31Oktober2013

God morgon!

Ligger fortfarande kvar i sängen men har redan ätit frukost då jag måste fasta mellan kl 07-15 idag. Så fick bli en dunder frukost bestående av 2st lowcrab smörgåsar med ost och skinka, lite rysk yoghurt med müsli och en stor kopp te med en tesked skurin(nyttigt sötningsmedel). Var riktigt gott och jag njöt verkligen, eftersom att jag nu varken får äta eller dricka eller nånting föränns efter kl 15 i eftermiddag.
Varför måste jag fasta idag då kanske ni undrar? Jo i eftermiddag är det dags att ta reda på hur stor/mycket gallsten jag har, och det genom ett ultraljud. Hoppas verkligen att dom också kan hitta en lösning på detta djävulska påhitt!
För att koppla bort att jag är hungrig nu fram tills kl 15 så tänkte jag försöka sova/vila så mycket som jag bara kan. För jag blir hungrig om jag aktiverar mig. Så en lugn förmiddag får det bli.
Mamma och lillebror ville tydligen åka tidigare in till Uppsala och titta runt lite, så innan läkarbesöket blir det en sväng i Uppsala. Men dom ville inte åka förräns vid 12-tiden, så har några timmar att slå död på.

Over and out för now!




Tisdagsmys.

Det är inte ofta jag och Fredrik sitter i soffan tillsammans och har det mys. Men ibland händer det, som nu.
Vi har tänt lite ljus, jag har gjort mig en kopp te och tv'n är på. Visserligen så har Pälsk datorn i knät, men det är mys ändå. :-)

Ikväll har jag ett stort problem! Det är två program som börjar ikväll som jag vill se, och dom börjar såklart samtidigt! Menar såklart "Montazami med vänner" och "Fest hos Bagge/Wahlgren".. Hur tänkte dom där lixom? De kan ju inte gå på både samma tid och dag!! Får se vilket jag hamnar framför. Lutar åt Montazami...

Hörs imorgon babes!
Peace and love <3






Hemmafru.

Efter att ha i stort sätt legat i soffan eller sängen i ca 3 veckor så samlade jag idag kraft och lekte lite hemmafru. 
Jag började med att plugga lite, satte sen igång med att städa köket,satte igång en diskmaskin och har nu fixat med tvätten och slängt in ny tvätt i maskinen som går för fullt. Ska snart dra fram dammsugaren också och bädda sängen.
Märks att jag tappat med träningen, för blir helt svettig bara jag städar lite. Men har hört att städning också är träning =) 
Nu har jag iallafall satt mig ner en stund, känner att den där huvudvärken som jag hade hela dagen igår och i natt börjar komma smygandes igen. Ska ta mig en tablett och kanske lite lunch.. Nä först ska jag ta en sväng om med dammsugaren, sen får det bli lunch..
Skulle fan vilja rensa ur hela lägenheten... Känns som att det bara ligger massa skräp överallt som aldrig används... 
 
På återseende! 

29Oktober2013

Good morgon !

Vilken jävla natt det har varit! Stichs har vid 3 tillfällen velat gå ut, för att käka gräs? Självklart är det jag som har fått gå upp och släppa ut honom.
Jag har haft en djävulsk huvudvärk och sovit kasst. Nu ligger vi här, jag och mina prinsar i sängen och kollar på tv. Bruno ligger som en liten bebis i min famn, på mitt bröst. Så mysigt! Ska nog ligga här en stund till innan jag ska upp och röra lite på fläsket, ta mig ett morgonträningspass, sen blir det att plugga hela dan. Kanske får jag besök av lillebror och Becca. :-)

Ska nog göra mig en kopp te. Köpte ju det nya blåbärs muffins te:et i helgen. Super gott verkligen!
Bruno har nu krupit upp så att han bokstavligt ligger på mitt bröst,under min haka.. Haha, han är så liten att han får plats där :-P

Te va det ja! På återseende!
Min syn för en stund sen.





Bloggappen.

Då har man haft en mysig dag med lillebror och hans söta Becca.
Gled runt i Väsby C, den enda som köpte nåt var Becca. Hon köpte ansiktsfärg inför halloween. :-P Blev en lunch på Burger King och nu sitter jag på Pälsks jobb och väntar på att han ska sluta.

Eftersom att jag fått ny lur, en bättre sådan så tänkte jag att jag kunde ta ner bloggappen igen. Smidigare att blogga från den här luren än från min gamla. Toppen ju :-)

Har en huvudvärk som har hållt i
sig hela dan. Måste vara vädret, är ju storm på ingång. :-/





28Oktober2013

Så var ännu en helg förbi och vi har nu även gått över till vintertid.
Helgen har varit ok. En lugn helg med inte så mycket äventyr. Mest varit hemma. Haft Emila (fredriks brorsdotter) här en hel del då dom har varit på besök hos farfar under helgen. Blev en storhandling igår, men annars inge spec. Käkade super god thaimat i lördags. Godaste på länge! Har myst med Ludde och Jullan också en sväng. 
Jag har fått en ny lur. Tack Martin och Becca för den! =) 
Just ja, lillebror Martin och hans Becca kom ju upp hit i fredags. Så mysigt och skojj att ha dom här uppe i Sthlm. Idag ska vi iväg på lite äventyr till Väsby, men mest bara för att gå runt och kika lite. Jag är snuspank och ska därför inte köpa nåt. Det ända är om jag hittar nåt till Pälsk, han fyller nämligen år på lördag. 29 år. haha, börjar bli gubbe nu. ;P 
 
