Hjärt-kärlsjukdomar.

Blev ingen frukost, inte än iallafall. Tog mig en till kopp fettkaffe.
Istället så tog jag fram lite akutsjukvårds papper och satte mig och pluggade på hjärt-kärlkramps glosorna som vi ska ha test på imorgon. Asså vilka ord! Kommer ju komma ihåg typ hälften, om ens det imorgon när det är dags för glos-testet... =/ Tur att det inte är på liv och död, utan mer ett test för att se vart vi ligger nånstans och vad vi behöver öva mer på. Inget som påverkar betyget eller så.. 
 
Gäller att passa på att plugga när jag har tid över. Pälsk sover fortfarande så. 
Men nu får det nog bli frukost. Börjar bli lite hungrig... 
 
XOXO 
 
 

31 Augusti 2014-Betongmössan på....

Är det inte sjukt irriterande och typiskt att man ska vakna svintidigt när man får sova? 
Jag slog upp mina grön/bruna/blå ögon strax efter 07-tiden. WTF lixom?
Klockan är nu 08.21 och jag har redan hunnit sätta igång en maskin tvätt, en maskin disk, gjort kaffe, kokat ägg och dödat en STOR jävla äckel spindel.. Jag skojjar inte när jag säger att den var lika stor som en vindruva, asså kroppen. Höll på att skita på mig när jag såg den. USCH! 
 
Nu sitter jag här med en kopp kaffe i vanlig ordning och ska snart ta mig lite frukost. Har en liten betongmössa på då gårdagskvällen fick ett glas vin för mycket. Men trevligt va det. Inte ofta man är på krogen med både lillebror, föräldrarna och FARMOR. ;P Tack för en super trevlig kväll! <3 
 
Tack även till David och Therese för en väldigt trevlig bröllopsfest. Maten var super god och ni hade ordnat det där jätte bra. Ni är så fina tillsammans och era barn är så sjukt underbara! Kärlek till er och ett stort grattis än en gång! <3
 
Idag står det "Visning på Wenngarn" i min kalender. Jo, vi ska dit på husvisning då vi funderar på och är väldigt sugna på att flytta ut dit nu när det blivit så otroligt fint där ute. Jag skulle verkligen trivas där och det skulle vara som att komma tillbaks till barndomen igen. Håller alla tummar och tår för att det går vägen och att vi hittar nåt bra. 
Ska se om jag även kan klämma in ett litet träningspass på deras gym när vi ändå är där. Det är fri prov träning där idag och då gäller det ju att passa på. Tanken är ju att jag ska teckna medlemskap där nån gång i framtiden. 
 
Annars idag blir det en lugn dag. Ladda upp inför nästa vecka som för min del kommer bestå av skola imorgon och jobb onsdag kväll och fredag morgon. Tisdagen kommer gå till att plugga och torsdagen lika så. 
 
Ikväll kommer jag sitta bänkad framför tv'n. För ni vet väl vad som drar igång igen ikväll?! =) BIG BROTHER! Äntligen! Har saknat det.. Tyck vad ni vill, men jag älskar det.. Får se om man tar sig dit nån live-sändning. Vore ju inte helt fel, fast då morbror inte jobbar med det denna säsong så har jag inte den stora äran att få "fri-plåtar"(biljetter). Tror jag iallafall.. Ska slå morbror en pling och se efter. ;P haha.. Ja, jag är en BB nörd! B-)
 
Nä men om man skulle ta sig den där frukosten och kanske slå sig ner i soffan framför tv'n en stund. Låter ju som en kanon bra ide just nu. Pälsk ska få sova tills han själv vill vakna. Lika bra för att slippa ett 3e världskrig. ;P 
 
XOXO
 
 
 

30 Augusti 2014-Bröllopsfest!

Lördag morgon och här sitter jag med en kopp kaffe i vanlig ordning. Morgonen 2a kopp för att vara petig. 
Idag är det dags för lite bröllopsfest för David och Therese, ska bli skojj. =) Så glad för deras skull och dom är så fina tillsammans. 
Vi ska åka vid 13 tiden, så än sålänge är det lugnt. Ska väl hoppa in i en dusch om en stund och börja leta fram vad man ska ha på sig... hmm. Då jag har minskat en del i vikt så är typ alla mina klänningar förstora. Men hittar nog på nåt.. Får väl gå naken annars. ;P Haha eller så inte.... ;P 
 
