jaja. Spenderade gårdagen hemma hos Annelie och tanken var att vi skulle plugga, meeen blev mest tjatter och massa annat. =P Jag skrev ned två rader i mitt block typ. Haha. Men det var en trevlig dag. Blev bjuden på lite fika också och massa kaffe. Vi ska på't igen på måndag eller tisdag och då MÅSTE vi, iallafall jag plugga. =P 
 
Idag tog jag en riktig sovmorgon. Va uppe vid 06-tiden med Pälsk och slog på tv'n, men insåg snabbt att jag var för trött för att kolla å tv. Så stängde av den och somnade om. Vaknade till när Pälsk ringde vid 8, men sov sen till 9.25. 
Asså shit, nu är jag där igen.. Berättar om hur jag sovit denna morgon och klockaslag. Fan har jag inge roligare att berätta eller iallafall mer intressant? Haha.. 
 
Idag blir det.. hmm inge spec. Mamma kommer förbi senare och jag funderar på att ta en promenad och möta henne. Måste verkligen sätta igång med promenaderna igen. Imorgon är det box träning och jag SKA gå! 
Blir en lugn och skön hemma dag idag. 
 
Aja, nä, vet inte vad jag ska skriva mer, blir ändå bara nå tråkigt. 
Så på återseende gott folk! skriver kanske senare igen! 
 
 

Skönhetstips och tvätt.

Då jag är rastlös och i brist på annat så testade jag ett litet skönhetstips som min underbara vän Frida delat med sig av på sin blogg. Ni hittar hennes blogg HÄR
 
Det jag testade var koncentrerad citronsaft som jag hällde på en bomullspad och sen lite socker på detta. Gnugga in i ansiktet och skölj sedan av med vatten. Inte runt ögonen dock. Blir inte så kul då kanske =P  Hur enkelt som helst, och mycket billigare än alla krämer och shit. 
Tvättade av ansiktet med varmt vatten nån gång innan denna behandlig för att öppna upp porerna.
Visst, det svider lite av citronen, men huden blev len och fri från smuts. Ni anar inte hur mycket det var som fastnade på bomullspaden.. 
 
Det här ska jag börja köra med nångång i veckan. 
Tack för tipset Frida! =) 
 
När jag ändå var inne i badrummet så passade jag på att göra rent handfatet och plocka ur tvätten som låg i torktumlaren. Skulle precis slänga in en tvätt när jag såg att den stoora kartongen tvättmedel som Pälsk tog hem från jobbet igår var för vit tvätt och med blekmedel i. Men åååh, jag som skulle tvätta mörk tvätt idag! 
Är det nån som vet om det funkar att tvätta mörka kläder med tvättmedel som är för vit tvätt? Måste verkligen tvätta idag.. 
 
 
 
 
 

5 Februari 2014- Rastlös

God morgon rumpnissar! 
 
Idag vaknade jag "tidigt" och klev upp innan klockan slagit 9.00. Haha. Shit va tråkig jag är. Som att ni skulle bry er om när jag vaknade och hur det gick till. =P Haha
För att vara ännu mer tråkig så ska jag berätta om min super smarriga och mättande frukost. 2 st kokta ägg, 2st finn crisp med mycket smör och räkost och en kopp kaffe med grädde. Så nu vet ni det också. Haha, asså shit! 
 
Som ni kanske förstår så har jag sjukt tråkigt denna morgon och är grymt rastlös. Vill hitta på nåt, men vet inte vad. Vill röjja upp här hemma och typ möblera om, men orkar inte och vet inte hur. Skulle vilja ta en promenad, men inte ens det har jag motivation till. Kanske om en stund, men inte nu. 
Såå, Just i detta nu har jag Glee på i bakrunden och väntar på att gårdagens Paradise avsnitt ska läggas upp. Varför har det inte lagts upp än på tv3play för? *Morr* 
Vilka problem jag har asså. Haha. Dagens i-landsproblem, Varför har dom inte lagt upp gårdagens Paradise avsnitt på tv3play? Haha..
 
Förlåt för mitt lite flummiga inlägg idag. Men jag orkar verkligen inte anstränga mig och skriva nåt "snärtigt" och allvaligt. =P
Man kanske skulle ta och plocka upp lite bajs från tomten som kommit fram nu när snön börjat smälta. Nej, det är inte jag som poopat på tomten, utan våra små dogisar. Sådeså! 
 
Nä, nu får det vara bra för denna gång, känner att det kommer spåra ur annars. ;P Haha... 
 
 

Kyckling..

Asså, kyckling! Hur gott är det inte?! 
Jag har typ fått nått beroende av kyckling och idag är det 3e dagen jag äter det. 
Åt det till middag både i söndags och igår och idag blev det till lunch.. Sååå gott! 
 