Det har varit en helg utan gallstens besvär, men helgen började med en allergichock. Mina ögon såg ut som golfbollar så jag gick ner till vårdcentralen där jag fick lite kortison och allergi medicin. Haha fy fan va jag såg ut. Men nu är det bättre och har inte varit några problem under helgen. 
Däremot så vaknade jag med smärta i magen/gallsten, så tog mig en Spasmofen och 2 alvedoner och somnade om. Hade väldigt ont där en stund, men när jag vaknade var smärtan borta. Så skönt när medicinen hjälper och smärtan går över. inte alltid den gör det ju.. 
På torsdag är det dags för ultraljud, då får vi se hur stor denna sten är och vad dom tänker göra med den. Jag hopaps ju att dom tar bort den. 
 
Nej, nu ska jag göra mig klar och invänta ungdomarna, sen blir det en mysdag med dom två söta. =) 
 
Helgen i bilder kommer här. 
 
 
 
 
 
 

25Oktober2013

Ok, gårdagen blev inte riktigt som jag planerat. 
Fredrik fick komma hem vid 12.30 tiden då jag hade en sån smärta i magen så att jag inte visste vart jag skulle ta vägen. Han kom hem och vi hämtade upp mamma som körde in mig till akuten. Där kom jag in ganska snabbt och fick direkt komma in på ett rum och det kollades blodtryck,puls,feber och det sattes in en utfart(nål) i armen som man tog prover ifrån, sen började väntan och smärtan gav aldrig med sig. Fick lite smärtlindring, som inte hjälpte så fick istället morfin och den hjälpte, men efter ca 1,5 timme. Ett tag hade jag så ont så jag trodde att jag skulle dö. Grät som ett litet barn, vred och vände på mig och när morfinet började värka så kom illamåendet,svettningar och tillslut så somnade jag en stund. 
Alla prover såg bra ut och när smärtan hade gått över så fick jag åka hem. Nästa vecka väntar ultraljud och förmodligen blir det operation inom kort då jag har fått "annfall" ganska tätt inpå varandra senaste tiden. 
 
Idag blir det en lugn och mysig hemma dag. Lillebror och hans Becca kommer upp ikväll och ska vara här över höstlovet. Så ikväll ska vi åka och hämta dom från tåget. Underbara ungdomar! Som jag har saknat er! Ska bli så mys att få ha er här uppe ett par dar. <3 
 
Nu tänkte jag förflytta datorn till soffan och kolla på Skilda Världar i vanlig ordning, göra mig en smoothie tror jag också att jag gör. 
 
HEIPA! 
 
 

24Oktober2013

God morgon! 
 
Idag känns magen mycket bättre, har lite ont men inte som igår. Har fått sova hela natten utan värk och vaknade utan värk. Typ. 
Idag har jag iallafall orkar pallra mig upp ur sängen och varit lite hurtig nu på morgonen. tänkte försöka få nånting gjort här hemma idag. Har redan satt i gång en diskmaskin och ska snart ta itu med tvätten. 
Annars blir det en lugn hemma dag. Kanske en promenad lite senare med mamma.. 
 
Nä, vet inte vad jag ska skriva mer. 
Ha D! 
 

23Oktober2013

Jag ska vara ärlig... Jag mår inge vidare idag. Har knappt stigit upp ur sängen än, bh-lös, fettigt hår, hål i byxorna som är mjusikar och jag har ont. Ont i magen, ont i armar,ben och rygg. Ingen bra dag det här och allt började igår på Vård-och Omsorgs lektionen.. Praktiken har jag fått stanna hemma från även idag och kommer nog bli så imorgon också. Jag hatar verkligen det här! Så fort jag aktiverar mig med något, det kan vara vad som helst, behöver bara anstränga mig lite så får jag ont... Blir så less och så arg då jag missar min praktik! Det här var ju inte direkt min plan. jag vill ju vara på praktiken och göra bra ifrån mig, jag vill inte ligga som en utslagen gammal kärring här hemma och ha ont! 
Vill såå att det här ska vara över, att den här jävla gallstenen försvinner! Nästa vecka är det dags för ultraljud och sen är det bara be till gudarna att dom kommer på en lösning på detta. för så här tänker jag inte gå runt och må!! Sådeså!
 
Förlåt för min negativa inledning, men kände att jag måste få ur mig lite ilska. 
Nu till något positivt. Gårdagens lektion på Vård-och Omsorgsarbete var den roligaste lektionen hittills. Det var en lektion med praktiska övningar. Vi fick leka brukare och ligga i en säng medans våra "vårdare" skulle bädda rent i sängen (medans vi låg kvar), vi fick ta blodtryck och kolla pulsen på varandra, vi fick linda om ben och armar och så fick vi lära oss om hur man sätter i en kateter och lite om olika kiss och bajs hjälpmedel (som bäcken osv. ) Var en sjukt rolig lektion med många skratt! =) Tänk så kunde varje lektion vara så. 
Dessvärre blev jag tvungen att gå hem efter den lektionen och missade Hälsopedagogiken på eftermiddan. Jag började känna av i magen och insåg att jag inte skulle palla 4 timmar till. =( Sen dess har jag haft en ständig värk... 
 