Gårdagskvällen blev som förväntat lugn. Vi deckade faktiskt redan vid 22-tiden då båda var sjukt trötta. Men det betyder ju att vi är utvilade inför denna dag. Eller? =P 
Tog mig en löparrunda igår också. I regnet faktiskt. Hade sån sjukt träningsvärk så tänkte att en runda skulle bota det, men ack så fel jag hade. Har ju fan ännu värre träningsvärk idag i låren och rumpan. Haha.. Så det kan gå. 
 
Jaha, har inte så mycket mer att skriva om denna morgon. Så ni får helt enkelt nöja er med det här.. 
 
XOXO
 
 

 

Palliativ vård.

Jag vet inte om ni minns att jag hade en väldigt dålig 2a termin i skolan i våras? Jag hade ingen motivation eller självdiciplin alls..
Men nu ska ni få höra! Den är tillbaks! Iallafall till viss del. Kanske inte är 100% motiverad, men ialafall till typ 90%. =) 
Har suttit hela förmiddagen med en studieuppgift och den är nu klar och inskickad. Den ska vara inlämnade senast på söndag, men jag har som sagt skickat in den idag. *Tummen upp*
Har under denna vecka skickat in 3 st inlämningar och nu har jag ingen kvar att göra för denna vecka. Med andra ord, jag kan koppla av i helgen och behöver inte sitta och plugga. Så skönt! Visst skulle jag kunna börja med nästa veckas inlämning redan nu, men känner att det räcker för denna vecka. Tar nya tag igen nästa vecka. 
 
Det jag har suttit med hela förmiddagen är en studieuppgift i Palliativ vård. För er som inte vet vad det betyder så betyder det "vård vid livets slutskeende" typ, alltså när man inte har långt kvar att leva. En väldigt intressant kurs, men väldigt djup och vissa stunder lite obehaglig. Men shit vad man lär sig mycket av denna kurs! Det är en kurs som jag faktiskt rekomenderar er att läsa. Även om ni inte vill jobba eller jobbar inom vården så är den här kursen väldigt lärorik, på många plan.. Vi kommer ju alla vara med om att någon närstående går bort nångång. Thats life lixom... 
 
 

29 Augusti 2014-Fredagsmorgon

God morgon! 
 
Så skönt att ha en dator igen. Allt blir så mycket enklare då när det gäller pluggande och annat. sen så kommer jag ju bli mer aktiv här på bloggen nu igen. Tjohoo! ;P 
 
Jag har som vanligt klivit upp när Pälsk gick upp. Gör ju alltid så även om jag inte ska jobba eller har nån skola. Är en riktig morgonmänniska och tycker det är skönare att gå upp tidigt än att ligga och sova hela dan. Man hinner med så mycket mer om man går upp tidigt. Som idag tex, jag har bakat lchf-frallor, satt igång en maskin disk och avnjutit en god frukost framför tv'n, och klockan är bara 8.34. 
Nu sitter jag här med min andra kopp fett-kaffe och ska om en stund sätta igång med lite pluggande. Satt i stort sätt hela eftermiddan igår och fick tillslut iväg en studieuppgift. Vilket betyder att jag nu inte ligger efter och följer min planering. Har en studieuppgift som ska vara inne på söndag och den ska jag se til latt få iväg redan idag. Så slipper jag tänka på den i helgen. hoppas bara att det fortsätter flyta på såhär bra resten av terminen.... 
 
Tränade en sväng här hemma igår. Hade tänkt mig en löparrunda, men då jag fortfarande är lite krasslig så valde jag att ta ett litet träningspass här hemma istället. Idag känns det i låren,armarna och i rumpan, så det lilla jag gjorde igår verkar ha gett lite ändå. =) Ska se om jag tar mig ut på en pw under dagen. 
 
