4 MAJ 2015-En natt på förlossningen!

Vi börjar med att säga ett
STORT GRATTIS TILL MIN UNDERBARA,BÄSTA MAMMA SOM FYLLER 53 ÅR IDAG!  =) <3
 
Nu så... Känns att man inte sovit lika många timmar i natt. För att vara ganska exakt så sov vi båda två 5 timmar inatt. Why? Jo det va så att jag igår kväll runt 22.30 tiden blev lite osäker på om mitt vatten gått. Det var inte så att det forsade, men jag kunde helt enkelt inte sluta kissa och det som kom ut va ju inte "vanligt" kiss utan det var typ klart som vatten och kom i omgångar i ca en timme. 
För att vara på säkra sidan så ringde jag förlossningen i Uppsala för att se vad man sa och tyckte där. Där sa man att det kan ha varit vattnet som gått o att jag borde undersökas för att kolla om så va fallet. MEN, där i Uppsala så hade dom ingen plats för mig just igår kväll och eftersom att vi tillhör Stockholm så föreslog hon att vi skulle ringa den förlossnignen vi tillhör... Happ! Sagt och gjort, ringde till KS(karolinska) och även där ville dom ju att jag skulle komma för en kontroll, MEN, även där hade dom ingen plats för mig/oss!!?? Asså va!? Är inte tanken att man ska ha sin plats på den förlossningen man valt när det väl är dags?! =/ Det är ju iallafall vad jag trott.... Aja. Dom på KS ringde runt till Stockholms olika förlossningar och enda stället som hade plats för mig/oss va SÖS(södersjukhuset)!! Fick veta att dom väntar på mig där och att vi skulle åka. Asså seriöst! SÖS!? För er som inte vet så ligger det på typ andra sidan stan och har en resväg på ca 30-40 min..Dessutom så ligger det mitt i huvudstaden. Det här hade vi ju inte planerat direkt! 
Eftersom att jag inte hade några värkar så tog vi det lugnt. Jag började packa väskor och Pälsk tog sig ett långt bad. Vid ca 00.15 så satte vi oss i bilen, tog det lugnt, stannade på Statoil och köpte oss en dricka och kexcocklad och åkte sedan vidare mot huvudstaden.. Va på plats ca en timme senare. 
Möttes upp av en barnmorska som kopplade upp mig til lett CTG för att kolla bebis G's hjärtljud och sånt. Allt såg bra ut med honom och en läkare kom och gjorde en undersökning och kollade om det va vattnet som gått..
NEJ, det va det inte och på ca 5 min så hade vi lämnat förlossningen..... Skönt, men kändes samtidigt surt eftersom att vi åkt en bit. Men jaja, bättre o va på säkra sidan ju. 
Runt 03 tiden låg vi i vår säng igen och somnade bums båda två, med svärfar sovandes på soffan.. =P 
 
Pälsk tog sig sovmorgon och drog iväg till jobbet runt 8.30 och eftersom att jag inte kunde somna om så gick jag upp då också och gjorde mig frukost.. 
Det va det de! Helgen då, har ju varit Valborg och massa..
 
Valborg "firade" vi med grillning hos föräldrarna och sedan begav vi oss ut till Wenngarn och kolalde påbrasan som fanns där. Lugn och mysig kväll. 
Fredagen va lugn, hände inget spec. Lördagen var också lugn. Pälsk va iväg till jobbet en sväng och meckade nån bil, men annars inget speciellt som hände. 
Igår hade vi (Pälsk) stor rensning av förrådet och jag satt snällt och tittade på och sa vad som skulle sparas och vad som inte skulle det. Blev 3 vändor med fullpackad bil ner till kontaniern. Tänk vad man samlar på sig skit genom åren..
Va över en sväng till mamma och pappa en sväng också och fikade lite för att fira mamma som fyller år idag.
Kvällen, ja den vet ni redan hur vi spenderade.. =P 
 
Idag blir det en lugn dag hemma. Kommer nog däcka på soffan senare, så blir nog bara tv eller film hela dagen.
Men det jag ska göra nu är att hämta mun kudde och kanske täcket från sängen och sen mysa ner mig här i soffan med mina små fyrbenta prinsar och prinsen i magen som har vaknat känner jag. =) 
 
Take care! 
XOXO
 


Kommentarer
Postat av: Stephanie

Andreas och Anna fick åka till Hudiksvall när morgon föddes. Då hade värkarna redan börjat och som fick inte ens göra en koll här först.

Svar: Äre sant?! Asså man tycker ju att det borde finnas en "paxad" plats på den förlossningen man valt när det väl är dags. Helt sjukt att man ska behöva åka längre än tänkt. Hoppas verkligen att jag har min plats på KS när det väl är dags....
Vonna.

2015-05-04 & 10:28:23

Lämna ditt avtryck här:

Ditt namn:
Spara?

Din E-postadress: (publiceras ej)

Din URL/Bloggadress:

Ditt avtryck:

Trackback