För att inte göra värken värre så har jag idag ett Skilda Världar maraton i sängen idag. Har precis gjort mig lite lunch och hoppas att den inte ska förvärra värken. Imorgon blir det att gå ner till vårdcentralen och be om ett läkarintyg. inte för att nån bett om ett, men kan ju vara bra att ha OM nån skulle vilja ha. 
 
 
 
 

Off to school.

Fan va duktig jag är! 
Satte mig och pluggade lite med sånt som ska lämnas in om ca 3 veckor och blev nästan klar. Hej va det går undan nu! =)
Nu är det dags att bege mig mot skolan för en lektion i medicin. Ska lämna in lite arbeten också. Arbeten som jag skickade in för nån vecka sen men som också måste lämnas i pappersformat. 
 
Mot skolan! 

21Oktober2013

Måndag morgon. Prinsarna ligger utslagna här i sängen och jag har precis ätit upp 2st äggsmörgåsar och sipprar nu på ett te med smak av "Gamla söder".. Är en te älskare, trots att jag inte dricker det jätte ofta, men gillar att ha många olika smaker att välja mellan.
 
Den här veckan kan bli lite kaosartad. Det är både skolvecka och praktik + att jag ska försöka hitta nån tid till att plugga och träna. Om förra veckan var en lugn vecka utan så mycket magont, så kommer den här veckan bli tvärtom. Stressad redan nu och känner hur magen/gallstenen börjar tala... =/ 
 
Helgen har varit ok. Lite mysmiddag,Pizza,vin, lek med prinsessorna E och A och även agerat lite sjuksköterska. Tänk vad det kan gå ibland. Men har varit en mysig och lugn helg. Nästa helg blir det massa mys. =)
 
Nu blir det att plugga lite innan det är dags att bege mig till skolan. kl 14 börjar medicinlektionen. Imorgon är det en hel dag. 
 
 
 

Lovley friday!

Satte mig för att plugga, men insåg att jag måste ha hjälp av min handledare på praktiken för denna uppgift som jag påbörjat. Lite kunde jag svara på/göra själv men får vänta tills nästa vecka med resten. 
Det här betydde att jag helt plötsligt inte hade nåt att plugga, eller jo det har jag väl alltid, men ingen stor inlämning som jag är försenad med eller så. Sköönt som satan om jag ska vara ärlig. Skulle ju kunna påbörja en inlämning i Hälsopedagogik som ska va inne om 2 veckor, men vill vänta med att börja med den då jag känner på mig att vi kommer få lite info om just den uppgiften på lektionen nästa vecka. Så väntar tills nästa vecka med den också. 
 
Fick helt plötsligt lite extra tid över och passade på att röjja upp i köket,dra igång en maskin disk och även en maskin tvätt. Gjorde mig broccolli/blomkålssoppa och två smörgåsar till lunch och har precis kolalt klart på 2 avsnitt av Skilda världar. Nu tänkte jag slå igång lite musik och röjja här hemma. Det är förövrigt sjukt fint väder ute, hade jag orkat så hade jag tagit en promenad, men då den här jävla gallstenen gör sig hörd så fort jag ätit så hoppar jag en promenad idag.  Fast det hade varit jävligt skönt med en.. 
 
Ha d ! 

18Oktober2013

Dagen då den först snön föll från himmlen. 
Men tack och lov inte för att stanna. Den försvann lika fort som den föll i marken, och glad är jag för det, för jag har gärna höst ett tag till. =)
Men lite mysigt va det ju trots allt.. 
 
Idag, ja idag är det fredag. Ingen speciell dag direkt för min del. Blir väl det vanliga nu under dagen. Plugga,fixa tvätt och disk, dammsuga lite ja det vanliga och känner jag min underbara karl rätt så blir det en sväng upp till Patrik ikväll eller om han kommer ner hit. Har blivit lite som en tradition nu för tiden, vilket jag tycker är skojj samtidigt som det känns lite konstigt.. Är ju vissa personer som saknas för min del under dessa mysiga middagar,fikor och kvällar. =( Jag saknar er tjejer, nå sjukt mycket! Bästa M och L <3.. Lilla J och L får jag ju träffa varannan vecka, men er andra två saknar jag nå grymt då vi inte ses lika ofta längre =( 
 
Nä, måste göra mig en kaffe och ta en cigg.. 
 
 

Plugghäst.

För bara 2 veckor sen hade jag ingen som helst motivation eller självdisciplin till att plugga. Det var som att all ork och kraft hade gått ur mig. 
Men något hände... Satt hela förmiddagen igår och en stor del av dagen i tisdags och pluggade gärnet och nu när jag är klar med dom "viktigaste" inlämningarna så känns det lättare. 
Jag skickade ju in en inlämning igår och nu har jag precis suttit och lagt upp ett "plugg-schema" för kommande veckor. Jag har gjort det ända sedan start, men inte hållt det så där jätte bra. Men nu börjar jag komma ikapp igen och känner mig mer motiverad än någonsin. =) 
 
Med andra ord så ska jag om bara en liten stund sätta mig med nästa studieuppgift i Vård-och Omsorgsarbete och även kika på gruppuppgiften som vi har just nu på skolportalen (Moodle)
Plugghästen Veronica är tillbaks =) 
 
 

17Oktober2013

Vilken riktig plugg dag det blev igår.. Gjorde klart den uppgiften jag skrev om och skickade in den. Va påväg att ge upp när jag hade mindre än hälften kvar, men gav mig själv en käftsmäll och fortsatte tills den var klar. Veronica - Självdiciplinen 1-0 ! 
Gjorde en god kycklinggryta med ris till middag och efter det blev det en sväng över till Patrik.
 