Imorgon ska vi iväg på "bröllop". Pälsk's bror och hans Therese har gift sig och imorgon är festen. Dom gifte sig nämligen borgligt, inga krussiduller alltså. Så imorgon är det dags att fira detta och det ska bli skojj. Dock så vet jag inte vad jag ska ha på mig... Skulle vilja ha en lång klänning, men har ingen. Hmm.. Vill heller inte ha den blå klänningen som jag hade på Tommie och Christines bröllop för nån vecka sen, för den hade jag ju då. Aja, får se vad jag hittar på. Ska leta i garderoben idag och se vad jag hittar. Klänning eller kjol blir det iallafall. 
 
Blir nog en lugn hemma kväll skulle jag tippa på. Är ju party imorgon så. ;P 
Tror jag ska fylla på kaffekoppen och slå mig ner i soffan en stund innan jag sätter igång med pluggandet. Måste fixa lite tvätt också. 
 
XOXO
 
 
 
 

28 Augusti 2014- New laptop =)

ÄNTLIGEN säger jag bara! Äntligen har vi en "ny" dator! Nu kan jag ta tag i allt skolarbete "på riktigt". Nu är det bara lite böcker som saknas. men det ska införskaffas i nästa vecka. Jag klarar mig tills dess. 
 
Det har gått några dagar och det har hänt massa. 
Jag har jobbat mina första kvällspass och min första söndag. Har gått väldigt bra alla dagar och jag känner att jag börjar komma in i allt nu och är "en i gänget". 
Som det ser ut nu så har jag bara nästa fredag inbokad för jobb, och då är det en öppning istället för min kära Pauline som ska iväg på annat. =) Men ska se til lså att det blir lite fler pass i nästa vecka. I need the money! ;P 
 
Nu till nåt helt annat. I lördags va det dags för Lchf-loppet och jag var så super taggad att jag vaknade redan vid 06-tiden på morgonen och satt klar och redo redan vid 7.30. ( Vi skulle åka vid 9.30) 
När vi äntligen hittat dit så blev jag ännu mer peppad av att se alla andra. Mamma,pappa och farmor var med och det ryktades om att även Pauline skulle komma förbi. Stämmningen va på top, gick runt och tog gratis saker, laddade med en celcius och snart va det dags för start. Taggad till tusen sprang jag iväg vid 12.20 tiden och då började det precis regna. Typiskt, men ändå lite skönt. Jag sprang och jag sprang. Jag sprang faktiskt ca 2km innan jag stannade för att gå en stund.. =) Så sjukt stolt och nöjd över mig själv! Vette fan vart den energin och kämparglöden kom ifrån, men jag är grymt stolt att jag ändå sprang så långt utan att stanna. Det har typ aldrig hänt... =P 
Jag sprang mer än vad jag gick och sprang i mål på tiden 38.15. Lite sämre tid än tidigare lopp, då jag har legat på typ 38min blankt. Men men, jag tog mig runt och är super nöjd =) Nåt som peppade mig dom sista metrarna var när jag såg att Pauline stod vid mål och ropade och hejjade! =) Blev så sjukt glad och det gav mig extra kraft att springa sista meterna in till mål. Tusen tack för att du kom min sköna böna! Det betydde mycket för mig ska du veta <3 
Nåt som betyder ännu mer är att du gör mig sällskap på Topploppet nu i September. =) Ska bli så sjukt kul att springa tillsammans med dig, och vi ska va så grymma och peppa varandra längs hela loppet. Vi ska få en bra tid! TAGGA!! =) 
 
Så nu vet ni lite om Lchf-loppet. 
Den här veckan har det varit skolvecka. I alla kurser. Dock va jag hemma i måndags då jag haft hals ont. Knappt haft nån röst och inte kunnat svälja. Så pluggade hemma i måndags. Nu känns halsen mycket bättre och jag laddar om inför helgen och nästa vecka. 
 