Igår blev det cesarsallad med grillad kyckling och idag grillad kyckling med broccoli,blomkål och cream fraiche. 
Inte nog med att det är så sjuukt gott, man blir ju proppmätt också. Kommer lätt stå mig tills middagen ikväll. Awsome! 
 
Mer kyckling åt folket! =) Haha... 
 

4 Februari 2014- God morgon!

Det är tisdag, en grå och mulen sådan. Men gör inte mig så mycket för jag hade ändå tänkt att bara va hemma idag och fixa. 
Hade först tänkt ta en promenad, men är på tok trött för det. Jag vet vad ni tänker nu. En promenad gör mig nog piggare. Men nä orkar inte idag. Ska göra mina hemmasysslor i vanlig ordning. 
 
Igår hade jag fin främmande. Frida kom över och vi styrde ihop en god lchf brunch. Det blev Fridas frukost, men min lunch. Jag stod för äggen och kaffet och frida hade med sig en smarrig smoothie och majjo. Så, 2st ägg med majjo,en hallon/jordgubb smoothie och kaffe med grädde blev det. Tanken var at vi skulle snacka lchf och titta lite i tidningar o så.. Men blev mest prat om annat. Blir väl så är man inte setts på ett tag. 
Vi bestämde iallafall att vi ska ses nån mer dag i veckan och ta en promenad och fokusera mer på lchf. =P 
 
Tror jag ska rensa bland alla saker idag och lägga ut för försäljning. Det som går att sälja alltså. Vi har så mycket "skit" som bara ligger. Sålde iväg en tavla till Johanna igår och lovade att kolla i förrådet efter fler av den modellen, vet att vi ska ha fler. 
Annars så kommer min dag vara lika grå som vädret. Blir väl lite Glee också antar jag. =P haha 
 
 

2 Februari 2014- Pluggsöndag

ÄNTLIGEN!! 
Äntligen har jag skickat in den första studieuppgiften denna terminen! Den är bara en vecka sen, men vad gör det, den är inskickad iallafall. Det är första inlämningen i Vård-och Omsorgsarbete som är inskickad, nu är det bara att kämpa på med första inlämningen i Psykiatrin också.
 
Vet inte vad som tog åt mig i morse, men jag tog fram blocket och bara började skriva och ca en timme senare hade jag skickat in det. Så skönt att motivationen kommit tillbaks lite.
För att fira detta så unnar jag mig idag lite "lchf glass" som finns att köpa på Ica. Den är utan tillsatt socker och med stevia. Lyxade till med lite frusna hallon på det och en Celsius.
 
Igår va det tacos och mello mys hemma hos mamma och pappa, dock utan mamma då. Måste säga det att jag inte riktigt fattar hur vi svenska folket röstar. Yohio var ju självklar, men hon den andra bruttan som sjöng nån kärleksballad? Asså visst, låten va fin, men hon kommer ju inte vinna hela skiten. Elisa eller Linus skulle ha gått vidare istället.
Efter mellon så åkte vi hem och myste ner oss i sängen och kollade på nån Irene Huss film som gick på tv och sen slocknade vi.
 
Nu skriker tvätten på mig egentligen, men jag ska se ett avsnitt av Glee först innan jag dejtar tvätten. 
 
 
 

1 Februari 2014- Lördags morgon

Då var det ny månad och inte vilken månad som helst, utan "min" månad och även "min och pälsk's" månad. 
Jojomensan! Det här är månaden då jag fyller år, jag och Pälsk firar förlovningsdag (5år iår) + så har vi våran årsdag tillsammans (6år iår). Sen så är det ju alla <3's dag och det är då vi har våran förlovningsdag. 
Så detta är verkligen en kärleksmånad för oss.. =) 
 
Idag är det lördag och jag har börjat denna lördag med att fixa tvätten,disken och ätit en god frulle. Idag blev det två kokta ägg,två skivor salami, lite majjo och självklart en kopp lchf kaffe (kaffe med grädde)
För tillfället så sitter jag i soffan och avnjuter ytterligare en kopp kaffe och ser på nyhetsmorgon. Laddar upp lite inför dagens första box träning på ca ett halvår. Ska bli så skojj och härligt att komma tillbaks och komma igång igen. Förhoppningsvis så hakar Pälsk på och iallafall tittar på. Han plockade ju bort stygnen igår så kan inte slå riktigt, men han kan ju sparka ;) Så hoppas att han följer med. Lördagar är en mix träning med både tjejer och killar, annars är det måndagar som gäller och då är det bara för oss tjejer. 
 
Ikväll är det dags för första delfinalen av Melodifestivalen. Bästa på hela året typ! Love it! Den kommer nog ses hemma hos mamma och pappa fast med bara pappa då mamma är iväg. Blir nog nåt gott att äta också o mys.
Men nu ska jag fortsätta avnjuta mitt kaffe och sen blir det att fixa och trixa här hemma..