Jo just ja, vet inte om jag sagt det. Men min läkare, eller han jag träffade för en vecka sen på akuten, har sagt/typ förbjudit mig att köra LCHF.. Det är tydligen det som kan vara orsaken till min gallsten och dessa anfall. Fett,stekt och gröna grönsaker ska man ju tydligen vara försiktig med då det orsakar gallsten, och vad har jag proppat i mig senaste tiden? Jo, massa fett och broccolli. LCHF med andra ord. Så det är bara bita ihop och sluta med det. Hitta en ny metod. Ska ta upp träningen igen och fokusera mer på det. Är lite inne på 5:2 dieten. Vem vet, kanske börjar med den..
Faaast, jag har bestämt mig för att köra lite LCHF ändå, men då typ när det gäller brödfronten,godis,läsk och i vissa fall pasta,potatis och ris. Men just dom tre sistnämnda är inga jag kommer förbjuda. Men det andra kommer jag fortsätta med. Fortsätter med mina Finncrisps, Celsius etc... Det är allt det där fettet och de gröna som jag kommer vara försiktig med. Det måste ju vara bättre än att inte sluta alls? Eller ?
 
Idag är det praktik dag, men då jag va hemma igår och har haft ont under natten så stannade jag hemma idag också. Så typiskt att detta ska hända just när jag har min praktik. Gillar inte!
Men tog mig ett liiitet träningspass nu på morgonen då jag kände att jag vill komma igång igen. Men det skulle jag nog inte ha gjort. Började genast må illa och när jag stod i duschen kom värken i magen/gallan. Tog en tablett när jag kom ur duschen och har hinkat i mig vatten. Faaaan, ska jag inte kunna göra nånting tills den här jävla gallstenen är väck?! Snart plockar jag ut den själv!!! 
Så idag blir det soffan,Skilda Världar och bara ta det lugnt. Kanske pluggar lite, men inget jag bestämt på förhand att göra. 
 
Mot soffan!  
 
 
 
 
 

16Oktober2013

God morgon, eller god för middag kanske man säger... ? 
 
Jag borde vara på min praktik just nu, men då jag knappt fått någon sömn inatt pga en fyrbent liten sak som skulle upp och ner från sängen, stod och gnällde/skällde och sprang runt i lägenheten hela natten och detta gjorde att jag fick ett litet gallstensanfall.. Vaknade med magont och tog det säkra före det osäkra och ringde och sjukanmälde mig. 
Har insett att det är när jag stressar,aktiverar mig som värken sätter igång... =/ Hoppas verkligen att detta kan vara över snart så jag kan börja leva normalt igen. Kan ju fan inte ens äta allt längre. Känns som att jag får ont i magen av allt.. =/ 
 
Eftersom att jag knappt fick nån sömn inatt och haft/har ont så tog jag en sovmorgon och klev upp strax efter kl 09. Skönt att göra det när man inte mår tipptopp.
 
Nåväl.. Eftersom att jag blev hemma idag så tänkte jag plugga. Blev ju klar med helvetes uppgiften i medicin igår och påbörjade efter det lite smått på nästa inlämning/uppgift, som denna gång är i vård-och omsorgsarbete. En lite lättare uppgift som jag med stor säkerhet kommer bli både klar med och skicka in idag. Har inga "stora" inlämningar just nu, utan "bara" lite mindre som inte tar sån där jätte tid att göra. Skönt det! 
 
Så nu gott folk tänkte jag fylla på kaffekoppen och sätta mig med lite studier. Ska ta fram kyckling ur frysen också som jag ska göra en kycklinggryta av ikväll. Om ni nu ville veta det ;P 
 
 
 

ÄNTLIGEN!

Som jag har slitit med denna inlämning.. Det har varit tårar,svett,huvudvärk och svordomar, höll på att slita av mig håret där ett tag, typ, men nu är den äntligen klar och inskickad för bedömning. Dock 2 veckor försent, men den är inskickad iallafall. Nu ska den bara skrivas ut också och lämnas in. Men det är ju ingen konst direkt, så länge den är inskickad. 
Happy girl! =) =) 
 
Nu ska jag ta mig en välförtjänt lunch och kolla på nåt avsnitt av Skilda Världar. Har egentligen mer plugg att göra, men just nu känner jag mig tok nöjd och tar resten på fredag. Har inga inlämningar som skulle ha varit inlämnade förra veckan eller så just nu. Nu har jag bara dom där "extra uppgifterna" som ska göras, men det är inte lika bråttom med dom. Eller jo, nån kanske, men orkar inte det nu. 
 