Måste också få säga att det gör mig super glad när ni kommer med komplimanger/kommentarer om att jag gått ner så mycket i vikt och är så fin. Det värmer verkligen och göra mig ännu mer peppad och motiverad till att nå mitt mål. Ni är bäst! =) 
Har dom 2 senaste veckorna minskat ca 3kg och jag har nu inte långt kvar alls till mitt mål. =) 
 
Oj, va långt detta inlägg blev. Antar att det är för att jag äntligen har en dator igen och slipper skriva på telefonen. enklare såhär. 
Men nu ska jag fylla på min kaffekopp, kollat lite på Nyhetsmorgon och sen sätta mig med skolarbete. 
 
På återseende gott folk! 
XOXO
 
 
 
 
 

20 Augusti 2014-Kvällspass

Hejsan hoppsan i stugorna!

Några dagar har gått och under dessa dagar har jag antingen jobbat eller haft skola.
Jobbade mitt första morgonpass med Pauline i torsdags och fredagen va också ett morgonpass fast då va jag själv och öppnade. Va skit nervös inför öppningen och att jag skulle va själv i 5timmar. Men det gick super bra! :) Trivs jätte bra och alla är jätte snälla och hjälper mig om jag behöver hjälp.
Idag är det dags för första kvällspasset,16-21 är jag uppsatt på. Samma sak imorgon. Ska bli spännande och se hur det funkar på kvällen.. 😃

I måndags va det första lektionen för denna termin och det va Akutsjukvården som fick starta denna termin. Så nu är vi igång! Nästa vecka är det full skolvecka så blir nog inte mycket jobb nästa vecka.

Nu får det bli en eller två koppar kaffe framför Nyhetsmorgon innan jag gör lite hemmasysslor för att vid 14,50 bege mig till bussen för jobb.

.XOXO






11 Augusti 2014-Nivå 3

God morgon!

Jäkla Pälsk att smitta mig med sin dunder förkylning! Inte vad jag behöver just nu direkt... Suck! Aja,ska ta en kopp te och slå död på förkylningen innan den brutit ut helt.

Idag har jag annat att tänka på. Idag drar nämligen sista terminen igång av utbildningen. Ska bli så skönt att äntligen vara klar i jul och ha en utbildning som förhoppningsvis kommer ge mig ett bra jobb.
Idag är det bara upprop och info om denna termin. Den här terminen inriktar vi oss på ett specifikt område och jag kommer ha Akut sjukvård som inriktning. Inte det jag egentligen vill, men blir nog bra. Får ta specialpedagogiken som enstaka kurs nästa sommar.

Helgen har varit lugn. Kräftis hos mamma o pappa i fredags och då fick jag även träffa min faster för första gången.. 😃 Hon är verkligen en super trevlig,smått crazy och rolig person och det är super kul att hon nu är "en av oss". Välkommen till familjen faster Helene! ❤

Annars har vi inte gjort mycket i helgen. Mest tagit det lugnt då Pälsk varit dålig. Jag har tagit mig en del promenader. En varje dag faktiskt. Måste komma igång inför lchf-loppet som är nu den 23:e. Hejja mig!

O herregud! Måste göra mig iordning och fixa allt. Ska gå till bussen om ca en timme mot skolan.
Later babes!

XOXO








8 Augusti 2014-Morningrun

God morgon!

Var otroligt trött imorse när Pälsk klev upp och jag trodde att jag skulle somna om, men kom på att jag bestämde igår kväll innan jag somnade att jag skulle ta mig en löparrunda på morgonen idag. Så det va bara att kliva upp, lite motvilligt och kämpigt, men jag tog mig upp och gav mig ut på en kort och väldigt seg löparrunda. Tog mig runt iallafall och sprang ju faktiskt mer än vad jag gick. Jo, för inte springer jag hela vägen.. Nää sån bra kondis har jag då inte..