 

@#¤%&

Helvetes jävla faaaaan!!!!!! 
Öppnade upp mitt dokument som jag håller på och skriver min medicin uppgift i och vad ser jag... JOOO, allt jag skrev igår har inte sparats!!!!!!! WTF.... Asså jag orkar inte! Gaaaaaah! 
Antingen så har jag glömt spara det eller så har det helt enkelt inte sparats..... 
 
Helvetes jävla k*k fi**a!!!!! 
 
Förlåt för alla svordomar... 

15Oktober2013

Hipp hipp hurra till min underbara lilla farmor som fyller.... ehh.. kan det va 68år? Jo, efter att ha räknat på fingrarna så känns det rätt =P GRATTIS FARMOR PÅ DIN DAG! <3
 
Dagen började med att jag kände en värk i magen, och för att slippa ett gallstens-anfall så klev jag upp och tog mig en tablett av dom jag fick av läkaren. Det gick över men nu efter min lyxiga frulle så känner jag lite värk igen.. =/ Ska man inte kunna äta nånting eller? =/
Jo, jag gjorde mig en "lyx" frukost. Knäckebrödssmörgås med kokt ägg, en smarrig smoothie och såklart kaffe.. Men hallå! hur smart är jag egentligen?! Sägs att kokt ägg kan orsaka gallsten, och vad åt jag för en stund sen...? Jo KOKT ÄGG!!! Bra där Veronica...Suck! Aja, får hoppas att kokt ägg funkar att äta för min del.. Gaaah va less jag blir! Tur att jag har mina tabletter om nåt händer.... 
 
Ska precis som igår ha en plugg dag och idag ska jag se till att bli klar med den där jäkla medicin inlämningen som bl.a består av 52sidor att läsa och sammanfatta... Hujedamej! 
Ska försöka få in lite träning idag också. Låg och tänkte ut värsta träningspasset här hemma igår kväll innan jag somnade. Så ska försöka hinna med att utföra det. Men först måste jag plugga! 
 
 

Plugg-måndag.

Nu har jag suttit i stort sätt hela förmiddagen med min medicin uppgift som skulle ha varit inlämnad för 2 veckor sen ^^ Har kommit en väldigt bra bit på vägen och är snart klart. Har gjort klart 1 tredjedel av del två i uppgiften. 
Satsar på att få den klar imorgon så att jag kan åka och lämna in lite uppgifter i pappersformat på skolan också. går ju inte att bara skicka in via mailen inte... Lite måste vi ju få röra på oss. =P 
 
Mamma kom förbi en sväng också. Hon ville ha hjälp med sitt CV och personliga brev. Så jag slängde ihop det till henne lite snabbt och såg til latt hon fick det iväg skickat. 
Nu ska jag ta mig en kopp kaffe och gosa ner mig i soffan och glo på tv. Har min tv stund mellan 06-09 på morgonen och mellan 14-16.30 på efter middan.. Haha..Viktigt det där med rutiner. 
 
Hej sålänge! 

14Oktober2013

Då var det dags för en ny vecka, och jag har bestämt mig för att detta ska bli en bra vecka, utan gallstens anfall, massa pluggande, träning och två bra dagar på praktiken. Bara se till så att det blir det nu! 
 
Helgen har typ flygit iväg. Men den började inte så bra. 
Natten till i fredags fick jag åka in till sjukan igen då jag fick ett gallstens anfall. Gör så sjuukt ont när det sätter igång! Blev kvar där till ca kl 10 på fredag förmiddag och när jag kom hem var jag helt slut då jag sovit kanske sammalagt 1,5 timme den natten. Mådde också väldigt illa och hade ont. Fick inte i mig något att äta och låg i sängen hela dagen lång. När Fredrik kom hem var han så söt. Hade köpt micromat till mig, som jag dock inte fick i mig och sprang och tömde min spyhink efter varje kräk attack... Jo, jag kräktes som en gris under hela kvällen.. =/ Vi kollade på första halvleken av fotbollen, men då vi båda var helt utslagna efter nattens äventyr och dagen så stängde vi av tv'n och sov. 
 
I lördags mådde jag lite bättre. Fick i mig lite att äta iallafall, men jag gjorde så lite som möjligt. Allt för att orka med kvällens äventyr med mamma. Vi skulle ju iväg på Körslaget och kolla på underbara Carola.. =) Jag blev som ett barn på julafton när jag såg henne och var i full extas. Så fin och underbar kvinna det där. =) Tack bästa morbror för platserna. Just ja, fick ju träffa morbror och kusinvitamin också. Inte varje dag man får göra det.. 
 
Igår var det dags för första träffen med tjejen som jag är kontaktperson till. Eller första o första, jag har ju jobbat som assistent i hennes klass hela våren, men det var vår första träff sen jag blev hennes kontaktperson. Här på bloggen kommer jag för övrigt kalla henne för enbart E. Så ni vet. 
Åkte iallafall till Märsta och mötte upp henne och hennes föräldrar som sen körde hem oss hit. Vi tog oss en snabbfika hos Patrik och barnen och när vi sen kom hem hit så ställde vi oss och gjorde pannkakor med grädde och sylt. Super gott blev det! jag som aldrig tyckt om pannkakor tyckte faktiskt att det här var väldigt gott. =) Men fick ju göra dom själv så. ;P 
Hade en mysig eftermiddag med E.. =) 
 
Resten av dagen sprenderades hemma. Jag fick lite ont i magen, så vilade en stund efter att E åkt hem och på kvällen blev det filmmys och tv. 
 
Idag står det PLUGGA med stora bokstäver i min kalender. Har kommit efter en hel del och måste sätta fart nu och komma igång igen. Så nu blir det nån timmes plugg och sen blir det nog en promenad i det underbara höstvädret... 
Kaffet ska sättas igång nu också.. =) 
 
Bjuder på en bildbomb från helgen... Just ja, vi har köpt ny bil i helgen också. =) 
 
 
 
 
 
 

9Oktober2013

Tjollahopp! 
Blev en kort praktikdag idag, vilket passade bra, för då fick jag lite tid till att plugga. Tjoho! 
Men nu känner jag att jag pluggat färdigt för dagen. =P 
Ska om en stund ta itu med tvätten och sen blire soffan för hela slanten innan det är dags att böja med dagens middag. 
Ska slå på stort idag. Ska göra egen panerad(lchf-panering) torsk. Fick nämligen en hel påse med fisk igår av Fredriks chef. Så nu har vi en hel fryslåda full med fisk. Jädrans vad vi ska bli kloka ;) 
 
Imorgon är det också praktik och då blir det med min handledare som var ledig idag. Tycker faktiskt att det är helt ok att ha min praktik på det här stället,i hemtjänsten. Så söta gubbar och gummor man möter på..
 
Fick ett samtal.. Min fina vän Madde är förmodligen på ingång för en snabbvisit innan hon ska hämta sitt troll från dagis. Eller så kanske det blir efter och då får jag ju även träffa på detta lilla charmtroll. =) Inte varje dag man träffar dom två brudarna nu för tiden. =( 
 
Tog mig en promenad hem från praktiken. Precis som jag planerat. Duktigt Veronica! ;P 
 
 
 
 

Nystart.

Dåså, då har jag gjort klart första delen av förra veckans inlämning i medicin. Nu är det bara dom där jävla 50 sidorna kvar... Hujedamej! 
Åt nyss, eller ja för ca en timme sen, en god "omelett-rulle" med tonfiskröra. Smarrigt värre! Vissa dagar går det hur bra som helst med att äta efter LCHF, men inte varje dag om jag ska vara ärlig. men jag försöker iallafall. Det är till middag som jag brukar falla dit ^^ Men sålänge jag inte svullar i kolhydrater så är det väl kanske ok? =) 
 
Saknar att träna och pratade med Pälsk om det igår. Saknar våra löprundor i spåret och hur jag svettades på gymmet eller på boxträningarna. Så nu har vi sagt att vi ska börja träna tillsammans igen och den här gången blir det förmodligen på Sats. Jag har visserligen mitt gymkort på Fitness24seven, men känner att jag vill börja om och testa på nåt nytt. Så snart kommer ni kunna se oss svettas nere på Sats här i Sigtuna. ;P Hehe. 
Har även bestämt mig för att istället ta bussen hem från praktiken varje onsdag och torsdag så ska jag ta mig en promenad. Det är ju faktiskt inte så långt.. Tar bara ca 20-25 min att gå. Så imorgon blir det en promenad hem när jag slutat.
Är livrädd för att gå upp alla kilon igen som jag har gått ner! =/ Jag ska inte dit igen!! 
 
Nähe. Ska slänga mig in i en dusch nu och sen mysa ner mig i soffan och invänta pälsk. Det vankas bilaffärer ikväll vad jag har förstått. 
 
Over and out! 
 

8Oktober2013

Goder morgon mitt herrskap! 
 
Här sitter jag med mitt kaffe,har läst klart alla bloggar jag följer,plockat ur diskmaskinen och kört igång en ny maskin och har även haft en mysmorgon framför tv'n i soffan med mina små prinsar. Gjorde mig en stor kopp te och 2st hård smörgåsar med kokt ägg och kaviar. Tände ljus och drog på mig en filt. Super mysigt! Tills jag somnade om på soffan och sov tills kl 08.59. Av nån anledning så vaknar jag alltid nån minut i 9 (dom gångerna jag somnar om på vardagarna). Kan det vara för att jag vet att min underbara karl har en rast då och brukar ringa mig? =P Kanske..
 
Jag har med andra ord varit uppe sen kl 05.45 och hunnit med en hel del nu på morgonen. Jaja, jag somnade om, men innan det så hann jag med mycket. 
När jag ställde mig i köket för att brygga mitt kaffe så drog jag fram vår gamla mixer för att se om den hade en mutter som försvunnit till vår nya lilla mixer. Det hade den inte. Men när jag bara för skojjs skull skulle testa den så gick den igång hur bra som helst. Den har ju inte ens startat på nån månad och därför köpte jag ju en ny.. Men nu funkar den helt plötsligt. Tror jag iallafall, har ju inte testat mixa nåt i den än. Så återstår att se om den "återuppstått" och gör den det så har vi helt plötsligt 2st mixers. En mindre och en större. Toppen ju! =) Ska testa den senare och se. 
 
Idag blir det massa plugg. Började med förra veckans inlämning i medicin igår och känner att jag kommit igång med pluggandet igen. Så för att inte tappa motivationen och självdisciplinen IGEN så ska jag sätta mig och GÖRA KLART denna inlämning idag. Ska "bara" läsa ca 50 sidor och sen sammanfatta dom..... 
Imorgon är det dags för praktik igen. Imorgon och på torsdag. Ska bli kul att komma tillbaks.
 