Igår begav sig jag och pappi ut till Arlanda för att hämta ut mitt leg(id) som var klart och samtidigt hämta ut min badge. Så nu har jag både gilltigt leg och badge.. 😃 Fast den där badgen kommer jag ju göra en ny bild till nästa vecka när jag kör mina första pass på Arlanda! För jag går då INTE med på att dom användt samma bild som jag hade på min badge för 3ÅR SEN!! Aldrig!! Ser ju inte ens ut som jag.. +24kg och ser ut som "mamma Scans köttbulle"... :/ Nej nej, det är inte ok! Måste fixa ny bild nästa vecka så att folk ser att det verkligen är jag på bilden..

Ikväll blir det kräftis hos mamma och pappa och vi får även ett efterlängtat besök hem till dom. Min faster som jag aldrig träffat kommer till mamma och pappa idag och stannar tills imorgon 😃 Ska bli så kul att äntligen få träffa henne. Har inte ens vetat om henne förräns för ca 2år sen då pappa "fann" henne. Ska bli spännande! :)

Tror nog att jag ska slänga mig in i en dusch och sen fixa lite här hemma.

XOXO






Bildbomb.

Migränen håller sig kvar och jag ligger fortfarande här i soffan. Har iallafall fått i mig lite att äta, men har mest fått i mig vatten o kaffe.

Tänkte slänga in lite bilder från senaste veckorna som jag lovat. Bilder från Tommie och Cristines bröllop och annat.











6 Augusti 2014-Migrän from hell!

Gårdagen började bra, tills åskan och regnet bröt loss och migränen kom som en blixt från himmlen. Har sedan dess legat med en migrän från helvetet och den ger aldrig med sig! :( Nacken värker också, precis som den alltid gör när jag har migrän. Känns som att hela skallen ska sprängas och ramla av från nacken... Hatar verkligen dessa migrän dagar! Hinkar i mig vatten och kaffe och har en spikkudde som kudde. Det värsta är att jag inte har nå alvedon eller liknande hemma. Pälsk åkte över till mamma o pappa igår kväll och hämtade nå tabletter, men han fick bara med sig 2st som jag tog då.. Ska höra med mamma om hon kan komma över med mer..

Idag tänker jag med andra ord spendera dagen här i soffan. Försöka vila så mycket som möjligt och hoppas på att det släpper.

XOXO

4 Augusti 2014-Back to reality.

Ber om ursäkt för den dåliga uppdateringen senaste månaden, men har haft "semester" med min underbara karl och vi har haft fullt upp varje dag typ.
Det har varit massa sol och bad, grillning, sena sommarkvällar med vuxendricka och såklart ett underbart vackert bröllop mellan Tommie och hans Christine. :) Nu är dom Herr och Fru Törnqvist och vi är super glada gör deras skull och tacksamma för att vi fick vara med och fira deras stora dag. :) Dom var så underbart vackra! <3
Slänger upp bilder senare. Sitter med vår "nya" surfplatta och har inga bilder på denna. Men slänger upp bilder så fort jag kan. Ni måste ju få se hur vackra dom var.

Idag är det back to reality, typ. Iallafall för Pälsk's del. Han är tillbaks på jobbet och semestern är slut. Jag hardock en vecka "semester" till innan allt drar igång igen. Skolan börjar den 11e och jag kommer förmodligen börja jobba från o med nästa vecka. Strulade till sig lite med min badge, eller snarare med mitt leg. Det har gått ut, så kunde inte hämta ut min badge i torsdagsä när jag skulle göra det. Suck! Men idag ska jag och mamma upp till polisen på arlanda och fixa nyty leg till mig, och så fort det kommer så hämtar jag ut min badge och börjar jobba. Så förhoppningsvis börjar jag nästa vecka. :) Ska bli så skönt att ha nåt mer än skolan , och att ha en inkomst igen.

Just ja.. kanske ska tala om att jag nu under "semestern" nådde ett viktmål och dessutom en vecka innan utsatt tid för att ha nått målet. =) So fucking happy!! Så nu är ett nytt mål satt.
Så skönt att det går vägen och jag känner verkligen skillnaden. Både fysiskt och psykiskt.

Dags att fylla på kaffekoppen och börja göra mig fin inför leg.fotot. Kan ju inte se ut som ett spöke på fotot.. ;P haha..

Later babes!
XOXO