Dags att fylla på kaffet och dra igång med pluggandet. 
 
 

7Oktober2013

Blev ännu en mys helg. En mys helg med massa vin och god mat. 
ryktet om middag hos Patrik i lördags stämde och vi blev bjudna på en super god lasange,vin och underhållning i form av dragspel och folkmusik. ;P 
Asså dessa två karlar tillsammans! Dom är som Bill och Bull, Helan och Halvan, Trasan och Barnane! Ni kan bjuda på er själv ni. =)
 
Igår var det söndag och det var för min del en riktig hemma mys dag. Pluggade lite,fixade lite tvätt, men låg annars mycket i sängen och hade ont i magen. Pälsk gjorde iordning en smarrig middag. Stekt fläsk med löksås och potatis.. Men efter den middagen fick jag ont i magen igen. Måste komma ihåg vad jag proppar i mig nu för tiden. All mat är ju inte bra för gallan...
 
Idag skulle jag ha träffat tjejen jag är kontaktperson till men då jag har en "ont i magen dag" så avbokade jag det och vi riktar nu in oss på svampplockning i helgen .=)
Nu ska jag ta mitt täcke,göra mig en kopp kaffe, ta min medicin bok och lägga mig i soffan. Har ca 50 sidor i medicinboken som ska läsas. Egentligen förra veckan, men tar det denna vecka istället. 
 
Älskling tog en super fin bild på mig och P i lördags när vi va där på middag. 
Underhållning.
 
Vill även tillägga att jag har världens underbaraste karl! 
Älskar dig Fredrik. Nu och för alltid! <3 
 

5Oktober2013

Lördag och här sitter jag och har precis skickat in förra veckans inlämning i Hälsopedagogik. Yeey! Har äntligen hittat lite motivation igen till pluggandet.
Nu har jag "bara" denna veckas inlämning kvar, och den är i Medicin. borde göra nån studieuppgift i Vård-och Omsorg också, men tar de som har inlämningsdatum först. 
 
Igår blev det en mysig kväll med middag och massa vin. Patrik kom över och käkade en god middag som min fina karl hade lagat ihop. Fläskfile och klyftpotatis. Mums! 
Senare under kvällen drog vi över till vår kära vän Frida och hennes Peder. Där blev det mer vin och ost/kex bricka. Verkligen myspys! 
 
Denna dag började vi med en kaffe uppe hos Patrik och nu har jag som sagt suttit och pluggat lite. Nu återstår det att se vad resten av dagen kommer att erbjuda. Det ryktas om middag hos Patrik. =P Trevlans värre ju. 
 
Magen(gallstenen) känns förövrigt knappt nånting idag. Kände av det lite imorse, men just nu är det lugnt. Hoppas att ultraljudstiden inte är om ett halvår, utan att jag får en tid inom en snar framtid. Vill ju bli av med detta så fort som möjligt. 
 
Tror jag ska hand om lite tvätt nu. Eller ska man fortsätta plugga kanske? =P 
 
 

Lunch och plugg

Idag ger jag mig själv en stjärna i kanten igen. Men idag får det bli en lite större stjärna, för idag har jag gjort lite mer och är NÄSTAN klar med den studieuppgift som skulle ha lämnats in förra veckan. Det går framåt. ;P 
 
Tog mig en paus och gick upp till pizzerian och köpte mig en super god sallad. Tyckte att jag var värd en sån efter gårdagens äventyr och dagens pluggande. 
På tal om gårdagen så har jag lite ont i magen nu igen. Dock inte så vidervärdig smärta som jag hade igår, men jag känner av den lite.Så nu tänkte jag lägga mig i soffan en stund och läsa min Topphälsa tidnig som kom i brevlådan här om dagen occh bara ta det lugnt en stund. Sen måste jag sätta igång med lite städning och tvätt. 
 
 
 
 

4Oktober2013

God morgon Fredag! 
 
Vilken gårdags kväll det blev.. Magen gick aldrig över och jag hade svin ont. Tillslut stod jag inte ut längre och när jag ringde vårdupplysningen så sa hon att jag borde ringa ambulans och åka in...Så, så fick det bli. Hade så ont att jag knappt kunde gå..
Väl framme på akuten togs det massa prover (jag var duktig flicka och sträckte fram armen), sen började väntan på svar... En läkarstudent kom och undersökte mig och jag fick nån äcklig "shot" som bedövade hela tungan,läpparna,halsen och en bit ner. Var skit obehagligt. Kunde inte ens svälja. Men det höll sig bara i någon minut. Detta fick jag ta för att se om det var magkatarr, då det inte hjälpte ett dugg så tog dom till andra metoder och i slutänadan när den värsta smärtan lagt sig lite och jag till 98% var helt återställd så fick jag åka hem. Sådär en 7 timmar senare. 
 
Det man tror att det kan vara är gallan,gallsten. Så nu har jag fått recept på det läkemedel som hjälpte och så ska jag på ultraljud för att kolla gallan..
Idag känns det bättre. Lite huvudvärk och trött bara. Men magen värker inte. Tack o lov! För igår hade jag fan ont! Så ont vissa stunder att jag grät..
 
Med andra ord så blev jag hemma från praktiken även idag. =( Sjukt trist, men fick order om att vila idag. Men vila var ju lättare sagt än gjort. Jag MÅSTE plugga då jag inte orkade det igår. Sen så måste jag städa upp lite här hemma och fixa med tvätt. För ikväll får vi nämligen en middags gäst. =)
 
 

Hemleverans.

Har man världens bästa svärfar eller har man? =) 
Han kom förbi med en hel kartong alvedon,visserligen på små order av Fredrik men han åkte på sin arbetstid iväg och köpte alvedon till mig och min onda mage. Hur gulle är inte han? =) 
 
Tog mig 2st och nu känns det lite bättre. Fortfarande ont, men inte lika ont som innan. Har dock börjat få ont i lungorna. Bara det inte är lunginflammation jag åkt på.. =/ Det har jag då inte tid med!
 
Har tillbringat hela förmiddagen i soffan framför Skilda världar, och det tänker jag fortsätta med ett tag till. Vill verkligen inte ha såhär ont och va dålig. Så därför har jag en super slappar dag och inte lyfter ett finger. Inte mer än nödvändigt iallafall. 
 
Back to Skilda Världar! 
 
 

Pain!! :'(

Har aldrig haft så ont i magen som jag har just nu!!! 
Ont så inåt helvete o kan knappt röra mig.. Har börjat få ont bak i ryggen och må illa också.. =/ 
Gör så ont så jag gråter. 
Vill bara att Fredrik ska komma hem nu..... 
 
Faaaaan va ont det gör!!!!!!!!!! :'(

3Oktober2013

Host,snörvel och brrr... 
Är tok förkyld och stannar hemma från praktiken idag. Vaknade av att jag knappt kunde andas då min näsa var igentäppt typ och halsen som en klump. 
Synd att behöva missa en dag på praktiken, men aja. Får ta nya tag imorgon och har ju praktik ända fram till v.48 så. Ska kurera mig idag med te,halstabletter och näsdroppar. 
Min första dag på praktiken igår gick super bra och jag trivs verkligen. Har en jätte bra handledare också =) 
 
Borde nog passa på att plugga lite också nu när jag fick en hel dag extra till att plugga. 
 
Idag får vi säga grattis till Angelica och Martin som igår blev föräldrar till lilla fina Matteus! =) Stort grattis till er och er lilla skatt! =)
Jag vill också... ^^ 
 
Nä,kryper ner i sängen igen. Fryser som satan! 

Praktik dags....

Fick lite pluggande gjort nu på förmiddan. Har iallafall påbörjat en inlämning.
Men nu är det snart dags att bege sig mot praktikplatsen för en introduktion. Spännande! 
När jag är klar där får det bli en sväng ner på byn för att handla hem lite. 
 
Åhh vad jag längtar tills ikväll när vi hämtat nýa sofforna! =) 
 
 

1Oktober2013

Så har vi gått in i månaden Oktober och vi börjar närma oss vintern och jul! 
Tror att det kommer gå väldigt fort nu och att snön snart kommer falla för första gången. 
 
Gårdagen blev mysig. Blev lunch och fika hos min kära mormor där även morbror befann sig. Alltid lika kul att träffa honom. 
På hemvägen svängde vi in på Rusta då jag skulle köpa en ny mixer(blender), men självklart hamnade det lite mer i korgen. Färdkost till lillebror bland annat. =P 
Lillebror ja.. Honom mötte jag och mamsen upp på Arlanda igår (nej, han följde inte med till mormor) för att vinka av honom och betala hans tågbiljett. Jo, han har ju en super duper snäll syster som betalade den åt honom. Måste ju få skämma bort honom lite ibland. ^^ 
 
Väl hemma satte jag igång med middag och framåt kvällningen åkte vår fula,äckliga soffa ut och ner i soppkonteinern. Jupp, den åkte äntligen ut och ikväll kommer en "ny" fin soffa stå i vårt vardagsrum.Eller det är ju faktiskt 2 soffor om jag ska vara ärlig. =) 
Myste till det lite igår kväll också med ost och kex i sängen framför tv'n. ^^
 
Idag är det dags att sätta igång med praktiken. Kl 13 ska jag infinna mig på plats för en introduktion. Imorgon börjar jag på riktigt! Ska bli spännande. Egentligen så är det inte inom äldrevården jag vill jobba, utan med ungdomar med funktionshinder. Men jaja,det här ingår ju i utbildningen så. Bara le o va glad. Blir nog bra. 
 
Har nu på morgonen invigt den nya mixern. Gjorde en smarrig smoothie som jag nu sitter och smaskar på till frukost och gjorde även frozen yoghurt som står i frysen och ska svnjutas ikväll. Älskar verkligen att ha en mixer/blender. Finns så mycket gott mna kan göra med en sån. 
Tänkte bege mig ut på en promenad om en stund och sen blir det till att plugga lite innan jag beger mig till praktiken..
 
Har jag föresten sagt att jag börjat lite smått med LCHF igen? Inte strikt, men försöker undvika dom där kolhydraterna. Spec. potatis,ris,pasta,bröd och sötsaker... Jag gillar LCHF och det funkar för mig. =)
 
På återseende under dan! 
CIAO!